23 apr 2017 | Hardlopen, Review

Review: New Balance Vazee Prism V2

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, werd ik tijdens de Marathon Expo in Rotterdam verrast met nieuwe hardloopschoenen en kleding van New Balance. Zo blij als een kind was ik ermee. Ik vind het bizar (en tegelijkertijd geweldig) dat ik door mijn blog zulke gave dingen mag ontvangen en testen. Met heel veel plezier heb ik dus deze New Balance hardloopschoenen getest. Maar wat vind ik er tot nu toe van? In dit artikel lees je een eerste review van de New Balance Vazee Prism V2.

De kennismaking met New Balance

Nooit eerder liep ik hard op New Balance schoenen. Eigenlijk ben ik echt een slechte schoenen tester, want tot nu toe heb ik alleen nog maar Nike, Mizuno en Saucony aangehad. Van deze drie merken was ik altijd het meest te spreken over de Nike schoenen. Ik vind het heel fijn dat ik nu de mogelijkheid krijg om eens een ander merk te ervaren.

Tijdens de Marathon Expo in Rotterdam mocht ik bij New Balance een loopanalyse komen doen. Eerst werden er een aantal algemene gegevens over mij ingevuld, zoals: leeftijd, gewicht en lengte. Om te beoordelen wat voor model schoen bij mij past, mocht ik een aantal keren over een rubberen mat heen lopen. Hierdoor werd er een afdruk van mijn voet (inclusief drukpunten) gemaakt. Op deze manier kun je precies zien hoe je loopt en of er sprake is van overpronatie. Dit bleek inderdaad het geval. Natuurlijk wist ik dit van mezelf. De meeste hardloopschoenen in mijn kast hebben ook een extra versteviging aan de binnenkant.

Binnen het merk van New Balance lijkt de Vazee Prism V2 het meest passend bij mijn loopstijl. Ik mocht twee paar schoenen aanpassen. Naast deze Vazee Prism paste ik ook een neutrale schoen uit de Vazee lijn. Deze had dus niet die ondersteuning aan de binnenkant van mijn voet. Meteen zaten beide schoenen erg lekker. Ik heb gekozen voor de Vazee Prism V2, omdat ik weet dat ik dit anti-pronatie deel goed kan gebruiken. Zeker bij lange duurlopen draag ik altijd schoenen met extra stevigheid.

Qua uiterlijk vind ik de schoen heel tof. De kleuren zijn uniek en niet standaard fel oranje, groen of geel. Ik houd juist wel van deze zachte kleurtjes. Ook de andere schoen die ik heb gepast op de Marathon Expo zag er gaaf uit. Daar kan het in ieder geval niet aan liggen. Natuurlijk gaat het niet om hoe de schoen eruit ziet, maar het is wel leuk meegenomen.

Mijn eerste indruk

Ik heb de Vazee Prism V2 nu twee weken getest. Dat is natuurlijk nog niet heel erg lang, maar wel lang genoeg om mijn eerste indruk met jullie te delen. Ik vind dat de schoen heel prettig om mijn voet heen zit. De pasvorm is fijn. De schoenen voelen niet lomp aan en het bovenwerk, het deel bij mijn tenen, is erg zacht. Bij Nike heb ik al een aantal keren gehad dat mijn tenen hier een gat doorheen boorden na de nodige kilometers. Hopelijk is dit bovenwerk van New Balance stevig genoeg voor mijn wilde tenen.

De schoen voelt licht aan, ondanks de versteviging. Vaak vind ik hardloopschoenen met anti-pronatie zwaar en lomp aanvoelen, maar dit model is licht genoeg. Het geeft dus het voordeel dat de schoen ook iets sneller aanvoelt. Tijdens het lopen merkte ik meteen dat deze New Balance schoen een soort support geeft vanaf de middenvoet. Je wordt als het ware naar voren geduwd. De afwikkeling wordt tijdens het lopen versneld. Dat zorgt ervoor dat het lopen ook soepel aanvoelt.

De schoen heb ik gedragen tijdens herstelloopjes, tijdens een intervalloop en tijdens een tempoloop. Bij alle drie soorten trainingen vind ik het een fijne schoen. Tijdens de intervaltraining kon ik snel en gemakkelijk mijn tempo behalen. Een herstelloop vind ik juist prettig op zo’n stevige schoen, omdat ik dan net even wat extra rust en stevigheid kan gebruiken tijdens het lopen. Echt lange duurlopen heb ik nog niet gemaakt zo vlak na mijn marathon. Ik verwacht dat ik juist de duurlopen graag op deze schoen wil doen. Misschien kies ik bij de echte tempoloopjes toch liever voor een nog lichtere variant.

Tot zo ver mijn eerste indruk van de New Balance Vazee Prism V2. Zou ik de schoen aanraden? Ja, zeker! Indien je een lichte versteviging of anti-pronatie kunt gebruiken in je hardloopschoen, is dit een hele fijne en stevige schoen. Ondanks de versteviging blijft de schoen verrassend licht en snel! Die combinatie had ik nog niet in mijn kast liggen. Nogmaals bedankt, New Balance!

Op wat voor hardloopschoen loop jij het liefst? Heb jij weleens gelopen op New Balance? Ik ben benieuwd!