Eiwitten: wat, waarom en hoe? (+ winactie)

Eiwitten: wat, waarom en hoe? (+ winactie)

Sinds ik een eetstoornis heb gehad, ben ik lichtelijk allergisch voor alle hypes rondom voeding en voedingsstoffen. Dit is de reden waarom je op mijn blog nooit recepten zult tegenkomen en ik ook nooit zal schrijven over wat je moet eten om af te vallen. Toch begin ik me steeds vaker te beseffen dat bewust bezig zijn met voeding wel verstandig kan zijn. Zeker wanneer je aan het trainen bent voor een bepaald doel. Nu ik zo bezig ben met mijn voorbereidingen op de marathon van Berlijn en New York blijken bepaalde voedingsstoffen steeds belangrijker te worden. Het lijkt me leuk om verschillende voedingsstoffen uit te lichten. Vandaag deel ik alles over eiwitten. En lees vooral verder, want onderaan het artikel vind je een hele leuke winactie!

Wat zijn eiwitten?

Allereerst heb ik uitgezocht wat eiwitten nu eigenlijk precies zijn. Eiwit, ook wel proteïne genoemd, is een voedingstof, net als koolhydraten en vet. Eiwitten leveren calorieën en aminozuren. Dit laatste zijn belangrijke bouwstenen van eiwitten. Ze leveren een bijdrage aan verschillende processen in je lichaam.

Waarom zijn eiwitten nodig?

Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel en de opbouw van spieren. Eiwitten zijn eigenlijk altijd nodig. Ook als je niet veel sport, heb je eiwitten nodig. Indien je te weinig eiwitten binnenkrijgt, zul je spieren afbreken. Teveel eiwitten binnenkrijgen is niet heel schadelijk. Het wordt dan als energiebron opgeslagen in je lijf.

Als sporter hebben je spieren heel wat te verduren. Zeker wanneer je hard of lang traint, veroorzaakt dit beschadigingen aan je spieren. Eigenlijk is dit goed, want hierdoor zullen ze uiteindelijk sterker worden. Om zo goed mogelijk te herstellen, zijn eiwitten belangrijk om spieren te laten opbouwen.

Hoe krijg je ze binnen?

Een groot deel van de aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken. Er zijn ook een aantal essentiële aminozuren welke via een andere weg aangevuld moeten worden. Dit zou via voeding kunnen. Eiwitten zitten in veel verschillende producten, zowel dierlijk als plantaardig. Een bekende bron van eiwitten is zuivel, zoals yoghurt, kwark en melk. Ook eieren leveren logischerwijs eiwitten, maar ook kaas, kip, vlees en vis. Plantaardige bronnen van eiwitten zijn onder andere bonen, pasta, rijst, paddenstoelen, noten en brood.

Dit zijn eigenlijk allemaal producten die je dagelijks binnen zou kunnen krijgen. Zelf eet ik ook veel brood, vlees, vis en kaas. Echter kan ik kwark en yoghurt, vanwege de lactose, niet goed verdragen. Als ik het zo lees verwacht ik in ieder geval niet dat ik eiwitten mis in mijn dagelijkse voeding. Wel is het, zoals ik hierboven al schreef, voor sporters belangrijk om extra eiwitten aan te vullen na een zware en intensieve training.

Uit onderzoek blijkt dat je spieren binnen 30 minuten na je training het meest vatbaar zijn voor herstel. Ook is er onderzocht hoeveel eiwitten je dan binnen dat halfuur zou moeten eten. Een optimale hoeveelheid eiwitten na je training is 20 gram. Dit eerste wist ik al, omdat ik tijdens mijn ”schaatscarriere” hier al rekening mee hield. Meteen na een wedstrijd, vooral in een belangrijk wedstrijdweekend, nam ik een product met veel eiwitten. Het liefst nam ik chocomel, omdat ik dit ten eerste heel lekker vind, maar het bevat tegelijkertijd meteen veel eiwitten. Dat was geen verkeerde keuze. Wel blijken hier vrij veel suikers in te zitten. Iets dat niet altijd nodig is.

Winactie

Nu weten jullie vast al dat ik trotse ambassadeur ben van Vifit Sport. Vifit Sport heeft producten ontwikkeld, speciaal voor de sporter. De producten zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel handig. Vifit heeft namelijk rekening gehouden met die 20 gram eiwitten per portie. Dit betekent dat je altijd voldoende proteïne binnenkrijgt. Naast de bekende eiwitshakes heeft Vifit ook recovery repen, waardoor je niet altijd een drankje hoeft te drinken na een zware training. Voor mij is dat wel ideaal! Een reep gaat er altijd wel in.

i-PshXDdf-X3

In samenwerking met Vifit Sport ga ik een prachtige reis maken. Ik ga namelijk, samen met Vifit Sport en Runner’s World, naar New York om daar de marathon te lopen! Heel erg tof. Misschien heb jij ook wel meegedaan aan deze actie en ben je het niet geworden. Of misschien is de marathon nog wat teveel van het goede en train je voor een ander doel. Genoeg redenen om mee te doen aan deze winactie. Ik mag namelijk een goed gevulde Vifit Sport rolkoffer (zie bovenstaande foto) weggeven. In de koffer vind je recovery shakes, drankjes en repen van Vifit Sport! Genoeg om jouw eiwitten aan te vullen na een zware training voor jouw doel.

Wil je kans maken op deze gave koffer mét inhoud? Laat dan hieronder weten voor welk doel je aan het trainen bent en waarom deze eiwitten goed van pas komen! Het maakt niets uit of het nu om een eerste 5 kilometer gaat of je twintigste marathon. Alles is oké! Ik ben benieuwd. Je mag ook meedoen via Instagram en reageren onder de foto met de rolkoffertjes.

Doe je mee?

Foto’s zijn gemaakt door Andy Astfalck.

81 Reacties

 1. Willemijn
  juli 21, 2017 / 9:46 am

  Hi Japke,
  Ontzettend gaaf dat je mee mag doen aan de marathon in New York! Super leuke stad, en wat een uitdaging!
  Ik zelf ben aan het trainen voor de Zevenheuvelenloop in November, en de halve marathon in Februari. Omdat dit voor mij de eerste keer een wedstrijd wordt die boven de 10 km uitkomt, zou ik het erg leuk vinden om eens te testen met shakes en drankjes!
  Hopelijk maak ik kans!

 2. Manuela
  juli 21, 2017 / 9:54 am

  Wauw wat een leuke winactie Japke!
  Ontzettend gaaf dat je de Marathon in New York gaat lopen met een team!
  Zelf ben ik aan het trainen voor mijn 2 halve marathon in oktober. In maart liep ik mijn eerste, maar die ging niet geheel soepel doordat ik de week ervoor ziek was. Nu hoop ik dat ik hem in oktober lekkerder zal lopen, en wellicht helpen de vifit recovery producten me erbij! :)

 3. Juliette
  juli 21, 2017 / 9:54 am

  Ik probeer om ondanks mijn vermoeidheidsklachten (die ik al jaren heb) 10 km te gaan hardlopen. Ik zit momenteel op 5, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.

 4. juli 21, 2017 / 9:55 am

  Hey japke,
  Ik ben aan het trainen voor de triatlon. Bij de traithlon belast je veel spieren, dus wat extra proteïne komt goed van pas. Hopelijk mag ik de vifit sport producten testen!
  Groetjes Nienke

 5. Karin Broekhuizen
  juli 21, 2017 / 10:01 am

  Hi Hapje,

  Ik ben aan het trainen voor de halve marathon in november (Berenloop).
  Ondanks dat ik rustig opbouw merk ik dat mijn spieren soms meer rust nodig hebben, stram zijn.
  Dus dan is goed herstellen met eiwitten belangrijk. Met voeding alleen vind ik het soms lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dus dat is de inhoud van de koffer ideaal om beter te herstellen.

