31 aug 2020 | Favorieten

5 x favoriet in augustus

Het is alweer de laatste dag van augustus! Bij de maand september denk ik niet echt aan zomer en dat is toch wel even schakelen, hoor. De herfst komt langzaamaan dichterbij, maar dit jaar vind ik dat minder erg dan anders. Waarom? Omdat er iets heel leuks op de planning staat. Daarover lees je meer in dit artikel!

1. Hypotheek

Hoewel we dit bericht eigenlijk al eind juli kregen, wil ik het toch heel graag meenemen in dit artikel. Onze hypotheek is rond en dat betekent dat ik, samen met mijn vriend, een huis heb gekocht! In dit artikel deel ik meer over onze aankoop. Halverwege oktober krijgen we de sleutel en per november wonen wij in Haarlem. Zoveel zin in!

2. Tien jaar vriendschap

Ik heb een aantal hele dierbare vriendschappen. Twee vriendinnen leerde ik kennen tijdens het eerste jaar van mijn studie Pedagogische Wetenschappen in Groningen. In september is dat precies tien jaar geleden. Deze vriendschap betekent ontzettend veel voor me en we vonden dit een goede reden voor een feestje. Ieder jaar maken we met z’n drieën een mooie reis. Zo zijn we o.a. zes weken naar Indonesië geweest, drie weken naar Sri Lanka en vorig jaar naar Israël en Jordanië. Aangezien een verre reis er dit jaar niet in zat, vertrokken we voor een weekje naar Italië. Het was weer een prachtige vakantie met z’n drieën!

3. Zwemkleding

In een vorig artikel deelde ik al iets over mijn zwemkleding, maar deze zomer heb ik het badpak helemaal ontdekt. Eerlijk gezegd vond ik het deze maanden best lastig om in zwemkleding te lopen. Niet omdat ik daar per se moeite mee heb, maar wel omdat ik vanwege het vele sporten ben afgevallen. De komende maanden zal ik wat gewicht erbij moeten eten, maar het dragen van een badpak voelde voor mij -gek genoeg- vrouwelijker dan een bikini. Zelf heb ik eentje van de H&M!

4. Vrouwen die Fietsen event

Op zaterdag 15 augustus organiseerde ik voor het eerst een (kleinschalig) event met én voor Vrouwen die Fietsen bij WATTWORKS. Tijdens deze middag werd er een leuke indoortraining gegeven en na afloop was er, onder het genot van een hapje en drankje, tijd om na te kletsen. Natuurlijk gingen alle dames met een goed gevulde goodiebag naar huis. Ik vind het heel tof om te zien dat het platform ‘Vrouwen die Fietsen‘ in zo’n korte tijd is gegroeid. Binnen drie maanden hebben we op Instagram al meer dan 5000 volgers! Op naar meer toffe events en mooie samenwerkingen!

5. Licht Leven

Tijdens mijn vakantie in Italië begin augustus kocht ik een nieuw e-book voor op mijn e-reader. Nanne volg ik al een tijdje op Instagram via haar persoonlijke account, maar ook Lief Leven. Toen ik hoorde dat Licht Leven was uitgebracht, wilde ik dit heel graag lezen. De vakantie was een perfect moment! Licht Leven is een heel inspirerend, praktisch en toegankelijk boek. Nanne beschrijft een weg naar geluk en hoe we kunnen leren om te stralen! Het boek helpt om jou te herinneren van alles dat je allang bent en om dit in te leren zetten om jouw leven compleet ten goede te veranderen. De praktische tips kon ik meteen toepassen: meer leven vanuit flow, de controle loslaten, vertrouwen hebben, de kracht van vergeven en het waarnemen van m’n gedachten. Dit boek is echt een aanrader als je geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling!

Zoals je kunt lezen was augustus een fijne maand, maar ik kijk ook uit naar september. Dit wordt de laatste volledige maand in Amsterdam en er staan veel verhuisvoorbereidingen gepland. Yes! Heb jij ook een fijne maand gehad? Kijk je ook uit naar september?