29 mei 2017 | Hardlopen, Marathon

Hoe gaat mijn ‘Road to Berlin’ eruitzien?

Over iets minder dan vier maanden sta ik aan de start van de BMW Berlin Marathon. Zondag 24 september loop ik 42,2 kilometer door de mooie stad Berlijn. Ik kan stiekem niet wachten, want Berlijn lijkt me geweldig. Toch zal er nog heel wat moeten gebeuren, wil ik daar een toptijd gaan lopen. Mijn Road to Berlin gaat dus binnenkort van start. Ben je benieuwd wanneer ik begin met trainen, wat ik voor trainingen ga doen en vooral wat ik anders zal gaan doen dan bij de vorige marathon? Je leest het in dit artikel.

Voor mijn trainingen voor deze marathon trek ik drie maanden uit. Dit betekent dat ik omstreeks 24 juni zal gaan beginnen met mijn ‘Road to Berlin’. Natuurlijk zal ik jullie weer op de hoogte gaan houden van mijn voorbereidingen. Net als tijdens mijn Road to Rotterdam deel ik wekelijks welke trainingen ik heb gedaan en hoe dit is verlopen. Ook deel ik in deze Road to Berlin welke voeding ik gebruik tijdens de trainingen, hoe ik het vochtprobleem ga oplossen (nog geen idee!) en in wat voor outfit ik zal gaan lopen.

Deze marathon zal ik voor het eerst niet alleen lopen. Samen met mijn schoonmoeder ga ik dit avontuur aan. Allebei met een eigen doel, op ons eigen niveau en eigen tempo lopen we de marathon. Voor haar de eerste, maar voor mij wordt het alweer de derde. En hopelijk wordt het niet de laatste van 2017. Daarnaast is het ook mijn eerste marathon over de grens. Ik zal dus langer in de stad aanwezig zijn, zowel voor als na de marathon. Tot slot wordt het mijn eerste najaarsmarathon. Dit betekent dat ik niet in de winter mijn trainingen doe, maar in het heetst van de zomer. Deze marathon wordt dus in alle opzichten anders dan mijn vorige twee en daarom zullen ze moeilijk te vergelijken zijn. Ik ben heel benieuwd hoe het trainen in de warme zomer mij gaat bevallen.

Ik denk ook dat dit laatste voor mij het moeilijkste gaat worden. De zomer staat voor mij gelijk aan relaxen, doen waar ik zin in heb, vakanties, wielrennen en lekker in de zon zitten. Hardlopen staat bij mij in de zomer altijd op een laag pitje. Dat zal wel even wennen zijn. Ga ik dan mijn zomer heel erg anders inplannen dit jaar? Nee. Ook deze zomer wil ik het relaxen en ontspannen op plaats één houden. Zomer is en blijft voor mij een moment van opladen voor het nieuwe seizoen. Daar hoort voor mij wielrennen ook bij. Wielrennen is mijn ultieme ontspanning en gevoel van vrijheid en vakantie. Ik zal dus naast mijn looptrainingen ook blijven fietsen.

En dat is mooi, want die combinatie tussen wielrennen en hardlopen is prima te maken. Het zal even puzzelen zijn en vast niet altijd gemakkelijk, maar het is wel mogelijk. Qua trainingen probeer ik hetzelfde aan te houden als voor Rotterdam. Ik zal dan vier keer per week hardlopen en minstens eens per week fietsen. Daarnaast zal ik mijn core-stability trainingen weer op gaan pakken. Is meteen wel prettig voor die zomerdagen in bikini, want een sixpack heb ik nog nooit gekregen van het hardlopen en wielrennen.

Om te voorkomen dat ik weer zoveel last krijg van de warmte ga ik de komende tijd op zoek naar meer informatie over het fenomeen oververhitting en uitdroging. Dit ligt bij mij erg snel op de loer (zoals marathon Rotterdam 2016 en 2017). Het zou fijn zijn wanneer ik een manier vind om dit tegen te gaan. Lopen met een rugzakje? Lopen met extra flesjes? Iets veranderen in mijn voorbereidingen? Ik ga het de komende weken uitzoeken.

Nog vier weken en dan begint dus het nieuwe avontuur: mijn Road to Berlin. Tot die tijd geniet ik nog even van het ‘doelloos’ hardlopen. Echt doelloos is het natuurlijk niet. Zondag 11 juni doe ik nog mee aan de Ladiesrun in Rotterdam. Verder heb ik geen wedstrijdjes op de planning. Wel zou ik in augustus nog graag ergens meedoen aan een loopevenement. Iemand een tip? Ik hoor het graag!

Loop jij ook de marathon van Berlijn? Of heb je de marathon al eens gelopen? Ik ben heel erg benieuwd. Laat je reactie gerust achter in de comments hieronder.