  Jij heel veel succes met je eigen voorbereidingen!

  Groetjes,
  Karin

 6. juli 21, 2017 / 10:05 am

  Wauw Japke! Want een toffe winactie! Ik ben aan het trainen voor de Giro Di Kika volgend jaar, of voor een ander goed doel (moet ik met de groep nog even goed bespreken etc). Hierdoor fiets ik 100-200 km per week, wat ik zonder doel ook had gedaan omdat ik het zo leuk vind. Voor na het fietsen is het natuurlijk ook erg belangrijk om goed te herstellen en m’n spieren klaar te maken voor de volgende training.

 7. Gabrielle Groenevelt
  juli 21, 2017 / 10:10 am

  Wat een leuke actie!
  Ik ben momenteel aan het trainen voor een tijd onder de 1uur en 20 minuten bij de Dam tot Damloop en voor een tijd rond 1uur en 45 minuten bij de halve marathon van Amsterdam waarbij ik dus veel intervaltrainingen, duurlopen en krachttraining doe . Eiwitten komen hierbij altijd van pas voor een goed herstel.

 8. Susanne
  juli 21, 2017 / 10:10 am

  Wat een leuke winactie zeg!
  Ik ben in januari, na altijd maar ‘wat’ te doen, serieus begonnen met hardlopen en ben inmiddels (na wat ups en downs) hard in training voor mijn allereerste halve marathon in oktober. Ik merk dat ik met elke training beter wordt en vind het zo leuk!
  Omdat ik goed moet herstellen van mijn trainingen heb ik natuurlijk eiwitjes nodig en deze producten van vifit trekken al lang mijn aandacht! Daarom zou ik het heel leuk vinden om ze uit te kunnen testen.
  Liefs Susanne

 9. Nadia
  juli 21, 2017 / 10:13 am

  Hey Japke, eerst en vooral: bedankt voor al je super blogs! Heel inspirerend en nuttig !
  Deze x zal ik ook eens niet enkel lezen, maar een reactie posten. Kan ook niet anders bij zo’n top actie !
  Ik ben terug deftig beginnen lopen toen mijn papa ziek werd in februari, ik heb mij toen aangemeld voor ‘loop naar de maan’ een actie van kom op tegen kanker. Hiervoor train ik nu met zicht om in het voorjaar een halve marathon te lopen. Ik gebruik eigenlijk totaal geen sportvoeding voor de moment. Heb al veel opgezocht, maar nog niets direct gevonden die mij echt 100% aansprak. De producten van Vifit lijken mij echt super goed. Daarom wil ik graag meedoen aan deze toffe actie !
  Bedankt !
  Liefs Nadia

 10. juli 21, 2017 / 10:18 am

  Hoi hoi

  Wauw wat ga jij een gave reis maken! En ja, ik ben jaloers! Maar, ik heb dan ook helemaal niet meegedaan aan die actie. Met een reden… Ik wil (nog) geen marathon lopen, ik wil sneller worden op andere afstanden. Ik train tot de halve marathon. In Maart wil ik daar weer een snellere tijd op proberen neer te gaan zetten . Ik train veel…. 5 en soms 6x in de week en ik moet daarvoor dus weer snel herstellen. Eiwitten zijn een belangrijke voedingsbron voor mij. En is deze actie wel geschikt voor mij 😉 Ik ga ook de halve marathon in Disneyland Parijs lopen en neem dan graag deze gave koffer mee!
  Ik wens je alvast heel veel succes met je voorbereidingen en trainingen, je gaat nu al super. Geniet er van!

  Liefs Sjoukje

 11. Emma
  juli 21, 2017 / 10:23 am

  Superleuke actie! Ik ben heel benieuwd naar de producten van Vifit, sinds kort gebruik ik ook eiwitshakes om aan de juiste voedingsstoffen te komen (en om aan voldoende voeding te komen). Ik ben nog druk aan het uitzoeken wat ik nou de fijnste en lekkerste vind (het is namelijk nog niet echt mijn favoriete voeding), het lijkt mij dus heel leuk om met deze winactie deze producten uit te gaan proberen.
  Ik ga binnenkort de vredesloop lopen en wil daar graag een pr op de 10 km gaan lopen ook is het doel om marathon van Rotterdam te gaan rennen (is nog wel verweg maar je kan niet vroeg genoeg beginnen).

  Heel veel succes met je training voor de New York marathon!!

  Emma

 12. Ingrid
  juli 21, 2017 / 10:35 am

  Coooool! Die wil ik hebben en past heel goed in mijn training. In mei heb ik een halve marathon gelopen, ik wilde heel graag doortrainen voor de marathon nu ik zo goed op weg ben. Helaas zit shin splints in de weg en hou ik veel rust en loop 2x in de week 4km. Verder gebruik ik veel mijn nieuwe favoriete fiets, een race fiets! Een favoriete aankoop om in beweging te blijven en zo mijn conditie te behouden en het fietsen is heerlijk!

 13. Pierre
  juli 21, 2017 / 10:56 am

  Das een leuke winactie zeg, die rolkoffer komt zeker goed van pas als ik de marathon van München ga lopen op 8 oktober! We zoeken ieder jaar een leuke Europese stad uit om de marathon te lopen en maken daar een gezellig weekendje van. Zo’n rolkoffer is precies het juiste formaat voor een stedentrip van 3 dagen! Doel is daar om voor het eerst sub 3:20 te gaan lopen, das 4 minuten snel dan mijn PR van Valencia dus een mooie uitdaging!
  Tja en de inhoud van de rolkoffer komt zeker van pas na de les Bodypump die ik wekelijks geef op het sportcentrum en na de hardlooptrainingen. Ik ben erg benieuwd naar de smaken van Vifit (kunnen ze tegen die van Body & Fit) op en happen of drinken ze even lekker of lekkerder weg?
  Ik wens je veel succes met de voorbereidingen op je dubbele marathon en het is leuk je te volgen!

 14. Anne Carlijn
  juli 21, 2017 / 11:25 am

  Wat een toffe actie, en wat gaaf dat je in NY gaat lopen!! Ben nu al benieuwd naar de foto’s en verhalen eromheen…
  Ik zou dit super graag willen winnen, want ben van plan om de halve marathon van zwolle te gaan lopen omdat mijn oude coach dit ook altijd deed en hij is overleden aan kanker.
  Daarnaast ben ik gewoon hard aan het trainen voor hockey waar ik dit ook zeer goed voor kan gebruiken …

  En groot gelijk dat je geen recepten etc deelt, ik vind die hypes en dingen soms ook te ver gaan…

 15. Paula
  juli 21, 2017 / 11:27 am

  Hi Japke!
  Wat een superleuke winactie!:) ik kom de producten van Vifit de laatste tijd steeds vaker tegen en ben heel erg benieuwd wat ze allemaal te bieden hebben! Ik heb samen met mijn zus voor 2017 als doel gesteld om 12 wedstrijden in 12 maanden te rennen en om dan uiteindelijk naar een mooie eerste halve marathon te werken! Deze gaan we rennen bij de Amsterdamse marathon in oktober! Superspannend, maar ook heel leuk om voor een concreet doel te trainen en de wedstrijden tussendoor vast te kijken waar we staan:) met jouw blog en oa veel info van runnersworld neem ik alle tips en tricks die ik tegenkom maar al te graag aan, om straks een geweldige leuke eerste halve marathon tegemoet te gaan!! Liefs Paula

