6 jul 2018 | Reizen

Reizen op Sri Lanka: onze route, overnachtingen én eettips

Gisterochtend landde ik vroeg in de ochtend op Schiphol. De drie weken reizen op Sri Lanka zijn voorbijgevlogen! Hoewel ik weinig verwachtingen had vooraf, ben ik echt overdonderd door dit prachtige eiland. In het artikel van vandaag deel ik onze reisroute, inclusief mijn slaap- en eettips. 

Vooraf is het misschien goed om te vertellen dat ik met twee vriendinnen op reis ben geweest. We hadden iets minder dan drie weken om rond te reizen op Sri Lanka. Misschien overbodig om te vermelden, maar er zitten geen gesponsorde tips bij. Later deze week komt er nog een artikel online waarin ik deel wat je absoluut moet doen op Sri Lanka. In dit artikel deel ik dus niet al onze activiteiten, maar vooral de geweldige hotels, guesthouses en restaurants.

1. Negombo (1 nacht)

We begonnen onze reis in Negombo. Dit stadje ligt vlakbij het vliegveld van Colombo. Onze eerste nacht sliepen we in Serendib Village. Dit is absoluut een aanrader voor een eerste overnachting. Je wordt ontzettend warm onthaald en de kamers zijn ruim en heel schoon. Verder is Negombo niet heel boeiend, maar prima om een eerste nachtje te verblijven. Wanneer je ’s avonds goed wilt eten, is Lords een aanrader. Wij aten daar misschien wel de beste curry van onze hele reis.

2. Anuradhapura (2 nachten)

Vervolgens verbleven we twee nachten in Mihintale, een klein dorpje naast Anuradhapura. Deze stad heeft een aantal hele mooie culturele hoogtepunten, die het bezichtigen waard zijn. Daarnaast is Wilpattu, een prachtig National Park met luipaarden, gemakkelijk te bereiken. Wij sliepen in een hotel in Mihintale, maar dat was eigenlijk geen aanrader. Ook qua restaurants heb ik geen tips. Eén avond aten we in het hotel en de andere avond vonden we, dankzij de Lonely Planet, een eettentje waar we de enige gasten waren.

Ruwanwelisaya Dagoba

3. Trincomalee (4 nachten)

Na de culturele dagen zijn we doorgereisd naar de oostkust. In Trincomalee sliepen we in het JKAB Beach Resort. Zeker een aanrader! Het is misschien iets duurder dan gemiddeld, maar wij vonden het iedere rupee waard. Wanneer je in Trincomalee bent, moet je sowieso naar Uppuveli en Nilaveli. Daar vind je de mooiste stranden. Qua eten is Fernando’s Bar onze ultieme tip: heerlijke cocktails, burgers en pizza’s. Tevens is de locatie perfect: je zit gewoon met je voetjes in het zand te dineren. Ook is lunchen of overdag zonnen daar goed te doen.

JKAB Beach Resort

4. Habarana (1 nacht)

Na een paar dagen aan de kust zijn we doorgereisd naar Habarana. Dit ligt vlakbij het bekende Sigiriya. In Habarana sliepen we in Villa Habarana. Wat mij betreft niet een mega aanrader, maar voor een nachtje was het prima. We gingen voor de tweede keer op safari en brachten vanaf daar een bezoek aan de Pidurangala Rock. In het volgende artikel zal ik uitgebreider vertellen over deze rots en waarom je eigenlijk niet naar de bekende Lion Rock moet gaan.

Pidurangala

5. Kandy (2 nachten)

Van Habarana gingen we door naar Kandy. Kandy staat bekend als drukke en hectische stad. Wij sliepen er twee nachten, omdat we op zondagochtend heel vroeg in de trein zouden stappen. Het hotel, Casamara, is als oase van rust (in deze drukke stad) zeker een aanrader. We hebben goed geshopt in Kandy en verwenden onszelf met een voetmassage. Qua eten is er in Kandy genoeg keus. Wij genoten van een heerlijk ontbijt bij de Ceylon Bar, een goede lunch bij Café Walk en een geweldig diner bij Slightly Chilled Lounge Bar. Daar moet je vooral de Mexicaanse gerechten proberen.

