1 mrt 2017 | Favorieten, Geluk

Hallo Maart!

Vandaag is het 1 maart en dat betekent dat er alweer twee maanden van 2017 voorbij zijn. Dat is ontzettend snel gegaan. Als ik terug denk aan de afgelopen weken, weet ik nauwelijks meer wat ik allemaal heb gedaan. Natuurlijk stonden de trainingen voor Rotterdam centraal, maar ik heb ook een heerlijke wintersportvakantie gehad. Verder heb ik veel gewerkt en leuke feestjes gehad. In dit artikel kijk ik terug op de afgelopen periode. Hoe staat het met mijn doelen voor 2017? Ook blik ik vooruit op de maand maart: wat heb ik op de planning deze maand en waar kijk ik naar uit?

Wat heb ik deze eerste twee maanden van 2017 vooral gedaan? Hoe staat het met mijn gestelde doelen voor 2017? Lukt het om die te bereiken? Zijn er misschien al doelen bereikt? De onderstaande doelen stelde ik op voor komend jaar. Een uitgebreide uitleg per doel kun je lezen in dit artikel.

Maximaal vier keer per week hardlopen

Minimaal één keer per week core-stabilitytraining

Nieuwe loopevenementen ontdekken

Twee marathons uitlopen

Op minimaal één van de twee marathons een PR

Meer tijd vrijmaken voor mijn blog

Als ik kijk naar het eerste doel kan ik zeggen dat dit in de meeste gevallen mij erg goed afgaat. Ik denk dat er maar één week tot nu toe is geweest waarin ik vijf keer heb hardgelopen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er wel aan moet wennen. Normaal gesproken ging ik altijd hardlopen wanneer ik zin had. Het kwam vaak voor dat dit bijna iedere dag was. Wat me echter tegenvalt is dat het zo lijkt alsof ik juist meer klachten, pijntjes en blessures krijg, terwijl ik nu minder vaak loop. Dit zal toeval zijn, maar het is wel frustrerend.

De core-stability gaat ook goed. Tijdens de wintersportweek heb ik deze training even gelaten, maar de rest van de weken heb ik minstens iedere week een keer aan mijn core gewerkt. Helaas blijf ik deze trainingen absoluut niet leuk vinden. Als iemand van jullie tips heeft om dit leuker te maken, dan hoor ik dat heel graag!

img_5388

Nieuwe loopevenementen ontdekken is nog niet gelukt. Ik zou begin februari aan de start staan van een (voor mij) nieuw loopevenement: de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Helaas moest ik me wegens mijn blessure daarvoor afmelden. De komende periode heb ik nog geen nieuwe loopevenementen op de planning. Komend weekend loop ik de Nacht van Groningen, maar daar heb ik al twee keer eerder aan deelgenomen. De wwee marathons uitlopen is natuurlijk nog niet gelukt, maar hopelijk kan ik in april de eerste afvinken! Ook het PR lopen moet ik nog even uitstellen. Het zou ook fijn zijn als dit in april al lukt, maar ik wil de lat niet te hoog leggen voor mezelf. Uitlopen zou al heel mooi zijn.

Het laatste doel is, als ik heel eerlijk ben, nog niet gelukt. Ik wil en probeer tijd vrij te maken voor mijn blog, maar het is lastig. Waarom? Dat kan ik niet uitleggen. Eigenlijk heb ik er ook geen goede reden voor. Ik kan geen excuus verzinnen. Op één of andere manier is er steeds iets met meer prioriteit. Het lukt me gelukkig (afgezien van de voorjaarsvakantie) om me aan mijn blogschema te houden. Dat betekent dat er iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag een nieuw artikel online staat. Mijn blog wordt goed bezocht en ook bedrijven weten me steeds beter te vinden. Dat is niet de belangrijkste drijfveer voor mij, maar ik vind het natuurlijk het allerleukst wanneer mijn blog goed gelezen wordt en wanneer ik mensen kan motiveren en inspireren.

En nu kijk ik graag vooruit. Maart is altijd de maand waarin de eerste lentekriebels aantreden. De krokussen staan in bloei en de eerste lammetjes worden geboren. Ik houd van dat gevoel. Het wordt steeds eerder licht in de ochtend en dat blijft het ook langer in de avonden: zo fijn! Hoewel het in maart ook nog behoorlijk koud kan zijn en er sneeuw zou kunnen vallen, is voor mijn gevoel de winter wel ten einde. Ik kan niet wachten om weer ”voor het eerst” in korte broek te gaan hardlopen. Deze maand staat natuurlijk het trainen voor de marathon van Rotterdam centraal. Iedere maandag kun je mijn ‘Road to Rotterdam’ volgen in een serie artikelen. Verder heb ik mijn weekenden bijna allemaal al volgepland. Ik heb veel verjaardagen, afstudeerborrels en dagjes weg op de planning. Ook hoop ik in maart weer wat mooie ritjes op mijn racefiets te kunnen maken.

img_9661

Iets anders, en tegelijk iets heel persoonlijks, is dat wij in maart te horen krijgen of de koop van ons eerste huis definitief door kan gaan of niet. Twee weken geleden hebben mijn vriend en ik voor het eerst in ons leven een voorlopig koopcontract ondertekend. Ik vind het echt mega spannend, maar het is natuurlijk ook een leuke tijd. Omdat ik ZZP-er ben, is het qua financiering even afwachten, maar dat zal dus binnen nu en twee weken waarschijnlijk duidelijk zijn.

Al met al staat er weer voldoende op het programma in maart. Qua loopevenementen staat er in maart maar één op het programma. Aanstaande zaterdag loop ik tijdens de Nacht van Groningen een 10 kilometer. Het is een heel gezellig loopevenement door onze woonwijk van Groningen. Het is een evenement wat ik dus absoluut niet wil missen.

Maart: ik ben klaar voor je! Waar kijk jij naar uit in maart? En wie van mijn lezers zie ik ook zaterdagavond tijdens de Nacht van Groningen?