Hardlopen in Groningen (+ winactie MEER-run)

Hardlopen in Groningen (+ winactie MEER-run)

Mijn liefde voor lopen begon in Groningen. Het is dan ook vreemd dat ik na bijna 10 jaar deze stad heb verlaten en ik inmiddels in Utrecht woon. Gelukkig heb ik mooie hardloopherinneringen aan deze stad en ben ik binnenkort terug om een nieuw loopevenement te ontdekken: de MEER-run. En jij kunt daar ook bij zijn!

Mijn eerste rondjes in Groningen waren door het Noorderplantsoen. Met heel veel plezier liep ik daar rond de vijver en dan terug naar huis. Op die manier kwam ik op 4 tot 5 kilometer. Dat ik nu, een aantal jaren verder, al 7 marathons heb gelopen, had ik nooit verwacht.

Mijn liefde voor hardlopen begon in Groningen. Zo liep ik mijn allereerste wedstrijdje in Groningen: vijf kilometer tijdens de OHB loop. Vervolgens kwamen er meer loopwedstrijdjes voorbij. Ook mijn eerste halve marathon liep ik in de stad tijdens de Nacht van Groningen. Verder nam ik deel aan loopjes rondom het Stadspark en begon ik bij Groningen Atletiek.

Naast dat Groningen een hele gezellige stad is om te wonen, is het wat mij betreft ook een prachtige plek om te sporten. Ooit schreef ik een artikel over mijn favoriete looproutes rondom Groningen. Het vaakst liep ik richting Stadspark, omdat je vanaf daar zo de Onlanden induikt. Verder was een rondje Paterswoldsemeer altijd het perfecte duurloop rondje. Tot slot vond ik het ook altijd fijn om richting Kardinge te gaan.

Toen ik onlangs werd gevraagd om deel te nemen aan de MEER-run* in Groningen hoefde ik niet te twijfelen. Natuurlijk wilde ik dit loopevenement ook ontdekken en voor mij is het weer een hele goede reden om terug te gaan naar het hoge Noorden.

De MEER-run

Op vrijdagavond 17 mei wordt dit evenement voor de vierde keer georganiseerd. Het is een recreatieve loop door de natuur van Meerstad en door de dorpjes Engelbert en Middelbert. Er zijn twee routes: 7 of 14 kilometer. Tijdens beide opties loop je zowel verhard als onverhard! Dit jaar wordt er ook voor het eerst een Kidsrun georganiseerd.

Winactie

Wil je ook bij de MEER-run aan de start staan op vrijdag 17 mei? Dan heb ik een leuke winactie voor je. Ik mag namelijk 2 x 2 startbewijzen weggeven. Laat hieronder weten met wie jij graag de MEER-run wilt lopen. Je kunt ook meedoen via mijn Instagram, want ook daar komt de winactie vandaag online.

Mocht je nou zeker willen zijn van een startbewijs voor de MEER-run? Dan kun je je ook gewoon hier inschrijven. Het zou leuk zijn als ik je daar zie!

Kende jij de MEER-run al? Lijkt het je leuk daar te lopen? Doe dan mee aan de winactie!

*Dit artikel is in samenwerking met de MEER-run tot stand gekomen.


12 Comments

 1. Diana
  april 26, 2019 / 9:40 am

  Deze run lijkt mij erg leuk om te lopen met een cliënt! Door hem heb ik het hardlopen weer opgepakt en lopen wij elke week een x samen! Ook hebben we samen de leeksterlenteloop gedaan en daarom lijkt ons deze ook erg leuk!

 2. Sandra Stalman
  april 26, 2019 / 9:52 am

  Oh ja! De OHB loop! Dat was een super leuk evenement. Vlak bij mij voor de deur langs, heb zelfs destijds niet mee gedaan, maar ken de mensen van de organisatie erg goed!

  Ik hoop je even te zien bij de MEER-Run! Ik heb me al ingeschreven!
  Tot de 17de!
  Groeten Sandra

 3. Inge
  april 26, 2019 / 10:56 am

  Na de halve marathon van Berlijn op zoek naar een nieuwe uitdaging! Het lijkt me leuk om een nieuwe run in Groningen te doen. 4mijl en ladiesrun 10km in Groningen al afgevinkt op mijn lijstje. Samen met mijn hardloopmaatje/collega zou ik deze uitdaging graag aan gaan.

  • Jeroen van der Veen
   april 26, 2019 / 10:41 pm

   Met Bernie van den Berg, omdat de Meer run een leuke loop is ook in de buurt. Ook is de buurt door de borgbrug weer uitstekend verbonden.

 4. Edgar
  april 26, 2019 / 6:23 pm

  Het lijkt me leuk om samen met mijn vrouw de meer-run te lopen.

 5. Geartsje
  april 26, 2019 / 7:13 pm

  Lijkt me heel leuk! Samen met mijn man; tijdens de Urban trail Groningen van zo’n 2 weken geleden liepen we eindelijk weer eens samen, maar helaas schoot het hem na 6,5 km in z’n kuit en moesten we wandelend verder om verder blessureleed te voorkomen. Een herkansing lijkt ons daarom heel leuk en zéker in dit mooie stukje Groningen.

 6. Sonja
  april 26, 2019 / 7:23 pm

  Samen met mijn collega Karen van Sport050. Iedere week lopen we 2 x in de lunchpauze met nog meer collega’s dus er zijn wel meer gegadigden.

 7. Nynke
  april 26, 2019 / 7:41 pm

  Leuk! Als Meerstadjer vanaf het begin loop ik dit jaar graag (weer) mee, samen met loopmaatje Wendy!

 8. Klary-An
  april 26, 2019 / 8:21 pm

  Zou super leuk zijn om mee te doen met deze run. Mijn liefde voor hardlopen begon namelijk ook in Groningen. Destijds woonde ik in Vinkhuizen en wat was ik trots toen im voor het eerst aan stuk langs het Hoendiep naar Hoogkerk kon rennen en via de Legeweg weer terug.
  Zou leuk leuk zijn om samen met mijn hardloopmaatje mee te doen aan deze run.

 9. Peter Koerts
  april 29, 2019 / 7:18 pm

  Graag zou ik de Meer run willen lopen ,Ik ben echte Stadjer doe aan de meeste lopen in de stad mee of het de {groene}4mijl ,de nacht of Bommen Berendloop meestal ben ik hier wel te vinden.Nu woon ik al 8jaar in Drenthe maar de Meer run is de ideale smoes om weer eens naar de stad te komen.Ik ben lid van Ik Loop Hard en verwacht zeker dat er wel mensen van mee zullen lopen!!

 10. Inge
  april 29, 2019 / 9:21 pm

  De Meer-run lijkt me ontzettend gezellig om samen met mijn beste hardloopmaatje/vriendin te doen. We hebben al zo lang niet echt samen meer gelopen, omdat zij aan het trainen was voor de marathon van Rotterdam.
  Dit is een supermooie run weet ik van het afgelopen jaar en ik wil graag samen genieten van het mooie en afwisselende rondje.

 11. Angela
  mei 2, 2019 / 2:58 pm

  Ik zou deze run graag met Jurjen willen doen. Via hem kwam ik achter jouw instagram en uiteindelijk ook blog. We lopen vaker met z’n tweeen hard en proberen elkaar altijd te motiveren. Verder ken ik de hardloopomgeving van Groningen niet super goed ook al woon ik er dichtbij haha en zou ik graag hier eens willen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?