 16. Feikjen
  juli 21, 2017 / 12:07 pm

  Oh ja. Ik wil ook graag zo’n mooie rolkoffer. Maar dan moet ik ook gaan trainen. Ik heb net een ebike en in een week nu 80km gefietst. De bedoeling is dat die fiets mij in Italië helpt de bergen te beklimmen. Daar zullen die Vivit producten ook wel bij helpen. Maar ik zal wel niet winnen, want tja ik ben je moeder. 😎

 17. juli 21, 2017 / 12:09 pm

  Toevallig! Ik zat gisteren weer eens op de webshop van body&fit en je wordt doodgegooid met al die eiwitshakes, barren en ga zo maar door. Er is zoveel keus en ik vind het allemaal veel te moeilijk en ingewikkeld! Jouw artikel maakt een hoop duidelijk, helemaal omdat Vifit gewoon die 20 gram erin gooit en dat je weet dat je goed zit. Zou je dit ook na iedere hardloop/ sportschool sessie kunnen gebruiken? Ik ben net terug van vakantie en wil die vakantiekilo’s er weer af hebben en mijn conditie weer opbouwen, haha! Dit zou dus echt geweldig uitkomen omdat ik die eiwitten wel eens zou willen uitproberen! 😊

 18. juli 21, 2017 / 12:43 pm

  Wat een mooie actie. Ik ben echt benieuwd naar de producten van Vifit. Ik ben nu aan het trainen voor de tenmiles en de halve marathon in Eindhoven. Ik heb nog noot een halve marathon gelopen, dus dag is best spannend. Inmiddels heb ik van de week voor het eerst 17 km gelopen, dus we komen er wel. Het enige wat ik na een training moeilijk vind is de juiste hoeveelheden eiwitten binnen krijgen. Die eiwitten heb ik toch echt we nodig voor mijn herstel, aangezien ik 3 lange duurlopen en twee korte loopjes per week loop! Hopelijk win ik deze te gekke koffer vol mooie producten en kom ik zo nog dichter bij mijn doel!

 19. Alicia
  juli 21, 2017 / 12:52 pm

  Wat leuk! Ik ben op het moment een beetje doelloos maar probeer wel een bepaald aantal gelopen kilometers en gefietste kilometers te halen dit jaar. Fietsen probeer ik wel minimaal 1x per week een rondje van 80/100km te doen en ttussendoor kleinere rondjes hardlopen/fietsen. Ik doe graag mee!

 20. Joyce
  juli 21, 2017 / 12:58 pm

  Hoihoi🙋🏼

  Voor mij zou deze koffer ideaal zijn voor mijn training voor de Kramprun, waar ik de 5km onder de 20 minuten wil gaan lopen en daardoor samen met mijn team eerste te worden. Hiervoor ben ik nu voor en na mijn werk hard aan het trainen en ik heb dus niet iedere keer de tijd om een goed te eten na mijn training. Deze koffer zou mij hierbij enorm kunnen helpen!

  Heel veel succes met je training! Ooit hoop ik ook de marathon te kunnen lopen! 🏃🏽‍♀️💪🏼

  Groetjes Joyce

 21. Evelien Hupkens
  juli 21, 2017 / 1:02 pm

  Ik zou heel graag de rolkoffer met eiwitrijke producten willen winnen. Na de marathon van Rotterdam is bij mij zware bloedarmoede geconstateerd. Nu ruim drie maanden later heb ik afgelopen zondag eindelijk weer 5 km gelopen in mijn oude tempo in 23 minuten.
  Nu kan ik eindelijk gaan trainen voor mijn nieuwe doel de marathon van Amsterdam in 2017.
  De eiwitten kan ik goed gebruiken als herstel na de hardlooptrainingen of na mijn dagelijkse 14 kilometer lange woon-werk rit op de racefiets.

 22. juli 21, 2017 / 1:04 pm

  Hoi Japke,

  wat een leuke winactie. Ik kan de inhoud van de koffer heel goed gebruiken en de koffer zelf ook :-) Mijn doel is Giro di KiKa Edizione Olandese 2017. In drie dagen tijd ca. 120 km per dag fietsen van jouw woonplaats Groningen naar Utrecht. Aangezien we 3 campings aandoen is zo’n koffer erg handig. We starten over 41 dagen (1, 2 en 3 september) Alles voor het goede doel KiKa.
  Bekijk de link: http://edizioneolandese.girodikika.nl/carel-lurvink-cycling-team-2
  Groeten en heel veel succes met de voorbereidingen voor de marathons
  Jörgen

 23. Gisela te Velde
  juli 21, 2017 / 1:06 pm

  Wat een superleuke actie maar bovenal respect voor jou..2 marathon straks in korte tijd. Zo stoer..
  Maar ik wil graag meedoen met deze actie..ik ben NOGMAALS/ WEER/ NOG aan het trainen voor Amsterdam marathon..
  En ik hoop nu Eindelijk!!! deze uit te mogen lopen na al 3 keer te hebben getraind voor Rotterdam, die 3e keer afgelopen april tot 29km gekomen maar helaas tot val gekomen (zie mijn instagram)
  Daarnaast doe ik krachtraining om mij van blessures te houden voor het hardlopen en wat sterker te worden. Dus dan zijn die eiwitten en herstelvoeding extra belangrijk.
  Dus…🤗zou ik heel graag die mooie koffer willen winnen die ik dan mee kan nemen naar Amsterdam..

 24. Mirna
  juli 21, 2017 / 1:18 pm

  Super gave winactie! Ik ben momenteel aan het trainen voor de halve marathon van Amsterdam. Vorig jaar heb ik ook meegedaan alleen heb ik het trainen toen behoorlijk onderschat en mede daardoor er 2 uur en 34 minuten over gedaan. Dit jaar ben ik met een schema aan het trainen en heb ik er nu al veel meer vertrouwen in, ik wil mezelf namelijk niet zo tegen komen als vorig jaar. Ik drink nu soms een eiwit shake na een langere run maar ik ben heel benieuwd naar de producten van Vifit.

  Heel veel succes met de trainingen voor New York en Berlijn!

 25. juli 21, 2017 / 1:18 pm

  Wat een leuke winactie, Japke! Ik nam na mijn lange duurlopen in training voor de Rotterdam Marathon inderdaad ook altijd chocomelk. Lekker, maar met veel suikers. Eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer wat betreft eiwitshaker en eiwitrepen. Wat ervoor zorgt dat ik het uiteindelijk nog nooit geprobeerd heb. Ik ben heel benieuwd! Ik ben nu aan het trainen voor de halve marathon in Dordrecht. Het is mijn derde marathon en wil nu eindelijk onder de 2 uur finishen. Zal 3x scheepsrecht zijn? En zal de inhoud van de koffer me helpen met het herstel?

 26. Britt
  juli 21, 2017 / 1:52 pm

  Interessant artikel. Leuk om te lezen : )
  Net als al je andere blogs want die lees ik ool met veel plezier!

  Ik doe mee aan je winactie omdat ik simpel gezegd wel wat beter voor mijzelf zou mogen zorgen. Dat blijkt soms behoorlijk lastig te zijn en daardoor staat er voorlopig ook even geen marathon op mijn agenda. Hopelijk krijg ik de healthy spirit snel weer te pakken komt er gauw weer een leuke marathon op mijn pad.

