21 mei 2017 | Hardlopen, Review

Review: Polar M430 (+ winactie)

Sinds twee jaar loop ik met een GPS sporthorloge. Destijds kocht ik de TomTom Multisports. Hiermee kon ik zowel hardlopen als fietsen. Dat was voor mij heel belangrijk. Verder wilde ik kunnen zien hoe hard ik ging en hoelang ik al bezig was. In de afgelopen jaren zijn er heel wat sporthorloges ontwikkeld. De ontwikkelingen en innovaties zijn bijna niet bij te houden. Ik wist dus ook niet wat ik zag, toen ik de Polar M430 mocht gaan testen. Wat een functies! Vandaag lees je mijn eerste ervaringen met de Polar M430. Daarnaast vind je aan het eind van dit artikel nog een hele gave winactie in samenwerking met Polar. Lees dus gauw verder!

De kennismaking met Polar

De Polar M430 is nog niet officieel verkrijgbaar. In juni worden de eerste pre-orders geleverd! Het is natuurlijk heel gaaf dat ik dit horloge als één van de eersten mocht gaan testen. Natuurlijk is het wel prettig om te weten wat voor product het precies is en wat voor beloftes Polar hiermee doet. Op de site van Polar wordt de M430 beschreven als een waterdicht GPS-hardloophorloge met hartslagmeting via de pols, geavanceerde trainingsfuncties en 24/7 activiteitsmeting. Er wordt ook gezegd dat dit horloge topkwaliteit biedt voor hardlopers die meer willen. Dat klinkt wel als een horloge voor mij. Ik was ontzettend benieuwd na het lezen van deze beschrijving. Daarom heb ik de Polar M430 (voor mezelf én voor jullie) getest.

Mijn eerste indruk

Toen ik de Polar M430 thuisgestuurd kreeg, was ik meteen enthousiast. Het was net alsof ik een horloge bij een juwelier had gekocht. De Polar zit verpakt in een mooi en strak doosje. Daarnaast voelt het horloge ook meteen erg prettig aan. Het is een soepel polsbandje. Mijn TomTom was qua structuur veel stugger en stijver, waardoor je veel minder draagcomfort ervaart. Meteen bij deze eerste kennismaking met de Polar denk ik dat dit prettiger gaat zitten om mijn pols. Het kleurtje vind ik wel wat heftig. Daar had ik zelf denk ik niet voor gekozen. Wat dat betreft houd ik erg van simpel en strak. Een zwart of wit horloge was voor mij beter geweest. Op de website van Polar zag ik wel dat de M430 ook in wit en donkergrijs leverbaar is!

polar appafbeelding via Polar

Het horloge is vrij simpel in het gebruik. De knopjes spreken eigenlijk voor zich en er is geen boekje nodig om het horloge in te stellen. Al meteen tref ik alle verschillende functies aan. Zo kun je een fitness test doen. Met deze vijf minuten durende test kun je jouw conditie meten op basis van hartslag en achtergrondinformatie. Daarnaast kun je een geheel trainingsschema invoeren. Zo kun je trainingen genereren voor een 5 km wedstrijd tot een hele marathon. De Polar geeft een vergelijking in belasting tussen verschillende trainingen en geeft zelfs aan hoeveel hersteltijd na jouw training nodig is. Ook meet de Polar je dagelijkse activiteiten. Hierbij kun je jouw persoonlijke beweegdoelen invoeren. Je weet dan precies halverwege je dag hoeveel je nog zou moeten doen om je doelen te behalen. Tot slot houdt het horloge ook je slaap bij. Het meet de timing, duur en kwaliteit van je slaap. Al met al zitten er ontzettend veel functies op dit sporthorloge. Door het te koppelen aan je telefoon (de Polar Flow app) kun je al deze gegevens inkijken en bijhouden.

