19 aug 2020 | Sport

Over mijn doelen voor de komende tijd

Vrijwel alle sportevenementen in 2020 zijn inmiddels afgelast. Zelfs voor 2021 wordt al een en ander aangepast. Wat zijn mijn (sportieve) doelen voor de komende tijd? En hoe ga ik daarmee om?

Aan het begin van 2020 leek dit een prachtig sportjaar te gaan worden. Niet alleen voor mij, maar voor de hele wereld. Naast de jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de Tour de France, mooie WK’s en andere wedstrijden, stonden ook de Olympische Spelen gepland. We weten inmiddels dat alles is veranderd.

Binnen de meeste sporten is enige vorm van competitie weer mogelijk. Zo start op zaterdag 29 augustus eindelijk de Tour de France. Het is niet alleen weer fijn voor de renners zelf dat er een aantal rondes weer door kunnen gaan, maar ook het kijken naar sport is een belangrijke en verbindende factor. Juist in deze tijd is het denk ik heel fijn om zoiets als sport te kunnen volgen.

Ook voor mezelf vind ik het best wennen zo zonder hardloop- en fietsdoelen. Hoewel ik binnenkort wel ga deelnemen aan de Alpentocht NL Editie, is dit toch ook anders dan het in de eerste instantie had moeten zijn. Het doelgericht trainen met een schema doe ik al maanden niet meer. En voorlopig is er ook nog geen evenement waarvoor ik dit zou kunnen oppakken.

Zoals je wellicht weet, is de Tokyo Marathon een belangrijk doel geweest voor 2020. Inmiddels is de nieuwe datum bekend en staat de marathon gepland op 7 maart 2021. En heel eerlijk gezegd ben ik bang dat dit veel te snel is. Corona is nog lang niet de wereld uit. Daarnaast wil Tokyo natuurlijk het liefst in 2021 de Olympische Spelen organiseren en kan ik me dus bijna niet voorstellen dat ze in maart een ander groot evenement door laten gaan. De organisatie zal in augustus, deze maand dus, al een beslissing nemen. Ik ben heel benieuwd!

Road to recovery

Het trainen voor een sportief doel zit er voorlopig voor mij niet in. Hoewel ik natuurlijk mijn eigen evenementen zou kunnen bedenken, vind ik het ook nog wel even goed zo. Momenteel is het voor mij belangrijker om helemaal gezond te worden. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is het vinden van een gezonde balans tussen sporten en rusten voor mij een veel grotere uitdaging op dit moment.

Naast het vinden van die gezonde balans en het werken aan gezondheidsdoelen, blijf ik zeker lekker sporten. Ik geniet ontzettend van mijn fietsritjes en hardlooprondjes. Op dit moment ben ik bezig met het plannen van een langere fietsrit van A naar B en dit hoop ik nog eind van deze zomer te kunnen gaan uitvoeren. Verder staan dus de Alpentocht NL Editie en de W100 van Rapha gepland eind augustus en begin september. Zo heb ik toch nog wat kleine, sportieve doelen waar ik naar toe kan werken.

Heb jij nog sportieve doelen voor de tweede helft van dit jaar? Ik ben benieuwd!