24 apr 2017 | Favorieten, Geluk

5 x favoriet in april

Af en toe ontdek ik dingen waar ik heel erg blij van word. Dit kan iets materialistisch zijn, zoals nieuwe hardloopschoenen of een nieuwe tas, maar juist ook kleine geluksmomentjes waar ik dankbaar voor ben. Mei staat alweer voor de deur en dat betekent dat ik heb nagedacht over april. Waar ben ik blij van geworden afgelopen maand? In dit artikel lees je mijn vijf favorieten van april.

1. De marathon van Rotterdam

IMG_3788

Natuurlijk hoort deze op één te staan in dit lijstje. In april stond de marathon van Rotterdam centraal. Maandenlang leefde ik hier naar toe. Nu heb ik de marathon achter de rug, maar ik denk er nog met warme (letterlijk) herinneringen aan terug. Wat was het een feestje! Mijn uitgebreide raceverslag kun je hier teruglezen. Mijn medaille ligt te pronken in de kast en ik zou iedereen deze marathon aanraden om te gaan lopen. Het is goed georganiseerd en een echt spektakel met heel veel support langs de kant.

2. Huidpijn

IMG_2567

We stappen even over naar een hele andere categorie: ontspanning. Ik vind lezen echt heel leuk, maar thuis lukt het me nooit. Ik heb dan niet de rust om te gaan lezen. Er zijn altijd dingen die bij mij prioriteit krijgen. Eigenlijk heel erg jammer, want ik kan echt genieten van een goed boek. Toen ik vorige week een paar dagen in Italië was, begon ik in Huidpijn. Na twee dagen had ik het boek al uit. Ik vind de boeken van Saskia Noort altijd prettig en gemakkelijk lezen. Het is spannend en er zit meestal een goed verhaal in. Ik houd niet van hele trage verhalen, dus dit was perfect.

3. Zomergevoel

IMG_2845

Ik kan zo genieten van de eerste keer op slippers, de eerste keer in bikini, de eerste keer zonder jas of een eerste keer in kort broekje. Het herinnert mij aan het feit dat de zomer in aantocht is. Op het moment dat ik dit schrijf, lijkt het er trouwens meer op alsof de winter weer terugkeert. Aargh! Toch kon ik de afgelopen week heel even proeven aan het ‘zomergevoel’. In Italië reikte de temperatuur boven de 20 graden en dat betekende dat ik gewoon in kort broekje over straat kon en zelfs sandaaltjes droeg.

 4. Women on Wheels wielerevenement

18076548_422922871396521_8148177135956896962_o

Gisteren, zondag 23 april, was het Women on Wheels wielerevenement in Groningen. Dit evenement werd speciaal door en voor de fietsende vrouw georganiseerd. Wat er precies te doen was en hoe de dag verliep, kun je later deze week uitgebreid in een artikel lezen. Wat ik er nu over kan zeggen, is dat het heel geslaagd was en dat ik het tof vind om zoveel vrouwen enthousiast te zien over het wielrennen. Ook kan ik alvast verklappen dat ik het toch wel het leukste vond om lekker te gaan toeren. Zoals je kunt zien op de foto heb ik 55 kilometer gefietst. Ondanks dat het een beetje koud was, is het echt heerlijk om weer op de fiets te zitten.

5. Paasvakantie in Italië

IMG_2869

Italië is voor mij dé plek om tot rust te komen. Zoals al eerder verteld hebben mijn ouders een vakantiehuis in de bergen aan het Gardameer. Het is een hele rustige en fijne plek om te ontspannen, hard te lopen en lekker te eten. Zoals je in deze fotodagboeken (één, twee en drie) hebt kunnen zien, heb ik genoten van een hele fijne paasvakantie in Italië. Het liefst zou ik daar nog meer tijd doorbrengen, maar helaas moet er ook gewoon gewerkt worden. Mijn volgende vakantie staat nog niet gepland vanwege onze verhuizing, die eraan zit te komen. Daar vertel ik later meer over!

Dit waren mijn vijf favorieten van april. Wat heeft jou blij gemaakt de afgelopen tijd? Kijk je ook zo uit naar de zomer?