Wat ga ik doen na de marathon van Rotterdam? (+ winactie)

Wat ga ik doen na de marathon van Rotterdam? (+ winactie)

Vorig jaar viel ik in een behoorlijk zwart gat nadat ik de marathon van Rotterdam had gelopen. Wat moest ik ineens met mijn tijd? Waar moest ik voor gaan trainen? Ik had even niets om naar uit te kijken en ik voelde me een beetje leeg en verloren. Misschien kwam het ook door de prestatie, die enigzins teleurstellend was. Dit jaar wil ik mezelf behoeden voor dit zwarte gat en daarom vertel ik jullie vandaag wat ik allemaal ga doen na het lopen van de marathon!

Maandenlang heb ik een vast doel in mijn hoofd gehad: de marathon lopen op zondag 9 april 2017. In het begin van het trainingsschema dacht ik er nog niet veel aan. Maar nu de marathon dichter bijkomt, zit het veel in mijn hoofd. Hoe zal het gaan? Hoe zal het zijn? Nu is het nog maar vier nachtjes slapen en ik kan bijna aan niets anders meer denken. Toch ga ik vandaag eens verder denken dan die ene dag.

Na zondag ga ik me richten op andere dingen. Natuurlijk blijft hardlopen altijd een hele grote passie en zal ik nog geregeld de deur uitgaan voor een rondje. De eerste dagen na de marathon staan echter in het teken van rust. Vorig jaar voelde ik me behoorlijk beroerd. Ik had spierpijn in mijn hele lijf. Ik kon de trap bijna niet op en af komen en ik voelde me constant grieperig. Ook had ik heel weinig eetlust. Rust nemen en herstellen is dus belangrijk!

Doel één na de marathon is een bezoekje aan de kapper. Het wordt tijd dat er weer een stukje vanaf gaat. Op maandagavond zal ik dus lekker bij de kapper vertoeven: even me-time! Tot en met woensdag zal ik dan nog aan het werk zijn, maar op donderdagochtend vertrek ik heel vroeg in de ochtend naar Italië. Ik ga samen met mijn moeder en schoonmoeder vijf dagen op mini-vakantie. Mijn ouders hebben al een aantal jaren een vakantiehuis aan het Gardameer. Tijdens de paasdagen kan ik daar heel fijn tot rust komen. Natuurlijk gaan mijn hardloopschoenen mee, maar ik zal vast niet veel gaan lopen. Het lange weekend zal in het teken staan van boekjes lezen, heel veel en lekker eten, (hopelijk!) zonnen en genieten.

Na het lange weekend in Italië staat ook de meivakantie alweer voor de deur. Dit betekent dat ik dan wederom wat vrije dagen zal hebben. In de meivakantie blijf ik lekker in Groningen. Mijn doel is om mooie fietstochtjes te gaan maken op mijn nieuwe Specialized fiets! Op vrijdag 21 april mag ik mijn fiets en kledingpakket op gaan halen bij Specialized. Dat is precies op tijd, want op zondag 23 april staat er een heel leuk evenement op mijn programma.

In Groningen vindt dan namelijk het Women on Wheels evenement plaats. Op deze dag worden er workshops georganiseerd en een prachtige toertocht met verschillende afstanden. Ook zal er een wielermarkt zijn. Dit alles is speciaal voor de fietsende vrouw! Dat kan ik natuurlijk niet missen. En jij eigenlijk ook niet. Het evenement is zowel voor beginners als voor gevorderden. Heb je zelf geen fiets, maar lijkt het je wel heel leuk om het wielrennen toch eens te proberen? Je kunt een racefiets huren op de dag zelf! Deze wordt speciaal voor jou afgesteld. Omdat ik bij dit evenement aanwezig zal zijn, mag ik ook twee gratis toegangskaarten weggeven! Dus lijkt het jou leuk om bij dit Woman on Wheels evenement te zijn? Vertel dan hieronder in een reactie waarom je deze toegangskaart graag zou willen winnen. Je mag ook deelnemen via Instagram (@japkejanneke.nl).

Tot slot zal ik de komende weken weer op zoek gaan naar leuke loopevenementen. Mijn volgende marathon staat al gepland (Berlijn, eind september). In tussentijd lijkt het me leuk om nieuwe evenementen te ontdekken. Tips zijn altijd welkom!

Wat heb jij op de planning voor de komende periode? Weet je nog leuke loopevenementen? En doe je mee aan de winactie? Reageer dan hieronder in de comments.

De foto is gemaakt door Anouk Mos.

6 Comments

 1. Julie
  april 5, 2017 / 8:55 am

  Tip: Red Bull Wings for Life – op 7 mei :-)

  • Japke Janneke
   april 5, 2017 / 1:39 pm

   Bedankt voor de tip!

 2. Sytske Blaauwbroek
  april 5, 2017 / 1:14 pm

  Hi Japke,

  Het lijkt mer erg leuk om, samen met mijn zusje Hymke, deel te nemen aan de Woman on Wheels. Sinds mijn verhuizing van Friesland naar Utrecht is (fanatiek) sporten, waaronder wielrennen, toch een beetje verslapt.. Ik ben op zoek naar nieuwe prikkels en motivatie om weer lekker sportief bezig te zijn en hiervan te genieten! Dit evenement lijkt me dan ook erg geschikt om mijn motivatie voor het wielrennen weer aan te sporen.

  Ook mijn zusje heeft sinds vorig jaar een racefiets, die helaas nog akelig veel in de schuur staat. Om haar op een leuke manier kennis te laten maken met de wielersport lijkt dit evenement me ook perfect voor haar. Een leuke zussen dag!

  Dikke tût út Utrecht,
  Sytske Blaauwbroek

  • Sytske Blaauwbroek
   april 5, 2017 / 1:15 pm

   Oh! En natuurlijk HEEL VEEL SUCCES IN ROTTERDAM, have fun en geniet!

  • Japke Janneke
   april 5, 2017 / 1:40 pm

   Hi Sytske! Bedankt voor je leuke reactie!

 3. Tessa
  april 7, 2017 / 11:10 pm

  Hey Japke! Wat cool dat je naast hardlopen ook aan wielrennen doet. Dat doe ik ook namelijk. Op dit moment ga ik vaak alleen op pad, zowel wielrennend als hardlopend. Qua hardlopen kom ik vaak niet verder dan stadspark of het Noorderplantsoen en wielrennen doe ik vaak alleen thuisthuis. Ook heb ik op het gebied van wielrennen nog nooit aan een wedstrijd mee gedaan. Het lijkt me gezellig en inspirerend samen aan dit evenement mee te kunnen doen in ons mooie Groningen:) hopelijk vind je een leuk team om jouw passie mee te delen. Voor nu, toi toi toi in Rotjeknor! Zet hem op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?