27 mrt 2017 | Hardlopen, Marathon

Mijn Road to Rotterdam #10

Gisteren was het nog precies twee weken tot de start van de marathon van Rotterdam. In deze ‘Road to Rotterdam’ serie zal ik mijn ervaringen delen en jullie op de hoogte houden van mijn voorbereidingen op de marathon. Het komt nu echt zo dichtbij! De afgelopen week las ik mijn raceverslag van vorig jaar terug. Ik voelde weer even de pijn van toen, maar besefte me ook wat ik anders ga doen dit jaar. Ik genoot van het heerlijke hardloopweer deze week en ik had echt moeite om mezelf in te houden. Ben je benieuwd wat ik de afgelopen week allemaal heb gedaan qua trainingen? Lees dan gauw verder.

Op maandag was het nog regenachtig en vies weer. Achteraf gezien had ik dit loopje beter op een andere dag kunnen doen, want later in de week werd het prachtig weer! Ik wilde graag, na de 35 kilometer van die zondag, een herstelloopje doen. Ik liep flink tegen de wind in te beuken en ik was blij dat ik na zes kilometer weer thuis was. ’s Avonds gingen we spontaan met de familie uiteten, omdat mijn vader jarig was. We kregen een heerlijk viergangendiner. Dat kon ik wel gebruiken! De laatste dagen is mijn honger nauwelijks te stillen. In mijn omgeving hoor ik al geluiden dat ik ben afgevallen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat wordt even flink bunkeren de komende tijd!

file5
Op dinsdag had ik ’s ochtends vrij. Ik besloot om thuis wat oefeningen te doen voor mijn core-stability. Zoals je misschien inmiddels wel weet is dit echt geen favoriet onderdeel van mijn schema. Met tegenzin werk ik oefeningen voor mijn buik- en rugspieren af. Ik doe zelfs een aantal burpees. Achteraf weet ik niet of dit wel zo handig is geweest. Deze oefeningen doe ik nooit. Ik schreef in dit artikel dat je beter in de laatste weken voor de marathon geen gekke, nieuwe oefeningen meer moet doen. Oeps!

Woensdag had ik tussen mijn afspraken door tijd om te gaan lopen. Het was weer heerlijk hardloopweer! Ik deed een tempoloop van drie kilometer. Daarvoor liep ik drie kilometer in en drie kilometer uit. Uiteindelijk tikte ik dus 9 kilometer aan. Hoewel het er heel zonnig uitzag buiten, was de wind nog verraderlijk koud.

file4
Donderdag wilde ik een redelijk rustige 10 kilometer gaan doen. Mijn tempo ligt alleen de laatste dagen zo hoog, dat ik niet zo goed meer weet wat rustig is. Ik loop gewoon op een bepaald standje en dat bevalt heel goed. Ik ga er in ieder geval niet kapot aan.

file3
Op vrijdag had ik een rustdag. Ik had voor mijn blog een afspraak bij een tof bedrijf voor een leuke samenwerking. Daar horen jullie later meer over. Op zaterdag had ik een 18 kilometer gepland. Ik had er zoveel zin in! Een 18 kilometer is niks vergeleken bij de 35 kilometer van vorige week. Het was echt volop genieten! Sommige stukjes had ik het wel even zwaar, maar uiteindelijk liep ik met een gemiddelde pace van 4:55 min/km.

file1
Zaterdagmiddag vertrok ik naar Amsterdam. Daar heb ik heerlijk op het terras gezeten met twee lieve vriendinnen. ’s Avonds genoten we van zelfgemaakte tapas. De volgende ochtend ging ik terug naar mijn ouders in Friesland. Ik kon het niet laten om nog zes kilometer te gaan uitlopen. Dat maakte mijn fijne hardloopweek helemaal compleet.

file
Nu het nog maar twee weken tot Rotterdam is, ga ik steeds meer nadenken over mijn outfit. Inmiddels weet ik dus welke schoenen ik zal gaan dragen, maar qua kleding is het echt nog afwachten. Stiekem hoop ik dat het niet zo zonnig gaat worden als de afgelopen dagen. Ik hoop eigenlijk op een bewolkte en frisse dag. Het liefst met af en toe een beetje motregen. Natuurlijk kun je dit niet plannen en voorspellen. Qua voeding weet ik welke gelletjes ik op welk punt ga nuttigen. Dit zal één gel van Powerbar worden, Hydro Max. Ook zal ik twee gels van Trisport Pharma nemen. Verder draag ik in ieder geval zelf een flesje water mee, omdat dit gemakkelijk drinkt.

Ik moet mezelf dwingen om deze week rustig aan te gaan doen. Mijn lijf voelt nog niet erg uitgerust. Natuurlijk heb ik daar nog twee weken voor, maar ik moet echt meer rust nemen. Wie doet er met me mee?

Loop jij ook de marathon van Rotterdam? Hoe gaat het met jouw voorbereidingen?