23 jul 2017 | Geluk, Interieur

Binnenkijken in ons nieuwe huis

Eind juni kregen mijn vriend en ik de sleutel van ons allereerste koophuis. Wat is dat toch bijzonder! Nog nooit vond ik iets zo spannend. Na drie weken klussen, konden we op 14 juli voor het eerst in ons nieuwe huis slapen. Vandaag deel ik hoe ons huis er tot nu toe uitziet. Het is nog lang niet af, maar het leek me leuk om de eerste beelden met jullie te delen. Tegelijkertijd kan ik dan antwoord geven op een aantal vragen, die ik heb gekregen en vertel ik wat we nog meer gaan veranderen in ons huis. Kijk je mee?

In dit artikel gaf ik al aan wat ik graag zou willen met ons huis. Zo was ik er qua kleuren al heel gauw uit. In de slaapkamer kozen we voor Denim Drift van Flexa op één muur en in de woonkamer moest Early Dew op de muren komen, ook van Flexa. De rest van de muren in ons huis wilde ik graag zo wit mogelijk hebben. Ik houd heel erg van lichte kleuren. Het liefst heb ik alles wit, maar dat vind mijn vriend niet een goed idee. Dit was dus een prima compromis. Op onderstaande foto zie je hoe de Early Dew bij ons uitpakt. Het is een hele fijne en rustige kleur. Via Instagram heb ik al meerdere malen de vraag gehad welke kleur het nu precies was.

DSC_0285

De lamp is van Kwantum, sta lamp Lars, en deze heb ik anderhalf jaar geleden gekocht. Eigenlijk past hij heel goed bij ons nieuwe huis. De kleur groen is net iets anders als de muur, maar ondanks dat vind ik dat de lamp er prima past. Waarschijnlijk wordt de lamp nog wel een aantal keren verplaatst, want ik heb nog niet het gevoel dat hij hier op zijn plek staat. Dit geldt ook voor onze plant. Deze plant hebben we ook al een langere tijd. Het is een plant van de Ikea, de Yucca Elephantipes, en hij is in de tijd dat wij hem hebben al flink gegroeid. Het is een plant die weinig verzorging nodig heeft en dat komt bij ons wel goed uit. Eens in de twee à drie weken moet hij wat water hebben, maar vooral niet teveel. Ideaal dus!

DSC_0287

Veel meer planten dan deze ene hoef ik ook niet in huis. Ik houd vooral van grote planten, maar dan vind ik één in de woonkamer wel voldoende. De stoel heb ik via Wehkamp besteld. Het is de HK Living Rotan Egg fauteuil. Deze stoel zag ik voor het eerst bij Willemijn, van 2WMN, en meteen was ik verkocht. Tot nu toe bevalt de stoel heel goed, maar ik wil nog wel graag een mooi plaid of kussen dat erin past.

DSC_0295

Onze keuken was eerst zwart en het keukeneiland was rood. Voor mij was dit echt een doorn in het oog. Ik ging op zoek naar een keukenspuiterij, die een beetje betaalbaar was. Al snel had ik een bedrijf gevonden waar de prijzen me erg meevielen. Ook waren de recensies veelbelovend. De vaste onderdelen moest ik zelf lakken, maar de losse delen kon ik wegbrengen. Ik ben heel erg blij met het eindresultaat. Het is fris en strak geworden. Ik vind het zo fijn om een ruime keuken te hebben. In ons huurhuis hadden we een heel oud en klein keukentje. Ik stoorde me er iedere dag aan. Niet omdat ik zo’n held in de keuken ben, maar ik vind het wel fijn om de ruimte te hebben. Zeker wanneer er vrienden komen eten. Je kunt dan tijdens het koken gezellig mee kletsen en mensen kunnen je tenminste komen helpen, wat in onze vorige keuken amper kon.

De keuken en de woonkamer zijn tot nu toe het meest ”af”. In de woonkamer willen we nog nieuwe salontafeltjes en een laag meubel voor onder de tv. De tv hangen we er dan boven aan de muur. Aan de andere kant van de schouw willen we dan graag dat het meubel, als het ware, doorloopt. Het moet een laag meubel zijn, waar je eventueel op zou kunnen gaan zitten en waar opbergmogelijkheden in zitten. We hebben gedacht aan het Besta meubel van de Ikea, maar we twijfelen of dit niet wat te strak is voor een jaren dertig huis. Binnenkort gaan we een bezoekje brengen aan een meubelmaker. Wellicht kan hij iets op maat gaan maken.

De slaapkamers zijn nog niet helemaal af. Daarom deel ik daar ook nog geen foto’s van. Ook vind ik dit misschien wel iets te privé worden. Ons nieuwe boxspring staat er al wel en ook hebben we sinds afgelopen vrijdag gordijnen hangen. Gisteren is onze, op maat gemaakte, kledingkast geleverd. Verder gaan we de tuin nog helemaal aanpakken, maar dat zal pas in het voorjaar van 2018 worden. Nu kunnen we er toch weinig aan doen. Al met al zijn er dus voldoende klusjes die nog gedaan moeten worden. Ik denk ook dat zo’n eigen huis nooit af is en dat ik bezig blijf met veranderen. Dat is tegelijkertijd het fijne aan het hebben van een eigen huis.

Dit was de eerste binnenkijker in ons nieuwe huis. Het is natuurlijk een heel ander soort artikel dan mijn hardloop- en fietsavonturen. Ik krijg wel vaak, via Instagram, vragen over mijn interieur en ik vind het ook leuk om er mee bezig te zijn. Vind je het leuk om vaker zulke artikelen te lezen? Laat het me hieronder weten in de reacties.