Natuurlijk heb ik het horloge voornamelijk getest tijdens het hardlopen. Het viel mij op dat het horloge redelijk snel GPS oppakt. Mijn TomTom horloge heeft vaak langer de tijd nodig om een signaal op te vangen. Je kunt dus lekker snel beginnen met je loopje. Daarnaast merkte ik op dat het horloge erg gevoelig is. Wanneer je ook maar iets versnelt tijdens het lopen, geeft het meteen een andere snelheid aan. Ook dit was ik niet gewend. In een duidelijke oogopslag heb je jouw huidige snelheid, je gemiddelde snelheid en het aantal gelopen kilometers op een scherm. Wanneer je een scherm naar boven opschuift, zie je jouw hartslag en ook meteen in welke zone deze zich bevindt (op basis van de door jou ingestelde maximale hartslag). Het synchroniseren na de looptraining is erg gemakkelijk. Hierdoor kan ik mijn loopjes automatisch op Strava laten plaatsen. Ook via Polar Flow kan ik gemakkelijk trainingen delen.

De eerste dagen wilde ik het horloge de hele dag om. Ik was zo benieuwd hoe actief ik zou zijn op een dag en hoe het zit met mijn slaap. Na een paar dagen merkte ik al dat ik hier te obsessief mee bezig was. ‘Nog even dat wandelingetje om mijn doel te behalen’. Nee, dat was niet de bedoeling van dit horloge. Ik weet dat het voor sommige mensen misschien een goede motivatie kan zijn, maar voor mij ligt dit allemaal iets gevoeliger. Voor nu gebruik ik het horloge dus alleen tijdens mijn looptrainingen.

Samengevat kan ik zeggen dat ik (tot nu toe) erg enthousiast ben over dit mooie product. De Polar M430 is een stijlvol en comfortabel GPS-hardloophorloge. Het heeft erg veel leuke en interessante functies. Voor het hardlopen biedt het alles wat je nodig hebt en voor mij zelfs meer dan dat. Dit klopt dus zeker met de belofte die Polar doet. Er zitten vele innovatieve functies aan dit horloge waar je als hardloper veel informatie uit kunt halen. Op deze manier kun je gericht aan jouw doelen werken en inzicht krijgen in jouw prestaties en progressie.

Winactie

Ben je ook benieuwd naar de Polar M430? Ik mag één van jullie kennis laten maken met dit GPS-hardloophorloge. Begin juni zal de nieuwe Polar M430 beschikbaar zijn voor verkoop. Om dit speciaal moment eer aan te doen, organiseert Polar op vrijdag 16 juni een unieke avond voor de meest gedreven en gepassionneerde lopers van Nederland, waar je samen met topatleten als eerste de nieuwe M430 mag uitproberen.

Wat kan je verwachten?
Tijdens dit exclusieve event op een toplocatie in Amsterdam word jij in de watten gelegd met een hapje & drankje, ontvang je alle info over het nieuw product en mag jij samen met vijf andere deelnemers en influencers strijden tegen de andere teams om het Chase Your Destiny Award te bemachtigen. Na een spetterende opwarming zullen jullie opdrachten uitvoeren doorheen de stad, met als doel om zo snel mogelijk het parcours te volbrengen. Hier komen natuurlijk enkele extra beperkingen bij te pas om het jullie niet te gemakkelijk te maken. Aan het einde van deze avond mag je ook jouw M430 mee naar huis nemen!

Programma:
17u00 Ontvangst, registratie en uitdelen van het testpakket
18u00 Polar M430 introductie en teamverdeling
18u30 Opwarming
18u45 Chase your destiny city game (ongeveer 90 min)
20u15 Terug naar de locatie, feedback, fotoshoot, catering
21u00 Prijsuitreiking en post-event activation introduction
21u30 After drink

Lijkt het je leuk om, samen met mij, hierbij aanwezig te zijn? Laat dan in een reactie hieronder weten waarom je de Polar M430 graag zou willen testen. Je mag ook meedoen via Instagram. Ik ben benieuwd naar de reacties!