  Jij in elk geval super veel succes in New York !
  & mocht je nog intresse hebben in een startbewijs voor Valencia heb ik die nog liggen (helaas kan ik hem zelf niet lopen)

  Groetjes Britt

 27. Sanne
  juli 21, 2017 / 1:52 pm

  Wat een bofkont dat je naar New York mag ☺ Ik merk dat ik na 2 marathons in het voorjaar een beetje in een hardloop dipje zit. Daarom heb ik me voor de halve marathon van Amsterdam, in oktober, ingeschreven! Een doel helpt om te trainen. Dus vandaag weer vol goede moed gaan lopen. Wel merk ik dat ik het lastig vind om die eiwitten te nemen. Ik heb eerder trek in zoetigheid als ik thuis kom. Een glas cola en een banaan. Dus als ik op een makkelijke manier, bijv met een zoete reep ☺, dan toch die eiwitten binnen kan krijgen zou dat perfect voor mij zijn!!! En dat koffertje kan ik wel gebruiken voor een klein tripje lowlands tussendoor, waar wat eiwitten tussen al het lekkers en de biertjes door ook wel van pas komen ;-)
  Liefs en succes met je trainingen. Je bent een onwijze inspiratiebron!

 28. Anke
  juli 21, 2017 / 2:03 pm

  Leuke actie weer en ik volg je marathon voorbereiden erg graag! Ik ben momenteel aan het trainen voor de damloop en het is voor mij de eerste keer dat ik afstanden langer dan 7km loop. Nou weet ik nooit zo goed wat ik moet eten na een training omdat ik dan niet echt trek heb en neem dan vaak een ongezonde snack. Ook al weet ik stiekem wel (en het wordt hier weer bevestigd) dat ik wel wat zou moeten nemen wat bijdraagt aan mijn herstel. Met name nu ik wat langere afstanden richting de 16km ga lopen lijken de vifit producten lijken me hiervoor ideaal! Dan weet ik gewoon wat ik kan nemen na een training en dat ik daarmee aan de eiwitten kom die ik nodig heb.
  Succes met alle trainingen Japke en ik ben super benieuwd hoe het je zal vergaan in Berlijn en NY!

 29. Milou
  juli 21, 2017 / 2:44 pm

  Hi, wat een leuke actie!
  Ik heb het hardlopen nu net weer opgepakt in de vakantieperiode en ik merk dat de eerste kilometers gepaard gaan met heel wat spierpijn. Dus ik denk dat eiwitproducten mij misschien wel kunnen helpen met een soepelere herstel, ik ben benieuwd. Ik hoop dat ik zo eind van de zomer de 15 kilometer weer aan kan tikken.
  Heel veel succes met je marathonvoorbereidingen, enjoy (:

 30. Stephanie (stephieroos)
  juli 21, 2017 / 2:58 pm

  Wat een gave actie! Had zelf ook super graag meegegaan naar ny! Maar wens jou super veel plezier. Zo gaaf! En vind het voor Dagmar ook zo ontzettend leuk!!! Ben zelf net weer begonnen met krachttraining omdat ik nu niet een bepaald doel heb met hardlopen. Wel voor volgend jaar een triatlon dus wil wat meer kracht opdoen! En merk dat je door deze trainingen echt wel ke eiwitten goed bij moet vullen.

 31. Marlou Remeeus
  juli 21, 2017 / 3:01 pm

  Hey Japke,

  Nogsteeds heb ik zoveel respect voor jou. Dat je 2 marathons in zo’n korte periode gaat doen lijkt me echt een uitdaging.
  Laatst ben ik ook gaan testen of de eiwit shakes mijn spieren helpen herstellen na een training, dit beviel mij goed alleen vind ik de shakes die ik had (van de body&fit shop) wel erg chemisch smaken.
  Sinds deze week train ik 5x in de week voor mijn eerste marathon 15 oktober a.s in Amsterdam. Vanmorgen had ik nog een overgebleven shake van de B&F shop liggen maar ik ben heel benieuwd naar die van vifit. En inderdaad ook naar de repen en drankjes. Bij een shake krijg ik vaak het beeld van die ontiegelijk gespierde jongens in de sportschool die daarna stoer hun shakes staan te schudden en hem achterover tikken. Repen en drankjes lijken mij persoonlijk fijner en ik zou het super tof vinden om ze te mogen testen.

  Succes met de voorbereidingen op de marathon en geniet ervan!

 32. Chriafa
  juli 21, 2017 / 3:12 pm

  Wat een leuke actie!
  Na een aantal jaar wat stil gestaan te hebben qua sport ivm operaties aan endometriose, ben ik nu eindelijk met vriendinnen weer begonnen met hardlopen! En wat is dat heerlijk.
  Graag zou ik Vifitsport proberen om mijn herstel beter te laten gaan!
  Succes met je voorbereiding op je volgende marathon!
  Gr christa

 33. Marloes
  juli 21, 2017 / 3:13 pm

  Hoi Japke!

  Een marathon zit er nu nog niet in. Al begint het wel te kriebelen als ik jou blogs lees! Wie weet in 2018. Voorlopig hou ik het bij halve marathons. Ik heb net de halve marathon van Sneek gelopen en in november ga ik de halve marathon op Terschelling doen. Ik ben nu weer rustig aan het trainen en ga over 2 weken starten met een nieuw schema. Dit keer wil ik toch echt eens binnen de 2.00 uur eindigen! Naast 2/3 keer in de week hardlopen geef ik ook 2 avonden bootcamp. Genoeg beweging en vaak ook erg zin in eten na deze trainingen een lekkere eiwit reep of eiwitdrankje zou de oplossing zijn. Ik wens je veel succes mmet je verdere trainingen!

 34. Janneke
  juli 21, 2017 / 3:24 pm

  Wat een leuke winactie!
  Ik ben druk aan het trainen voor mijn eerste marathon die ik 15 oktober in Amsterdam ga lopen. Een spannende maar gave uitdaging! Het wordt met verhuizen en een nieuwe (eerste echte!) baan een hele uitdaging, dus goed herstellen is dus extra belangrijk!

  De koffer zou ik graag gebruiken om m’n hardloopspullen mee te verhuizen en de inhoud om optimaal te kunnen herstellen en mijn doelen in Amsterdam te halen!

 35. Denise
  juli 21, 2017 / 3:29 pm

  Hi Japke!
  Ook ik had graag megelopen mat de New York marathon! 😍😍😍

  Eind 2015 stond ik ingeschreven voor de Bruggenloop in december in Rotterdam (15 km), de halve marathon in december in Spijkenisse en de hele marathon in Rotterdam april 2016. Helaas kreeg ik in oktober flink last van mijn knie en moest ik alles afblazen. 😢😢😢

  Vervolgens een periode weinig en zelfs helemaal niet gelopen en twee verschillende fysio’s geprobeerd maar had er niks aan voor mijn gevoel.

  Nu loop ik gemiddeld 2x per week, tussen de 2 en de 5 km en probeer dat langzaam op de te bouwen (km en frequentie); voor december sta ik ingeschreven voor de 10 km in Spijkenisse. Hierbij zullen de Vifit producten met de eiwitten mij zeker helpen mijn doel te bereiken, zou er heel blij mee zijn!

  Succes met jouw voorbereidingen!

 36. Iene Vanherck
  juli 21, 2017 / 4:46 pm

  Hallo Japke

  Ik ben een trouwe volger van je blog en ben hierdoor zelf ook de kriebel van het hardlopen te pakken gekregen. Momenteel ben ik zelf voor een 15km loop aan het trainen en ben ik wel eens benieuwd hoe dit proces bevorderd kan worden met behulp van de producten.

  Alvast veel succes met je eigen tocht naar de marathon!

