26 mrt 2020 | Geluk

Train je mind(set)

Het zijn onzekere en bizarre weken. En juist in deze tijd is het hebben van een sterke mind(set) heel belangrijk. Het is iets waar ik zelf heel veel mee bezig ben. Hoe blijf je positief na een tegenslag? Hoe zorg je ervoor dat je ook in minder goede tijden de leuke dingen blijft zien en waarderen? Om jullie ook hiermee te inspireren heb ik iets gemaakt. Van mij, voor jou. Gewoon als een steuntje in de rug in deze bijzondere tijd.

Zelf ben ik heel veel bezig met persoonlijke ontwikkeling en het trainen van mijn mindset. Al vanuit de tijd dat ik een eetstoornis had, weet ik namelijk hoe belangrijk dat is. Hoe je het leven ziet, wordt namelijk bepaald door jouw mind. Waar focus jij je op? Wat geef jij aandacht? Als je blijft kijken naar de negatieve dingen, zul je nooit een positief gevoel aan de dag overhouden.

En natuurlijk mag je je ook rot voelen. Je mag verdrietig zijn, boos of angstig. Dat ben ik ook weleens. En soms ook lang achterelkaar. Toen de Tokyo Marathon werd afgelast, was ik behoorlijk verdrietig. En ook boos trouwens. Dat hoort erbij. Het is juist heel belangrijk om dit te accepteren. Gun jezelf dit dan ook dit te voelen. Juist dan zul je ook merken dat het eerder verdwijnt. Het is vervolgens ook de kunst om er niet in het negatieve te blijven hangen en je te richten op mooie dingen. Wat is er wel? Waar ben je dankbaar voor? Waar ben je trots op?

TRAIN YOUR MIND

Omdat deze periode voor iedereen lastig is, heb ik een handige tool bedacht. Mijn blog gaat namelijk niet alleen over het trainen van je lichaam. Juist om goede prestaties neer te kunnen zetten, is het heel belangrijk dat het in je hoofd goed zit. Daarom besteed ik ook aandacht aan het trainen van je mind(set). Met een achtergrond als hulpverlener in de GGZ, mijn werkzaamheden als coach en persoonlijke ervaringen heb ik het invuldagboek ‘TRAIN YOUR MIND’ gemaakt. Van mij, voor jou. Gewoon als een steuntje in de rug in deze bijzondere tijd.

Met dit schema kun je dagelijks een positief begin maken en het ook weer zo afsluiten. Het is belangrijk om even stil te staan bij de kleine geluksmomentjes. Waar ben je dankbaar voor? Hoe ga je ervoor zorgen dat je er een mooie dag van maakt? Welke positieve affirmatie (positieve gedachte) neem je mee de dag in? Aan het eind van de dag kun je reflecteren. Wat was leuk vandaag? Wat zou je aan jezelf kunnen verbeteren? En waar ben je trots op? Je kunt het uitprinten, maar ook digitaal invullen. Het is gewoon gratis, omdat ik graag mijn eigen tips en inzichten met jullie deel.

Gebruik jij al zo’n tool om je mind(set) te trainen? Ga jij het invuldagboekje TRAIN YOUR MIND gebruiken? Laat het me weten! Ik zou het leuk vinden als je me noemt op Instagram (@japkejanneke.nl).