21 jun 2017 | Hardlopen, Marathon

Ga ik nog een marathon lopen in 2017?

Zoals velen weten heb ik in april in Rotterdam mijn tweede marathon ooit gelopen. Over iets meer dan drie maanden loop ik in Berlijn de tweede van dit jaar. Maar aan dit rijtje van 2017 ga ik nog een marathon toevoegen. In november loop ik namelijk mijn derde marathon van dit jaar.

Misschien heb je het al ergens gelezen en is het voor jou niets nieuws. Op 5 november ga ik namelijk, in samenwerking met Vifit Sport en Runner’s World de marathon van New York lopen! Eindelijk mag ik het officieel bekend maken. Uit de inschrijvingen van de ”runfluencers” ben ik, samen met Monique, Chris en Mari gekozen om mee te lopen met de twee teams van Vifit Sport. Samen met Mari loop ik mee in Team Robert. Ons team bestaat verder uit Dagmar, Lydia en Jorian.

Team Robert

Maandag 12 juni kwam ons team samen op een toffe locatie in Amsterdam. Het was een mooie dag met een goed gevuld programma. Na het passen van mijn persoonlijke kledingpakket mocht Team Robert als eerste één voor één aanschuiven voor een individuele intake met Rob Veer. Rob is namelijk degene die voor ons een heel persoonlijk schema voor de marathon gaat schrijven. In mijn geval wordt dat een bijzonder schema. Ik heb aangegeven graag een schema te willen ontvangen voor Berlijn met daarin een goed herstelprogramma richting New York. Over dat trainingsschema volgt later nog een artikel. Houd mijn blog hiervoor in de gaten.

IMG_7533

Na de intake werden er toffe individuele en groepsfoto’s gemaakt. Zowel in rust- èn herstelmodus (uiteraard met een Vifit shake of reep), maar ook tijdens het hardlopen. Na een rondje rennen stond er een heerlijke lunch voor ons klaar in café Blooker. Daar hebben we ook het andere team ontmoet, team Susan. Met de crew van Vifit Sport en medewerkers van Runner’s World hebben we genoten van heerlijke broodjes en kregen we ondertussen meer informatie over onze reis. Van 1 tot en met 7 november zijn we op reis met TUI Sports. Alles is geregeld: reis, verblijf en startbewijs. Wat we (buiten de marathon om) van New York willen zien, is helemaal aan onszelf. Maar hè: het wordt mijn eerste keer in New York! Daar ga ik zeker goed van genieten.

’s Middags werden we verwacht bij een filmstudio in Amsterdam. Voor een groot greenscreen en op een groene loopband zijn er heel veel filmbeelden geschoten. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat! Indien de film af is, zal ik dit uiteraard met jullie delen.

Hoe ga ik dit allemaal doen?

Zondag 24 september loop ik al 42,2 kilometer door Berlijn. Hoe ga ik dan op 5 november alweer een marathon lopen? Die vraag spookte al eerder door mijn hoofd, maar ik weet zeker dat het moet kunnen. Na Berlijn ga ik zoveel mogelijk focussen op mijn herstel. Dat betekent heel rustig aan doen, niets forceren en vooral goed herstellen. Precies zes weken na Berlijn loop ik in New York. Het scheelt weer dat deze reis wordt gesponsord door Vifit Sport. Zij kunnen mij goed voorzien in herstel shakes en repen. Ideaal! Die gaan zeker heel goed van pas komen.

Mijn doel voor New York is ook heel anders dan mijn doel voor in Berlijn. Berlijn is een snel en vlak parcours. Daar wil ik voor een PR gaan en een snelle tijd. New York wordt meer een ”bucketlist ding”. Ik wil heel graag die bijzondere ervaring opdoen. Ik wil voor de volle honderd procent kunnen genieten van deze stad en deze marathon. Het is echt wel een droom die uit gaat komen en daarom wil ik het heel ontspannen gaan lopen. Het is natuurlijk heel gaaf dat ik deze ervaring samen met een team mag gaan beleven.

Mijn Road to Berlin wordt dus ook een beetje mijn Road to NYC! Ik ga de wekelijkse updates combineren. Ik train natuurlijk vooral voor Berlijn, maar zal ook dingen delen over mijn voorbereidingen op de marathon van New York. Zo gaan we met het team ook nog voorbereidingen treffen en gezamenlijk deelnemen aan de Singelloop in Breda. Op deze manier worden we ook als team klaargestoomd voor het grote avontuur in de Big Apple. Blijf je me volgen tijdens mijn voorbereidingen?

Wie van jullie heeft de marathon van New York al eens gelopen? Hoe was het? Heb je nog tips en tricks voor mij? Of sowieso leuke New York tips? Alles is welkom! Laat je reactie hieronder achter.

De uitgelichte foto is gemaakt door Andy Astfalck.