  Lieve groetjes
  Iene Vanherck

 37. Eline
  juli 21, 2017 / 4:58 pm

  Wauw gave winactie,
  Ik zelf ben begonnen met sporten omdat ik in mijn werk thuis, op de boerderij, vaak net niet sterk genoeg was en het dan door een ander moest laten doen. Door kracht training merk ik dat ik nu veel dingen zelf al kan doen. Mijn doel is om natuurlijk zoveel mogelijk zelf te kunnen tillen dus ga ik mijn trainen op pakken. Naast kracht vind ik het heerlijk om een rondje te rennen alleen hou ik daar vaak spierpijn aan over door een te kort aan eiwitten. Met behulp van deze winactie zou ik het hardlopen ook kunnen opbouwen zodat ik makkelijker een rondje kan gaan lopen. Groetjes Eline

 38. Ronald Egberink
  juli 21, 2017 / 5:43 pm

  Tja ik zou graag meedoen en je vertellen dat ik bezig ben met de voorbereidingen voor mijn eerste marathon. Helaas laat mijn blessure het nog steeds niet toe om langere afstanden te lopen. Meestal rond 5 km. Doe wel kracht trainingen en mountainbiken, om aan de gang te blijven. Hoe belangrijk je voeding is bij alle elementen lijkt me duidelijk. Energie opbouwen om uiteindelijk mede daardoor dat doel te halen. Maar ook om na een train of run de tekorten even op te krikken. Succes met je verdere voorbereidingen en natuurlijk de actie… grortjes

 39. Yvonne
  juli 21, 2017 / 6:08 pm

  Ik ben aan het trainen voor de halve marathon van Disneyland Parijs en van Amsterdam. Ik ben erg blessure gevoelig waardoor ik altijd goed op me voeding moet Letten om het herstel te kunnen bevorderen. Dit pakket van vifit zou mij daarbij ontzettend goed kunnen helpen.
  Ook heb ik vorige week mijn eerste racefiets gekocht (door je blog leek me dat fietsen wel leuk) en heb daar al aardig wat kilometers op gemaakt als aanvulling op de halve marathon trainingen. Kwam wel met trillende beentjes van de fiets af (na 40km) dus dan zou zo’n eiwitreep ook wel makkelijk zijn!

  X

 40. Chantal
  juli 21, 2017 / 6:13 pm

  Wat een super leuke winactie en wat gaaf dat je mee gaat doen aan de NYC Marathon! Eiwitten zijn enorm belangrijk voor de spieren en het herstel, zelf erg snel last van mijn spieren (ernstig vitamine B12 tekort) dus mijn doel is nu 10 kilometer! Deze producten zouden dus super van pas komen om de spieren te ondersteunen bij het sporten en voornamelijk hardlopen! Of er ooit een marathon in zit voor mij is de vraag, maar dat ik weer kan hardlopen is al zo ontzettend fijn! Dan maar wat langzamer en wat minder kilometers!
  Ik ben erg benieuwd naar je trainingen en uiteraard de marathon! Ga zo door want het is super leuk om je te volgen!👍

 41. Rianne
  juli 21, 2017 / 6:16 pm

  Wat een leuke win actie! En nogmaals super gaaf dat je met Vifit naar New York gaat! Ik ga zelf met Tui Sports en Annemerel naar New York om daar de marathon te lopen. Na een zware training van hardlopen of crossfit vind ik het lastig om te eten om goed te herstellen, maar met zulke producten moet dat vast lukken!
  Heel veel succes en plezier met de voorbereidingen voor New York (en Berlijn natuurlijk) en wie weet zie ik je wel!

 42. Merle
  juli 21, 2017 / 6:38 pm

  Hoi Japke!

  Wat een kans om op deze manier naar de Marathon van New York te gaan! Ik wens je heel veel succes. Nadat ik de marathon van Rotterdam in 2016 heb uitgelopen, besloot ik daarna dat ik sneller wilde worden. Mijn doel deze zomer is om nog onder de 20 minuten te lopen op de 5km, ik zit nu op 20:08! Wie weet dat Vifit me met die laatste paar seconden kan helpen ;)

  Liefs!

 43. Lars
  juli 21, 2017 / 6:39 pm

  In februari liep ik in Malta mijn 1e marathon. Een fantastische ervaring maar wel 38 seconden (!) boven mijn doel van 3 uur. Belofte maakt schuld en 15 oktober loop ik dan ook mijn 2e marathon in Boedapest. Met de producten van Vifit moet een tijd onder de 3 uur er zeker in zitten en zo’n koffer is voor de reis natuurlijk ook heel erg handig!

 44. Nicole
  juli 21, 2017 / 7:42 pm

  Echt tof om te lezen hoe jij ook met sport bezig bent, niet alleen rennen maar ook het wielrennen! Ik heb er net m’n eerste 1/4 triatlon op zitten en die wil ik zeker nog een keer verbeteren! En dan inderdaad ook meer letten op voeding en goed herstel! Daar zo zo’n mooi pakket mooi bij aansluiten! Maar eerst staan er nog een aantal andere leuke dingen op m’n agenda! Zoals de oh zo gezellige landgoed Twente Marathon, de 7 heuvelen en aan het einde van het jaar wil ik graag nog een 1/2 marathon lopen! En stiekem staat NY 2018 ook op mijn wensenlijstje😉, heel veel succes alvast in the big 🍏 en zoals je op insta al zei, genieten van sporten is het allerbelangrijkste, dat kan mede door goed op voeding te letten! En jet lijkt mij super zo’n testpakket van Vifit, voor al mijn doelen, grote dromen maar ook gezellige kleine loopjes!

 45. juli 21, 2017 / 8:21 pm

  Hey Janneke! Wat een leuke actie!
  Ik schrijf dit bericht terwijl ik net terugkom ban Eem zwareeietstrainimg van 70 km. Een vriendin en ik zaten er helemaal doorheen! Vanmorgen al spierpijn.. nu herstellen we van een zakje proteïne shake die ik nog in mijn kast had liggen! Mazzeltje!
  Wij zijm aan het trainen voor een fietstocht van Amsterdam naar Parijs (en weer terug) , die wij gaan ondernemen onder de naam van sponsoractie Cycling for Children. Deze actie hebben wij opgezet om geld in te zamelen voor weeskinderen in Nepal die op straat leven na de aardbeving in 2015. Er is helaas nog steeds geen genoeg geld voor de bouw ban een nieuw huis & de inrichting daarvan dus wij proberen op deze manier hier ons steentje aan bij te dragen! Meer info over onze actie kan je vinden op http://www.cycling-for-children.kentaa.com .
  De producten van Vifit zouden ons (en vooral onze spieren haha) énorm ondersteunen!! Wij zouden het heel graag winnen om mee te nemen tijdens onze fietstocht. Maar belangrijkste is natuurlijk dat je een geschikte en gelukkige winnaar kiest! Succes ! Groetjes Marieke & Naomi
  Ps: heeele leuke en informatieve blog heb je! :) Wij gaan je volgen!

 46. Lieke Kuijpers
  juli 21, 2017 / 8:27 pm

  Leuke winactie!
  Ik train voor de halve marathon van Eindhoven.
  Na dit jaar 2,5 maand geblesseerd te zijn geweest, weet ik nu hoe belangrijk goed herstel is.
  De producten van Vifit zouden dus heel goed van pas komen tijdens mijn voorbereiding!

 47. Elske
  juli 21, 2017 / 8:34 pm

  Wauw!! Hier zou ik echt superblij mee zijn!! Mijn doelen voor dit jaar zijn; in oktober de 4mijl lopen onder/of rond de 40 minuten, voor 2018 10km aan één stuk kunnen hardlopen binnen een uur én voor december 2017 10 kilo afvallen (ik ben al bijna op de helft)!! Dit pakket zou mij daar zeker in kunnen ondersteunen!! En als leuke bijkomstigheid heb ik dan gelijk een leuke “handbagage koffer” voor mn reis naar Zuid Afrika in december 😉
  Ik duim alvast!

