27 sep 2017 | Hardlopen, Marathon

Mijn hardloopdoelen voor de komende maanden

Wat doe je als je maandenlang voor één doel hebt getraind en het dan ineens voorbij is? Na mijn eerste marathon had ik zo’n leeg gevoel. Nu de marathon van Berlijn voorbij is, val ik gelukkig niet in een zwart gat. Ik heb genoeg nieuwe hardloopdoelen staan waar ik naar toe kan werken. In dit artikel vertel ik je wat ik de komende maanden van plan ben op het gebied van hardlopen (én fietsen).

Singelloop Breda

We trappen meteen komende zondag, 1 oktober, af met de Singelloop in Breda. Zowel Team Robert als Team Susan staat aan de start van dit evenement. Het was eigenlijk de bedoeling dat iedereen hier een halve marathon zou lopen in voorbereiding op New York. Voor mij is een halve marathon, precies een week na Berlijn, wel wat overdreven. Ik heb er dus voor gekozen om een 10 kilometer te gaan lopen. De voorbereiding voor deze 10 kilometer is best lastig te realiseren. Afgelopen maandag heb ik mijn benen wat los kunnen fietsen in Berlijn. Gisteren had ik een pittige yogales. Vandaag voel ik nergens meer spierpijn en zou ik zo weer een stuk kunnen rennen. Toch kies ik ervoor om vanmiddag lekker te gaan fietsen. Dat lijkt me verstandiger. Donderdag en zaterdag hoop ik dan even te kunnen hardlopen, zodat mijn benen weer wat wennen aan die intensiteit.

4 Mijl Groningen

Een week later, op zondag 8 oktober, loop ik de 4 mijl van Groningen. Voor mij is dit evenement puur voor de gezelligheid. Het is de bekendste loop van Groningen en er doen veel mensen mee die ik ken. Vorig jaar liep ik een tijd van 26.47 met een pace van 4:11. Of ik dat dit jaar ga halen? Geen idee. Het belangrijkste is dat ik heel blijf en ik mijn trainingen voor New York kan gaan doen. In overleg met Rob (trainer) zal ik kijken op wat voor intensiteit ik deze 4 mijl kan gaan lopen.

Fietsen op vakantie

Omdat ik dit jaar nog geen vakantie heb gehad samen met mijn vriend, staat deze in de herfstvakantie gepland. De twee weken voor New York staan dus (alweer) in het teken van relaxen. Het doel is om vlak voor mijn vakantie nog een keer een lange duurloop te gaan doen. Op vakantie wil ik dan zeker een paar keer gaan lopen. Ook zal de racefiets (of mountainbike) mee gaan. Dit betekent dat lekker gaan fietsen en stiekem heb ik daar heel veel zin in!

Marathon van New York

En dan, op woensdag 1 november, vertrekken we met Team Robert én Team Susan (in samenwerking met Vifit Sport en Runner’s World) naar New York City! We reizen met TUI Sport verblijven dan een week in deze stad. Op zondag 5 november loop ik daar 42,195 kilometer! Sinds Berlijn heb ik daar zo ontzettend veel zin in gekregen. Ik had nooit verwacht dat ik dit allemaal zo leuk zou gaan vinden. Een marathon lopen is ontzettend zwaar en van te voren denk je echt: ‘Wat doe ik mezelf aan?’. Toch is dit het allemaal waard. De runner’s high van Berlijn houdt nog steeds een beetje stand volgens mij, want ik kan echt niet wachten om weer te gaan lopen.

En dan..?

Dan heb ik drie marathons gelopen in één jaar. Zou ik dan toch in een zwart gat gaan vallen (qua hardlopen)? Wie weet. Ik heb echter genoeg ideeën en plannen voor 2018. Ik riep niet voor niets, in het filmpje dat ik voor Vifit Sport en Runner’s World maakte, dat ik heel graag de zes Majors wil gaan lopen. Dat betekent dat ik na Berlijn en New York nog maar vier te gaan heb. Tokyo, London, Boston en Chicago staan hoog op mijn lijstje. De marathon van Rotterdam heb ik inmiddels wel gezien en daar zal ik dus in 2018 niet aan de start staan.

Natuurlijk is het ook belangrijk om mijn lijf goed te laten herstellen van zulke trainingsperioden. Na New York zal ik dus realistisch moeten zijn om te kijken wat mijn lijf aankan en wanneer ik weer een (eventuele) marathon in wil plannen. Het kost veel tijd en energie om te trainen voor een marathon en daarnaast is iedere marathon een grote aanslag op je lijf. Een beetje rusten en freewheelen zal ook niet verkeerd zijn. Maar zoals je kunt lezen, ben ik nog lang niet klaar met hardlopen.

Welke loopevenementen heb jij de komende maanden in je agenda staan? Heb je nog grote doelen? Ga je een marathon lopen? Ik ben benieuwd! Laat het me hieronder weten in de comments.