5 mei 2017 | Hardlopen

Run, Recover, Repeat

Afgelopen woensdag was ik uitgenodigd voor het #RunRecoverRepeat event van Runner’s World, in samenwerking met Vifit. Dat het over herstel zou gaan, wist ik. Ook wist ik dat we een clinic zouden krijgen van de Olympische atleten Robert Lathouwers en Susan Krumins. Veel meer dan dat wist ik eigenlijk niet. Uiteindelijk werd het een super toffe middag en in dit artikel vertel ik je precies wat we hebben gedaan en hoe deze middag eruit zag. Tot slot mag ik nog iets heel leuks aan jullie vertellen en dit heeft alles te maken met New York!

Vanaf half vier waren we welkom op de atletiek baan in Hilversum. Daar aangekomen werd ik voorgesteld aan de andere Runfluencers. Voor mij nog veel onbekenden, hoewel ik sommige natuurlijk al weleens voorbij had zien komen op Instagram. De enige die ik eerder ontmoet had, was Annemerel. Het was wel prettig om een bekend gezicht te zien. Al gauw werd het programma van de middag aan ons verteld. We begonnen met een praatje over herstel, eiwitten en de nieuwste producten van Vifit. Daarna zouden we de atletiekbaan opgaan. Er werden twee beelden geschoten met een drone en er werd één filmopname gemaakt met een Vifit product.

Recover met Vifit Sport

i-hFKSVq7-X3

Om na een intensieve training goed te kunnen herstellen is het belangrijk om voldoende eiwitten tot je te nemen. Dat is iets wat ik al wel wist. Iets nieuws wat ik hoorde is dat in de juiste hoeveelheid eiwitten verschil zit. Om op een optimale manier te herstellen van een training is het belangrijk dat je binnen 30 minuten na je training 20 gram proteïne neemt. Vifit heeft gisteren, op 4 mei, een nieuwe lijn gelanceerd. Deze lijn met proteïnerijke producten bestaat uit shakes, drankjes en repen. De producten zien er toegankelijk uit. Ik kreeg er niet meteen een bodybuilders idee bij en dat maakt het voor mij, als ‘cardiofanaat’ en duursporter, veel aantrekkelijker om dit te gaan proberen.

Run met Robert en Susan

i-PhM5pcd-X3

Na de uitleg over deze producten gingen we de atletiekbaan op. Daar werd de groep in tweeën gedeeld. Ik ging als eerste met Susan mee. Susan gaf uitleg en gaf een korte warming-up clinic. Hierbij deden we wat rek- en dynamische oefeningen. Ondertussen werd in de andere groep druk gestart vanuit het startblok bij Robert. Omdat dit één voor één moest had ik mooi de tijd om een filmpje te laten opnemen met een product uit de nieuwe proteïnelijn van Vifit. Ik koos voor het proteïne drankje in de smaak banaan-honing. Het was maar een korte opname, maar ik kon ondertussen alvast proeven van het Vifit product. Dat beviel me prima! Het ‘recover’ deel van de totale film was in ieder geval opgenomen.

Vervolgens mocht ik de ‘repeat’ opname laten vastleggen met een drone. Voor dit deel van het filmpje moest ik vanuit de bocht komen aanrennen en vloog er een drone vlak voor mijn neus. Ik liep net iets meer dan 100m. Susan gaf ondertussen goede aanwijzingen, waardoor ik (hopelijk) met een zo mooi mogelijke techniek werd vastgelegd.

i-rr3p9hF-X3

Tot slot mocht ik als laatste mijn ‘run’ deel opnemen. Uiteindelijk wordt dit dus het eerste deel van mijn totale filmpje: run, recover, repeat. Voor deze drone opname wordt er gestart vanuit een startblok. Robert hielp mee om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Gelukkig had ik het al eens eerder gedaan en ken ik de ‘starthouding’ vanuit het schaatsen. Het idee is dan vrijwel hetzelfde. Na een paar proefstarts mocht ik twee keer sprinten voor de drone opname. De drone vloog tijdens deze sprint vlak achter/naast mij. Het was echt heel gaaf om te doen! Ik ben heel erg benieuwd naar de drone beelden.

Ga je mee?

Tot slot gaan Runner’s World en Vifit Sport samen ook nog iets heel tofs doen. Er wordt namelijk een reis naar.. de New York Marathon georganiseerd! En het allerleukste is: jij kunt daar ook bij zijn! De gehele reis, het startbewijs en overnachtingen zijn geregeld. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor een goede voorbereiding. Onder begeleiding van jouw teamcaptain ben je straks helemaal klaargestoomd voor de New York marathon. Er worden twee teams samengesteld: één onder leiding van Robert Lathouwers en de andere onder leiding van Susan Krumins.

Vanaf 15 mei kun je je aanmelden voor deze hele gave ervaring. Ik ga mezelf ook aanmelden, want de marathon van New York staat zeker (heel hoog) op mijn bucketlist.

En wat doe jij? Ga jij je aanmelden? Voor welk team zou jij gaan? Team Robert of team Susan?
De foto’s zijn gemaakt door Andy Astfalck.