 48. Tim
  juli 21, 2017 / 8:43 pm

  Wat een leuke actie!
  Een drietal maanden geleden constateerde ik dat de teller op de weegschaal 128.8 kg aanduidde.
  Dringend tijd om daar eens verandering in te brengen, dacht ik.
  Ik besloot me in te schrijven voor een For Fun triathlon die zal doorgaan op 20 augustus. Vervolgens schafte ik mij een koersfiets aan, nieuwe loopschoenen… en begon te trainen.
  Ondertussen is mijn gewicht gedaald naar 114 kg, maar ik heb nog een lange weg voor de boeg.
  Momenteel doe ik een 5 zwemmen training per week en tracht ik ook 3 fietstrainingen en 3 looptrainingen te doen.
  De producten van Vifit Sport zouden zeker welkom zijn om mij te helpen op mijn pad naar een gezond lichaam.

  Ik kijk al uit naar uw volgende artikelen en instagram updates. Keep up the good work!
  Groetjes,
  Tim

 49. Michelle
  juli 21, 2017 / 9:39 pm

  Wat een super leuke winactie! Ik had me inderdaad ook aangemeld voor de winactie voor de NYC marathon in combinatie met Vifit sport en Runnersworld. Helaas mocht het niet zo zijn. Ipv New York loop ik nu de marathon van Valencia in november. :) Dus de marathon gaat sowieso door! En de training daarvoor gaat ook alweer bijna beginnen. Uiteraard kan ik de producten van Vifit Sport dan heel erg goed gebruiken. Ik doe daarom graag mee met deze winactie. En ik wens jou natuurlijk ook veel succes met de voorbereiding op jouw marathons dit najaar!

 50. Cynthia
  juli 21, 2017 / 10:00 pm

  Hee Japke. Een klein kort berichtje waarom ik mee wil doen: Ik ben herstellende van een Eetstoornis en leg de (zelfde) weg af als die jij hebt bewandeld. Ik train voor de 10k Disneyrun en worstel steeds met de juiste voedingsmiddelen. Hopelijk kan zo’n gave koffer mij op mijn reis naar een gezonde 10k vergezellen en motiveren .

 51. Rob van der Velde
  juli 21, 2017 / 11:51 pm

  Hoi JJ,

  Super stoer dat je vol gaat voor Berlijn en NYC. Wie weet komen we elkaar in de voorbereiding in het Noorderplantsoen nog wel tegen. Ik ben in training voor de halve van Bremen 1-10. Ik train nu volgens het Dportrusten schema. Het wordt mijn 8e halve en ik ben eeg benieuwd wat dit schema doet. Het is super kort voor het gevoel maar wel veel op snelheid. En dan komen de eiwitten als herstel natuurlijk goed van pas. Ik wissel de trainingen in de middagpauze bij de provincie Groningen af met trainingen in het weekend thuis in Winschoten dus wie weet lopen we elkaar eens tegen het lijf.

 52. juli 22, 2017 / 7:23 am

  hele toffe winactie Janneke! en ik volg je op de voet met de voorbereidingen op je marathons. Hij staat ooit nog een keer op mijn lijstje, maar voor nu durf ik dat nog niet uit te spreken. 😱

  Ik ben momenteel aan het trainen voor de halve marathon van Haarlem en de halve marathon van Eindhoven. Naast het hardlopen fiets ik ook nogal veel. Over 3 weken bijvoorbeeld fietsend door Italië. :-) Door al dat gesport is het zoals jij ook al aangeeft je voeding heel belangrijk. Ik merk zelf dat ik moeite heb met voldoende eiwitten binnen krijgen. Dus die die koffer komt heel goed van pas.😃

  In ieder geval heel veel succes!

 53. Michelle den Dulk
  juli 22, 2017 / 7:45 am

  Ruim een half jaar na mijn zwangerschap ben ik weer begonnen met sporten! Van fitgirl naar couch mom en nu op weg om een healthy mom te zijn. Ik probeer balans vinden tussen het moederschap, werken, ontspannen en in vorm blijven. Inmiddels ben ik mijn zwangerschapskilo’s kwijt en hard aan het trainen om eind augustus een 5 kilometer te lopen. Daarbij kan ik wel hulp gebruiken van de nieuwe producten van Vifit 💪🏻😃

 54. Anouk Schiphorst
  juli 22, 2017 / 8:06 am

  Wat een gave winactie!
  Momenteel ben ik aan het trainen voor de strongmanrun, een parcours van 21 km met meer dan 40 obstakels. Ik loop (naast handbal) al wel veel hard, maar deze soort trainingen (duurloop afgewisseld met kracht) vind ik nog veel leuker, maar ook zwaarder! De producten van vifit lijken me ideaal en erg lekker!

 55. Anouk
  juli 22, 2017 / 8:06 am

  Wat een gave winactie!
  Momenteel ben ik aan het trainen voor de strongmanrun, een parcours van 21 km met meer dan 40 obstakels. Ik loop (naast handbal) al wel veel hard, maar deze soort trainingen (duurloop afgewisseld met kracht) vind ik nog veel leuker, maar ook zwaarder! De producten van vifit lijken me ideaal en erg lekker!

 56. Wendy
  juli 22, 2017 / 9:53 am

  Aangezien ik nooit echt op vakantie ga ivm heimwee zou ik zo’n koffer wel gaaf vinden.
  Ik hoop dit jaar mn eerste halve marathon te kunnen lopen, ben nu eerst in training om de 10km een beetje stabiel te krijgen💪🏼 Nooit gedacht dat ik hardlopen zooo leuk zou vinden❤️

 57. Debbie Weijers
  juli 22, 2017 / 12:17 pm

  Wow wat leuk dat je zon koffer mag weggeven! Ik zou m graag winnen… ik ben ook aan het oriënteren en uitproberen met sportvoeding. Ik loop dit najaar nog Mn 4e, 5e en 6e halve marathon, waar ik 1,5 jaar geleden nog riep nooit verder te komen dan 10 km. En op advies van en het lezen van blogs van andere instagrammers, me dus verdiept in sportvoeding. Mijn PR op de Hm heb ik de eerste keer met het gebruik van sportvoeding ruim 20 minuten verbeterd!! Wat?? Ja echt, bizar! Nu wil ik gaan trainen voor Mn eerste hele marathon in Rotterdam! Ik zou die sportvoeding dus erg goed kunnen gebruiken!!

 58. Kevin
  juli 22, 2017 / 1:21 pm

  Waar ik voor train?
  Ik probeer in de voetsporen of beter gezegd de wielersporen van mn vader te treden. Ooit reed hij de Zuiderzee route , althans een medaille in zn nachtkastje heeft me dat vanaf kleins af aan doen denken. Sindsdien heb ik het in mn hoofd om de route van ruim 300km een keer solo te doen! 💪

 59. juli 22, 2017 / 7:23 pm

  Ik ben op dit moment niet echt aan het trainen. Maar wil wel genoeg kilometers maken op de fiets. Volgend jaar wil ik namelijk de Elfstedentocht voor de tweede keer op de fiets rijden, een mooi doel dacht ik zo!

 60. juli 22, 2017 / 10:21 pm

  Hoi Japke,

  Na 26 jaar niets te hebben gedaan ben ik (min of meer verplicht) weer gaan sporten. Sterk overgewicht, hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk. Nu 16 maanden later ben ik 29 kilo lichter, van de bloeddrukverlagers af, en normaal cholesterol.
  Het hardloopvirus heeft me zodanig gegrepen dat ik inmiddels Running Instructor ben geworden en in mijn vrije tijd mensen help / begeleid om ook een ommezwaai te maken. Want naast gezonder eten is bewegen het medicijn 😊.

