24 mrt 2017 | Hardlopen

9 x waarom het hardloopseizoen nu echt begonnen is

Er zijn geen redenen meer om op de bank te blijven liggen. Het hardloopseizoen is echt begonnen. Ik ben benieuwd of je na dit artikel nog een goede reden hebt om niet te gaan. Behalve de reden dat hardlopen niet je ding is of dat je een blessure hebt. Heb je een beetje motivatie nodig om de deur uit te gaan voor een rondje hardlopen? Heb je al te lang niet meer hardgelopen? Lees dan gauw verder!

1. Zon

Wat is het ontzettend fijn dat de zon er weer wat vaker bij is! Het is de laatste dagen eerder regel dan uitzondering en òh wat houd ik daarvan. Het maakt me niet alleen heel erg gelukkig, maar ik wil ook het liefst buiten zijn. En als iedereen toch massaal naar buiten gaat wanneer de zon schijnt, is dit een hele goede reden om een rondje te gaan hardlopen. Het slechte weer is niet langer een excuus!

2. Hogere temperaturen

Natuurlijk schijnt die zon ook wel in de winter, maar een lentezonnetje is wel echt veel fijner dan een winterzon. Het is zelfs alweer mogelijk om in korte broek en/of met korte mouwen te gaan lopen. Dat is toch heerlijk? Het is ook meteen een goed moment om iets aan die melkflessen te gaan doen.

3. Eerder licht in de ochtend

Het is zo fijn dat het in de ochtend niet standaard donker is wanneer ik wakker word. Het is een goede reden om op zo’n tijdstip te gaan hardlopen. Dat je geen tijd hebt, is niet langer een excuus. ’s Ochtends vroeg kun je prima een rondje hardlopen voordat je aan het werk gaat. Dit zorgt er tevens voor dat je lekker productief bent de rest van de dag: een win-winsituatie.

4. Langer licht in de avond

Het moeilijkste aan de winter vind ik misschien wel dat ik na mijn werk in het donker thuis kom en dan nog een rondje moet gaan hardlopen. Hardlopen in het donker vind ik gewoon echt niet leuk. De komende maanden hoeft dat gelukkig niet meer. Wanneer ik om 18:00 of 18:30 thuis kom, kan ik nog gemakkelijk gaan lopen. En dan is de zomertijd nog niet eens ingegaan! Vanaf zondag kun je nog langer in het licht rennen ’s avonds. Yes!

IMG_0541(1)

5. Hardloopkleding

Ik weet niet of het komt door het taperen of doordat ik gewoon vaak achter mijn laptop zit, maar die hardloopkleding wordt met de dag interessanter. Er zijn zoveel merken met leuke hardloopkleding! Wanneer ik iets in mijn winkelmandje heb zitten, verheug ik me er alweer op om te gaan lopen. Dit is een hele goede reden om de deur uit te gaan binnenkort.

6. Loopevenementen

Hardloopevenementen zijn er het hele jaar door, maar in het voorjaar, de zomer en het najaar zijn toch wel de leukste loopjes. Wanneer je een wedstrijd in het najaar plant, kun je maar beter vroeg beginnen met trainen. Doordat je jezelf een doel stelt, helpt dit om vaker te gaan hardlopen.

7. Je mag rustig beginnen

Je hoeft echt niet meteen een uur achterelkaar te gaan lopen. Eigenlijk mag je dat niet eens doen, want blessures liggen altijd op de loer. Begin klein en rustig en je zult zien dat je het straks in de zomer een stuk beter en langer vol kunt houden!

8. Het is al bijna april

Het is bijna april en dat betekent dat 1 januari alweer eventjes geleden is. Hoe staat het met je goede voornemens? Wilde je meer gaan sporten? Dan is dit een heel mooi moment om het stof van je hardloopschoenen te gaan rennen. Hup, go!

9. De zomer komt eraan

Omdat het dus al april is, is het ook al bijna juni. En als ik het woord juni hoor, denk ik aan zomer. Wil je wat strakker worden of gewoon lekker in je vel zitten? Waar wacht je dan nog op? De zon schijnt, pak je hardloopschoenen en ga!

Heb jij nog een goede reden waarom je vandaag nog moet beginnen met hardlopen? Heeft dit artikel je extra motivatie gegeven om weer te gaan lopen? Ik ben heel erg benieuwd! Laat het me weten in de reacties hieronder.