19 mei 2017 | Sport

Wat staat er op mijn sport bucketlist?

Nadenken over wat ik wil neemt een groot deel van mijn tijd in beslag. Ik droom niet alleen over mijn werk, over mooie reizen en over een gezin. Ik heb ook dromen in de sport. En nee: ik heb allang niet meer de ambitie om naar de Olympische Spelen te gaan. Die tijd is voorbij en er is echt wel meer dan dat. Want ook als amateur (of lifestyle) sporter zijn er genoeg leuke uitdagingen voor op je bucketlist. Vandaag deel ik dan ook mijn sport bucketlist met jullie.

Trailrunning in het buitenland

Sinds Annemerel haar trailrun avontuur in Oostenrijk beleefde en deelde, ben ik enthousiast geworden. Voor de mensen die niet weten wat dit is: trailrunning is eigenlijk ‘offroad’ hardlopen. Je gaat over smalle en onverharde weggetjes, door bossen, over bergen en door rotsachtige gebieden. Het lijkt me gewoon tof om iets meer het avontuur op te zoeken tijdens het rennen. De eindtijd is dan een stuk minder belangrijk en wellicht haal ik de hoge lat dan ook eens boven mezelf weg. Het liefst loop ik dan natuurlijk een trailrun in Italië, want de omgeving moet wel een beetje mooi zijn.

Skiën buiten Europa

Wanneer je me al wat langer volgt, weet je vast dat skiën mijn grote passie is. Al sinds mijn geboorte ga ik ieder jaar op wintersport vakantie. Tot nu toe heb ik alleen in Zwitserland, Oostenrijk en Italië geskied. Natuurlijk zijn er buiten Europa ook geweldige wintersportgebieden. Het lijkt me echt heel vet om ooit eens te skiën in Canada of Japan, bijvoorbeeld. Het schijnt dat je op Hokkaido, het noordelijkste eiland van Japan, geweldig kunt wintersporten. In de winter valt daar bijna dagelijks sneeuw!

Meerdaagse fietstocht door Europa

Het lijkt me heel tof om eens een meerdaagse wielertocht door Europa te gaan doen. Dan bedoel ik niet per se een fietsvakantie, maar meer een soort route die je aflegt. Een voorbeeld van een dergelijke tocht is Trondheim-Oslo in Noorwegen. Deze tocht is circa 540 kilometer lang en je fietst dan door de midzomernacht. Vlak voordat de zon ondergaat, komt hij alweer op. Het lijkt me heel bijzonder om zo’n tocht te maken. Ook in Italië of Spanje lijkt het me gaaf om eens een langere tocht af te leggen. Als iemand hiervoor nog tips heeft, hoor ik ze graag!

Marathon langs het Gardameer

Zoals jullie wellicht wel weten is Italië zo ongeveer mijn tweede thuis. Mijn ouders hebben een vakantiehuis in de bergen bij het Gardameer. Hierdoor kom ik meerdere keren per jaar in Italië. Altijd als ik daar ben, ga ik sporten. Meestal is het hardlopen, maar ik heb er ook al een aantal keren gefietst. Het lijkt me dan ook heel tof om de marathon langs het Gardameer te lopen. Nu heb ik die route eens aandachtig bekeken en wellicht is een deel van de route niet eens zo boeiend. Maar het lijkt me toch heel gaaf. Dit jaar gaat het sowieso niet lukken, maar hopelijk kan ik me volgend jaar inschrijven voor (een deel van) deze marathon langs het Gardameer.

Marathon Boston

Als het goed is ben ik met mijn tijd in Rotterdam, 3.33.02, nu officieel Boston Qualified. Dit betekent dat ik me kan inschrijven voor de Boston Marathon. Boston is één van de zes Major Marathons. Het ultieme doel is stiekem ook wel om alle zes te gaan lopen (Boston, Londen, New York, Tokyo, Chicago en Berlijn). Tot nu toe staat de teller nog maar op nul, helaas. Dit jaar heb ik echter kans om er twee te gaan lopen. Daarover lees je hieronder meer.

i-vkDDSZj-X4

Marathon New York

Last but not least: mijn ultieme hardloopdroom en -doel. Al sinds ik bezig ben met hardlopen, staat deze marathon op mijn lijstje. Ooit zal ik hem gaan lopen. Maar wanneer? Weet je wat het is met New York? Het lijkt me zo’n toffe en bijzondere ervaring dat ik het liefst niet alleen ga. Zoiets wil ik graag delen met anderen. Het liefst met andere enthousiaste lopers. In Rotterdam heb ik twee keer alleen getraind en alleen de marathon gelopen. Voor daar was dat prima, maar New York? Dat wil ik echt delen met mensen. Maar goed, wie loopt er dan met me mee? Mijn vriend krijg ik niet zo ver. Die heeft ooit eens een kleine poging gewaagd, maar hardlopen is niks voor hem. Ik heb wel vriendinnen die fanatiek zijn met hardlopen, maar een marathon? Nee, daar moeten ze niet aan denken. En nu dan? New York wil ik echt lopen! Een tijdje geleden kwam mijn droom iets dichterbij en zou het werkelijkheid kunnen worden. Er is namelijk een heel klein kansje dat ik dit jaar al aan de start mag staan van de marathon in New York. OMG! En dan hoef ik niet eens alleen. Zoals ik in dit artikel beschreef, is er een mogelijkheid om samen met Vifit Sport en Runner’s World mee te reizen naar New York voor de marathon. En dit doe je dan niet alleen, maar samen met een team. Je kunt kiezen voor team Susan of team Robert. En niet alleen ik maak kans om mee te gaan, maar jij ook! Je kunt je nu inschrijven via deze link: www.runnersweb.nl/vifitsport. Ik ga dat zeker doen, want ik sta (zoals je ziet) al in de startblokken voor New York. Kun je al raden voor welk team ik kies? En jij? Sta jij ook al in de startblokken? Doe je ook mee? En welk team kies jij?

Wat staat er op jouw sport bucketlist?

De foto’s zijn gemaakt door Andy Astfalck.