  Echter daarnaast train ik 6 x per week. 4 x hardlopen en 2 x sportschool voor core stability. Dit alles ter voorbereiding op mijn eerste halve marathon in Eindhoven op 8 oktober. Aansluiten wil ik het eerste kwartaal 2018 de hele lopen en dan voorbereiden op de 60 van Texel in 2019.

  Je kunt je voorstellen dar de spieren het dus extra zwaar hebben nu in zo intensief train en nog steeds aan jet afvallen ben. Dat is dan ook reden waarom ik wel deze eiwitten kan gebruiken.

  Een gezonde en inspirerende groet,

  Edwin

 61. Rosemarijn
  juli 22, 2017 / 10:50 pm

  Aaaaah wat een toffe winactie! Ben zelf ook herstellende dus meer dan 10 km mag ik nu (helaas) nog niet lopen. Eind augustus ga ik m’n derde 10k wedstrijd lopen, hopelijk m’n PR verbeteren! :)

 62. Janneke
  juli 22, 2017 / 11:15 pm

  Ik ben in training voor mijn eerste marathon in Eindhoven.
  Ik merk dat ik nog niet voldoende doe aan eiwitten eten na een inspanning. Met zo’n mooi gevulde koffer zal ik zeker aan mijn eiwitten komen na het sporten en hoop ik op een mooi resultaat in Eindhoven. Het resultaat is uitlopen; tijd is voor mij niet belangrijk. Ik heb er super veel zin in. Jij ook veel succes met het training na 2 marathons zo vlak achter elkaar

 63. Sophie
  juli 23, 2017 / 12:35 am

  Heyy hallo
  Ik ben Sophie, zelf ben ik door een lastige piriode gegaan voor me zelf want ik ben nog niet zo heel oud maar toch had ik zware rug klachten door te veel sporten en heb het te veel belast ik heb spit dat houd in voor mij : ik heb niet een specifieke plek in me rug dat pijn kan gaan doen het kan overal zitten heb lang getraind met me grotere spier groepen dat ik zelfs met 1 hand kon opdrukken maar toen bleek dat dus een totaal verkeerde manier te zijn want ik had wel veel spieren maar me spieren die me corset bij elkaar hield die had ik nauwelijks en elk draaitje en elke keer dat ik iets deed ving mijn groote spier groepen het op en tot 4x toe ben ik hele maal vast gaan zitten dat ik 2 tot 3 dagen plat op me rug lag niks te doen maar sport is best wel mijn leven dus ik trok dat echt niet en met de fysio ben ik langzaam weer gaan trainen met de goede oefeningen om goed aftewisselen en is dat nu me vaste ritme geworden ik wil in oktober me eerste hardloop wedstrijd lopen ik kan zoizo de 4 km halen maar ga nu strijden voor de 8km dat lijkt me heel gaaf mijn eerste medaille krijgt wen mooi plekje en hoop ook langzaam dat ik weer alles kan doen ik deed vroeger ook elke dag een sport en ik miste het echt heel erg daarom ben ik ook zo blij met die 2e kans die ik heb gekregen om het te herstellen en met zo’n pakket geeft me nog een steuntje in me rug ;) om me doelen te halen in sport wil ook heel graag naar de ALO van Amsterdam en je bent een heel groot voorbeeld voor me

  Groetjes Sophie

 64. Renske
  juli 23, 2017 / 9:16 am

  Wat een ontzettend leuke winactie. Ik vind het lastig om dagelijks aan mijn eiwitten te komen en de extra eiwitten die ik eigenlijk nodig heb na een training heb ik al helemaal moeite. Ik sport wel een keer of vijf in de week, dus dit is wel iets waar ik aan moet werken. Wellicht is dit mooie pakket een duwtje in de goede richting.

 65. Carmen
  juli 23, 2017 / 10:07 am

  HI! Ik ben ook aan het trainen voor de Marathon van Berlijn. Wat extra eiwitten en een leuk koffertje zouden dus wel van pas komen! Succes met al je voorbereidingen en wie weet zie ik je bij de Brandenburger Tor :-)

 66. Nicole
  juli 23, 2017 / 11:37 am

  Hi Japke,

  Nadat ik de foto met koffertjes voorbij heb zien komen op instagram, heb ik ook het bijbehorende blog gelezen. Jouw feed op instagram en je blogs op japkejanneke.nl vormen voor mij een motivatie om iedere keer net wat meer uit mezelf te halen. Als gevolg van een van jouw blogs ben ik de laatste tijd bezig mijn lichaam iedere keer weer te verbazen met de afstanden en snelheden die ik loop. Mijn doel was 10 kilometer binnen het uur te halen en dat is me gisterenavond in de stromende regen eindelijk gelukt! Helaas heb ik na afloop niet voldaan aan het nuttigen van 20g eiwitten (ik was me van geen kwaad bewust😜). De komende tijd wil ik me focussen op het verhogen van mijn snelheid op deze afstand. Lees: veel intervaltraininen! Wat zou daarbij meer van pas komen dan zo’n Vifit rolkoffertje?! Ik ben heel benieuwd!

  Liefs

 67. Nadine
  juli 23, 2017 / 1:06 pm

  Wat een leuke winactie! Ik train voor mijn 2e halve marathon dit jaar! In November in Epe wil ik mijn tijd (1.56.58) verbeteren door de fouten die ik de vorige keer gemaakt heb (te snel starten, te weinig lange afstanden getraind) te verbeteren :) Verder loop ik nog een 5 en een 10 km wedstrijd als voorbereiding! Vifit is altijd al een favo geweest on te go 😊 Eiwitten zijn onmisbaar voor deze voorbereiding, wedstrijd en herstel!

 68. Amber
  juli 23, 2017 / 5:49 pm

  Wat een ontzettend gaaf avontuur om de NY én Berlijn marathon te lopen Japke! Heel veel succes met alle voorbereidingen.
  Ook je winactie vind ik super leuk. Ik zou heel graag willen winnen omdat ik nu op vakantie ben met een inmiddels kapotte koffer (hij kan niet meer dicht, niet erg handig op doortocht haha). Ik loop regelmatig halve marathons in het buitenland en neem mijn hardloopschoenen overal mee naartoe. Afgelopen jaar ben ik steeds fanatieker gaan hardlopen, meer gaan trainen en heb ik zelfs een aantal wedstrijden gewonnen! Ik train nu bij een atletiekvereniging om alles uit mezelf te kunnen halen. De extra eiwitten kan ik dus goed gebruiken, zeker na een zware training of wedstrijd, waar ik niet meteen aan m’n bakkie kwark kan. Ook heb ik ervaren welke gevolgen voeding heeft op je sportprestaties. Ik heb geen ervaring met herstelvoeding, maar wil het heel graag uitproberen.

  Liefs,
  Amber

 69. Amber
  juli 23, 2017 / 5:53 pm

  Oh, en ik ben vergeten mijn doel te vermelden. 😅
  Ik hoop door hard te trainen het beste uit mezelf te halen. In september loop ik de halve marathon van Stockholm. Hier wil ik mijn PR van 1:29:35 verbeteren. Ook wil ik meer snelheid op de 5km en 10km.

 70. Yvonne
  juli 24, 2017 / 7:15 am

  Hi Japke,

  Gaaf om je trainingsverhalen richting de Marathons van Berlijn en NY te lezen in combinatie met de sportvoeding!
  Zelf ben ik in training voor de halve marathon van Amsterdam en voor mijn eerst de hele marathon (Rotterdam volgend jaar).
  Ben benieuwd hoe dat gaat met sportvoeding, daarom lijkt het mij ook erg leuk op deze koffer te winnen!
  Succes met je trainingen!