Treinreis van Kandy naar Ella

6. Ella (3 nachten)

Na de circa vijf uur durende treinreis kwamen we aan in Ella. We sliepen in het prachtige hotel The Ella View. Misschien was dit wel het beste hotel van heel onze reis! Iedere avond genoten we van drankjes en lekker eten bij de Chill Bar. Dit is echt een begrip in Ella en mag je zeker niet missen. Loop vooral even door naar de bovenste verdieping van dit restaurant. Verder moet je in Ella zeker gaan wandelen en een bezoek brengen aan Little Adam’s Peak en de Ella Rock.

Vers fruit bij The Ella View

7. Arugam Bay (6 nachten)

Onze laatste bestemming was Arugam Bay. Dit is hèt surfwalhalla van Sri Lanka. Surfen is dus datgene wat we hier ook hebben gedaan. Verder kwamen we vooral naar Arugam Bay om onze vakantie relaxt en uitgerust af te sluiten. We sliepen in het Blue Wave Hotel. Het was een prima hotel op een fijne locatie in het stadje.

Dry Cappuccino bij Bite Bake Bar

Arugam Bay heeft ontzettend veel leuke restaurantjes en barretjes. Wij waren fan van Leaf & Vine, Gecko en Water Edge. Ook heeft Arugam Bay misschien wel het beste koffietentje van heel Sri Lanka: Bite Bake Bar. Naast de beste koffies vind je er ook heerlijke huisgemaakte taartjes. Ook qua nightlife heeft Arugam Bay wat te bieden. Iedere avond wordt ergens anders een feest tot diep in de nacht georganiseerd. Iedere tuktuk kan je er naar toe brengen. Wij bezochten een strandfeestje bij Whiskeypoint. Best leuk om mee te maken!

Surfen deden wij via Dylan’s Surf Company. Dit is één van de weinige geregistreerde surfscholen. Zeker wanneer je echt surfles wilt, zou ik aanraden niet zomaar bij een local te boeken. De meeste bedrijfjes hebben geen ervaren surfers, die je les kunnen geven. We hoorden zelfs verhalen van locals, die surfles geven, maar zelf niet eens konden zwemmen. Ook hierover deel ik in het volgende artikel meer.

Surfles via Dylan’s Surf Company 

8. Negombo (bonusnacht)

Deze laatste nacht was niet echt de bedoeling. Als je mij op Instagram volgt, heb je vast meegekregen dat we onze vlucht misten. De reis van Arugam Bay naar Negombo was 7 uren met de taxi. Helaas viel onze chauffeur na een half uur al in slaap achter het stuur en vonden we het niet verantwoord om met de beste man verder te gaan. Hierdoor verloren we veel tijd en waren we te laat op het vliegveld. Uiteindelijk bleven we dus nog een nachtje langer in Negombo. We sliepen deze laatste nacht in Waves by Tranquil. Ook dit hotel is een aanrader in Negombo!

Dit was onze route tijdens het reizen op Sri Lanka. Hopelijk heb je wat aan mijn slaap- en eettips. Zoals gezegd komt er later deze week een artikel online waarin ik meer deel over onze activiteiten. Welke nationale parken zijn de moeite waard? Welke tempels moet je echt bezoeken en waar kun je het beste snorkelen en duiken? Dat dus allemaal volgende week in een artikel!

Lijkt het je wat om rond te reizen op Sri Lanka? Of ga jij binnenkort naar Sri Lanka? Hoe lang en met wie? Ik ben heel benieuwd! Laat het hieronder weten in de reacties. Ook vragen mag je hieronder natuurlijk stellen. Ik probeer ze allemaal te beantwoorden.