25 mrt 2020 | Sport

Doelen stellen na Corona

Maandagavond keek ik, net als het grootste deel van Nederland, naar de persconferentie van het kabinet. Daarin werd duidelijk dat we zeker tot 1 juni in deze situatie zullen blijven leven. Dat betekent ook tot 1 juni geen hardloop- of wielerevenementen. Heb ik nog doelen de komende tijd? En welke evenementen staan er nog wel in mijn agenda?

Het drong nog niet echt tot me door. Na tien minuten zei ik tegen mijn vriend: ‘1 juni!? Dat duurt nog ruim twee maanden!’. Die klap kwam aardig binnen. Enerzijds vind ik het heel goed dat deze maatregelen worden genomen, maar aan de andere kant benauwd het me ontzettend. Allerlei emoties wisselen elkaar af. Geen afspraken met vrienden of familie, geen etentjes buiten de deur en natuurlijk geen sportevenementen.

Er stonden heel wat evenementen in mijn agenda de komende weken. Van een halve op Formentera tot de Lauwersmeer Marathon en van de MEER-run tot de Zandvoort Circuit Run. Mijn eerst volgende evenement is begin juni en ook daarvan weet ik niet zeker of dit door zal gaan. Mede hierdoor is het ook lastig om nieuwe doelen te stellen. Er is nog zoveel onzekerheid. Hoe kun je nieuwe doelen stellen na Corona? Kun je je al ergens voor inschrijven? Hoe weet je of het doorgaat of niet?

Voorlopig ga ik er stiekem toch vanuit dat er na de zomer weer evenementen mogelijk zijn. Dat hoop ik vooral voor de wereld, want dat zou een goed teken zijn. Tegelijkertijd zou ik er zelf ook heel blij van worden om weer wat evenementen te kunnen doen, mijn vrienden weer te zien en met familie samen te komen. Ook voor mijn werk is het wel heel fijn als er weer wat ”te doen” is, want op dit moment zijn alle opdrachten teruggetrokken of uitgesteld en dat betekent geen inkomsten.

Fietsevenement

Na de zomer staat er een (fiets)evenement in mijn agenda. Op 5 september zal ik deelnemen aan de Alpentocht en voor de CliniClowns 37 kilometer klimmen om geld in te zamelen. Dit is in ieder geval iets waar ik de komende tijd al wel voor kan gaan trainen. Het is momenteel heerlijk fietsweer en ik heb ook meer tijd. De eerste duurritjes op de racefiets zijn al gemaakt. Dit is iets dat prima alleen kan, maar soms ga ik samen met mijn vriend. Wij wonen op dit moment toch samen, dus dat moet kunnen.

Mocht het straks iets minder zonnig zijn, ga ik proberen om ook binnen wat alternatieve trainingen op te zoeken. Hoe dat eruit gaat zien, is nog even afwachten. Wellicht kan ik met Zwift indoor mijn trainingen gaan uitvoeren. Daarnaast blijf ik natuurlijk ook nog gewoon mijn looptrainingen doen. Ik ben zo dankbaar dat we naar buiten kunnen om te genieten van dit weer. Hoewel er nog geen doel is om straks in te gaan pieken, is het voor mij gewoon een tijd van herstel, rust en onderhoud. Dat is al een mooi doel opzich.

En voor iedereen die zich afvraagt hoe het zit met die Tokyo Marathon? Die ga ik (hopelijk) lopen op 7 maart 2021. Ik mag toch hopen dat deze ellende dan echt achter de rug is en we allemaal weer gezond en veilig kunnen gaan lopen.

Hoe ga jij om met het doelen stellen na Corona? Heb je nog iets in je agenda staan? Of wacht je eerst de hele situatie af?