Ga ik nog een marathon lopen in 2017?

Ga ik nog een marathon lopen in 2017?

Zoals velen weten heb ik in april in Rotterdam mijn tweede marathon ooit gelopen. Over iets meer dan drie maanden loop ik in Berlijn de tweede van dit jaar. Maar aan dit rijtje van 2017 ga ik nog een marathon toevoegen. In november loop ik namelijk mijn derde marathon van dit jaar.

Misschien heb je het al ergens gelezen en is het voor jou niets nieuws. Op 5 november ga ik namelijk, in samenwerking met Vifit Sport en Runner’s World de marathon van New York lopen! Eindelijk mag ik het officieel bekend maken. Uit de inschrijvingen van de ”runfluencers” ben ik, samen met Monique, Chris en Mari gekozen om mee te lopen met de twee teams van Vifit Sport. Samen met Mari loop ik mee in Team Robert. Ons team bestaat verder uit Dagmar, Lydia en Jorian.

Team Robert

Maandag 12 juni kwam ons team samen op een toffe locatie in Amsterdam. Het was een mooie dag met een goed gevuld programma. Na het passen van mijn persoonlijke kledingpakket mocht Team Robert als eerste één voor één aanschuiven voor een individuele intake met Rob Veer. Rob is namelijk degene die voor ons een heel persoonlijk schema voor de marathon gaat schrijven. In mijn geval wordt dat een bijzonder schema. Ik heb aangegeven graag een schema te willen ontvangen voor Berlijn met daarin een goed herstelprogramma richting New York. Over dat trainingsschema volgt later nog een artikel. Houd mijn blog hiervoor in de gaten.

IMG_7533

Na de intake werden er toffe individuele en groepsfoto’s gemaakt. Zowel in rust- èn herstelmodus (uiteraard met een Vifit shake of reep), maar ook tijdens het hardlopen. Na een rondje rennen stond er een heerlijke lunch voor ons klaar in café Blooker. Daar hebben we ook het andere team ontmoet, team Susan. Met de crew van Vifit Sport en medewerkers van Runner’s World hebben we genoten van heerlijke broodjes en kregen we ondertussen meer informatie over onze reis. Van 1 tot en met 7 november zijn we op reis met TUI Sports. Alles is geregeld: reis, verblijf en startbewijs. Wat we (buiten de marathon om) van New York willen zien, is helemaal aan onszelf. Maar hè: het wordt mijn eerste keer in New York! Daar ga ik zeker goed van genieten.

‘s Middags werden we verwacht bij een filmstudio in Amsterdam. Voor een groot greenscreen en op een groene loopband zijn er heel veel filmbeelden geschoten. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat! Indien de film af is, zal ik dit uiteraard met jullie delen.

Hoe ga ik dit allemaal doen?

Zondag 24 september loop ik al 42,2 kilometer door Berlijn. Hoe ga ik dan op 5 november alweer een marathon lopen? Die vraag spookte al eerder door mijn hoofd, maar ik weet zeker dat het moet kunnen. Na Berlijn ga ik zoveel mogelijk focussen op mijn herstel. Dat betekent heel rustig aan doen, niets forceren en vooral goed herstellen. Precies zes weken na Berlijn loop ik in New York. Het scheelt weer dat deze reis wordt gesponsord door Vifit Sport. Zij kunnen mij goed voorzien in herstel shakes en repen. Ideaal! Die gaan zeker heel goed van pas komen.

Mijn doel voor New York is ook heel anders dan mijn doel voor in Berlijn. Berlijn is een snel en vlak parcours. Daar wil ik voor een PR gaan en een snelle tijd. New York wordt meer een ”bucketlist ding”. Ik wil heel graag die bijzondere ervaring opdoen. Ik wil voor de volle honderd procent kunnen genieten van deze stad en deze marathon. Het is echt wel een droom die uit gaat komen en daarom wil ik het heel ontspannen gaan lopen. Het is natuurlijk heel gaaf dat ik deze ervaring samen met een team mag gaan beleven.

Mijn Road to Berlin wordt dus ook een beetje mijn Road to NYC! Ik ga de wekelijkse updates combineren. Ik train natuurlijk vooral voor Berlijn, maar zal ook dingen delen over mijn voorbereidingen op de marathon van New York. Zo gaan we met het team ook nog voorbereidingen treffen en gezamenlijk deelnemen aan de Singelloop in Breda. Op deze manier worden we ook als team klaargestoomd voor het grote avontuur in de Big Apple. Blijf je me volgen tijdens mijn voorbereidingen?