 71. Kirsten
  juli 24, 2017 / 7:22 am

  Ik ben aan het trainen voor de marathon in Berlijn en hoop daar onder de 3.35 te kunnen lopen. Na mijn lange duurlopen merk ik dat ik het lastig vind om het juiste te eten. Ik grijp toch snel naar die lekkere mars of dat lekkere ijsje. Erg lekker natuurlijk, maar qua herstel niet ideaal. Doordat ik niet het juiste eet heb ik vervolgens de hele dag trek. Deze koffer kan mij denk ik helpen om het juiste binnen te krijgen na een duurloop. En die lekkere mars of dat lekkere ijsje? Die neem ik dan gewoon ook nog! Dat heb ik wel verdiend na zo’n lange loop ;)

 72. Elise
  juli 24, 2017 / 5:32 pm

  Hi Japke,

  Ik volg jouw blog en instagram al een tijdje nadat ik door een vriendin erop gewezen was. Voor mij ben je een echte inspiratiebron en ik geniet er dan ook van om jou weer zo goed in je vel te zien zitten.

  Ik heb een lastige periode achter de rug na het overlijden van mijn opa waarbij ik alles heel erg voor mezelf hield en hier niet met anderen over sprak. Mijn uitlaatklep in deze periode vond ik met name in het wielrennen en hardlopen, waardoor ik even aan helemaal niets hoef te denken. Op dit moment heb ik verschillende doelen waar ik naartoe zou willen werken voor 2018. Ten eerste natuurlijk volop genieten van het leven, maar daarnaast zou ik graag mijn eerste marathon willen lopen in Rotterdam volgend voorjaar. Én ik zou graag mee willen doen aan de Alpe d’HuZes op de fiets. Voor mij is het namelijk mogelijk om te kunnen genieten, maar vele anderen leven in onzekere tijden en ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het onderzoek zodat herstel ook voor hen mogelijk wordt in de toekomst. Met zo’n mooi Vifit pakket zal het herstellen na mijn trainingen sneller gaan, waardoor ik misschien wel 6x die enorme berg op zou kunnen fietsen, wie zal het zeggen.

  Liefs,
  Elise

 73. Anita H.
  juli 24, 2017 / 10:33 pm

  Mijn trainingsdoel (hardlopen) is “volhouden en progressie maken”. Dat vind ik al heel wat. Om gezondheidsredenen heb ik al enkele keren moeten afhaken. Hopelijk gaat het deze keer wél goed. Elke hulp is welkom en tevens een extra stok achter de deur.

 74. juli 25, 2017 / 11:46 am

  Ik ben ook aan het trainen voor de marathon van New York! In november vorig jaar zeiden een vriendin en ik tegen elkaar “HAHAHA stel je voor dat wij de marathon zouden gaan rennen”. Nou, die grap is werkelijkheid geworden. Wij zijn in januari vanaf 0 begonnen en zijn nu superhard aan het trainen! We gaan ook voor het goede doel rennen, namelijk Make-a-Wish.
  Aangezien we nu langere afstanden aa het lopen zijn, is het natuurlijk belangrijk dat we ons lichaam goed vertroetelen. Ik ben dus heeeel erg benieuwd naar deze producten! Vind het zelf namelijk nog een beetje lastig om uit te vinden wat ik nu precies moet eten na een run maar dit artikel hielp me al goed!

 75. juli 28, 2017 / 9:17 am

  Haha, mijn reden om te trainen? Om nu eind-e-lijk mijn vriend er eens uit te rennen! Door mijn eetprobleem en slappe en energieloze lijf kon ik mijn fitte vriend nooit bijhouden en rende ik standaard ongeveer 100meter achter hem, met mijn tong slepend over de grond. Nu het een stuk beter gaat (woehoe!) voel ik me fitter en sterker en ben ik hard aan het trainen voor de 10km. Daar weet mijn vriend alleen niets van en dus hoop ik hem op een dag te verrassen door opeens de 10km huppelend naast ‘m mee te rennen. Ik begin nu al te glimlachen bij het idee, haha. :)

 76. Gilbert van Hemert
  juli 28, 2017 / 11:57 am

  Oh jee, wat zie ik deze winactie pas laat…!
  Dit zou mij erg goed van pas komen! Ik ben aan het trainen voor de Dam tot Damloop en daarna de (halve) Marathon van Eindhoven. Herstel d.m.v. eiwitten komen nu dus goed van pas. Zeker nu ik gisteravond mijn PR op de 10km heb aangescherpt (met ruim 2 minuten) en dat nu ook zeker in mijn benen voel…

 77. Berber
  juli 28, 2017 / 12:42 pm

  Op dit moment ben ik voor de 2e keer begonnen met het trainen voor de 5 km! De eerste keer mislukte door verkeerde hardloopschoenen waardoor ik het plezier verloor..
  Sinds april heb in nieuwe speciaal opgemeten hardloopschoenen gekocht en het lopen gaat me steeds beter, zelf moet ik er nog wel wat een ritme in vinden om mijn conditie op pijl te houden. En dat maakt het voor mij lastig en train nu dus via een schema 3x per week opbouwen naar de 5km !
  Mijn doel over een jaar of langer is meedoen aan een marathon!
  Met deze producten van vifit zal het hardlopen mij hopelijk nog meer plezier doen en zal het effectief werken op mijn herstel!
  Een hele leuke winactie dua
  Heel veel succes met het trainen voor jou marathons!

 78. Emma
  juli 28, 2017 / 12:55 pm

  Zou heel handig zijn bij het trainen voor mijn tweede halve marathon in oktober! Bij de voorbereiding voor mijn eerste had ik het best moeilijk om voldoende te eten en zat ik op een bepaald moment bij de huisarts omdat ik geen energie meer had en te weinig at. Nu let ik daar beter op, maar dit zou handig zijn aangezien ik de producten van Vifit graag eens wil proberen!

 79. Wilbert Dekkers
  augustus 1, 2017 / 1:56 pm

  Hi Japke, ik volg je blogs sinds je blog over de Garmin Forerunner 935 die ik op de Facebookpagina van Garmin zag. Sindsdien kees ik wat blogs van je. Een aantal heel herkenbaar.
  Voor mij 2 sporten , wandelen en zwemmen. Met zwemmen weer begonnen door mijn 2 zoons die allebei zwemmen . Eerst als supporter, toen als official en nu ook als zwemmer. A.s. Zaterdag zwem ik mijn 3e Havenwedstrijd. Ik mag de 1000m schoolslag zwemmen tijdens de Visserijfeesten van Breskens. Klinkt misschien niet ver, maar ik kan je vertellen dat het toch een afstand is. Zeker omdat ik ook bekend ben met een slaapapneu. Dit heeft enorme impact op mijn energielevel. Vandaar dat ik ook zo blij ben met mijn Garmin Vivoactive HR. Die winactie komt precies op het juiste moment. Dan komt het zaterdag helemaal goed met de Havenwedstrijd.

  De sportieve groeten van Wilbert

 80. Jasper smits
  augustus 4, 2017 / 11:17 pm

  Hey japke

  Ik wil graag winnen, omdat ik aan het trainen ben Ok breder te worden en een betere conditie te krijgen. Ik kan bij deze trainingen vifit goed gebruiken denk ik dus ik hoop dat ik win :)

  PS: succes met de marathons in Berlijn en New York

 81. Jacha van der Zandt
  maart 23, 2018 / 11:07 pm

  Hallo,
  Ik loop al ruim twintig jaar hard, maar in oktober dit jaar pas m’n eerste halve marathon. Beter laat, dan niet, dacht ik zo. Best spannend vind ik, dus ik hoop dat Vifit me over de eindstreep helpt.
  Groet Jacha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?