Wie van jullie heeft de marathon van New York al eens gelopen? Hoe was het? Heb je nog tips en tricks voor mij? Of sowieso leuke New York tips? Alles is welkom! Laat je reactie hieronder achter.

De uitgelichte foto is gemaakt door Andy Astfalck.

9 Reacties

 1. juni 21, 2017 / 8:42 am

  Whooe hooo eindelijk mocht het online en wat leuk om met jou in et team te zitten!

  • Japke Janneke
   juni 21, 2017 / 4:30 pm

   Jaaa, zo leuk! Het wordt een geweldig avontuur!

 2. Esther prijs
  juni 21, 2017 / 9:54 am

  Heel tof Japke! Mooie doelen!
  Ik ga je zeker volgen in je avonturen 👌🏼😃 veel plezier!

  • Japke Janneke
   juni 21, 2017 / 4:30 pm

   Tof! Dankjewel lieve Esther!

 3. Willem (juniorlinx)
  juni 21, 2017 / 6:24 pm

  Succes. Hoop dat je mooi weer hebt. En dat je een leuke run hebt. Zal je blijven volgen.

 4. Anke
  juni 22, 2017 / 2:43 pm

  Echt super leuk! Ben benieuwd hoe het allemaal zal gaan en zal het zeker volgen (:

 5. Dagmar Niekel
  juni 22, 2017 / 8:52 pm

  Leuk Japke!! Het was inderdaad een bijzondere dag!
  Ik heb er echt al heel erg veel zin in!

  En het gaat je vast helemaal lukken, Berlijn en New York!

 6. juni 23, 2017 / 7:41 am

  Twee keer, in 2013 en 2016. In 2013 dezelfde dubbel als die jij gaat doen ;) Sowieso is het grootste advies om voldoende heuvels te trainen. Het parcours is op zijn lichtst gezegd glooiend te noemen. Bruggen gaan over het algemeen in het begin vrij stijl omhoog, dat zijn redelijk korte klimmetjes maar je voelt ze wel. De eerste helft is sowieso vooral temporiseren. Als je eenmaal van de eerst brug / start bent is het hard dalen en met het publiek wordt je redelijk gedragen. Heuvels en dan met name afdalingen slopen je benen en die prijs ga je in het tweede deel betalen, maar je wilt toch rustig lopen dus dan is dit een minder gevaar. First Avenue is heel tof, met ziek veel publiek maar je komt net vanaf een brug af die 2-3K lang is waar niemand staat dus wederom jezelf niet gek laten maken ;) Fast Forward naar Central Park. Als je daar bent denk je al gauw: “Oh hier is de finish”, maar het is gewoon nog ver (iets van 10) en veeeeel vals plat (waarschijnlijk meer in mijn herrinering dan echt :p)

  Dan nog een laatste belangrijke tip (eigenlijk zeer belangrijk). Je moet al vroeg in het atletendorp zijn, omdat ze de wegen al vroeg sluiten. Het kan aardig koud zijn in New York op dat moment. Je hebt je tas op gegeven moment al ingeleverd, want per bus is er een deadline. Wat iedereen doet is ouwe kleding meenemen (joggingbroek en trui bijv.) die je dan aan kan doen. Die gooi je dan later in een bak voor het Leger des Heils. Je kan ook zo lang mogelijk wachten en het pas in startvak weg gooien als het echt koud is, want van de emmers naar vertrek duurt nog lang. In het dorp is overigens genoeg te krijgen (gratis), zoals koffie, bagels, water etc.

  Sorry voor het lange verhaal ;) Alvast veel succes met trainen! en zie je wellicht in Berlijn!

 7. Tess
  juni 26, 2017 / 8:52 am

  Super leuk Japke! Ik had je inzending toen gezien en hoewel ik hem erg tof vond omdat je zo dicht bij jezelf gebleven was, vroeg ik me ook af of die niet verpletterd zou worden door andere strakke filmpjes met mega veel effecten ofzo, haha! Maar waarschijnlijk werd jouw originaliteit ook erg gewaardeerd. :) Gefeliciteerd met je plekje en veel succes met trainen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?