17 aug 2020 | Dagboek

Dagboek: zweten & event

Klagen over het weer doe ik niet graag, maar ik vond het afgelopen week toch wel iets te warm! Met een ventilator op mijn neus was het nog enigszins te doen. Ook verruilde ik een middag laptop voor het middagje strand. Verder stond mijn eerste Vrouwen die Fietsen event gepland en fietste ik zelf ook weer mijn eerste kilometers op een (nieuwe!) racefiets. Benieuwd naar mijn week? Ik neem je mee!

Maandag

Na een weekend kamperen ging ik vol goede moed weer aan het werk. Ik schreef artikelen vanachter mijn laptop en ik pakte veel leuke pakketjes uit. Verder ging ik een rondje hardlopen, maar dat was eigenlijk al veel te warm! Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n ochtendloper en dat is met deze hitte toch wel noodzakelijk.

Aan het eind van de dag moesten mijn vriend en ik naar Haarlem voor een laatste gesprek met onze hypotheekadviseur. Alles is rond voor ons nieuwe huis! Om 20.00 waren we klaar en reden we nog even door naar het strand. Wat een luxe dat dit straks gewoon op fietsafstand is! En nee, dan bedoel ik niet racefietsafstand, maar echt stadsfietsafstand!

Dinsdag

De dag begon met een heel verkoelend ritje in de auto naar Eindhoven. Met dit weer is het zo gek nog niet om in de auto te stappen, want dat is de enige plek in mijn omgeving met airco. In Eindhoven mocht ik mijn nieuwe racefiets ophalen! Vorig jaar kreeg ik al een racefiets van Canyon in bruikleen en nu is de nieuwste W100 editie uit. Het was trouwens een hele goede timing, want ik had al anderhalve maand niet meer op mijn racefiets gezeten vanwege de valpartij.

’s Middags had ik werkafspraken tot 16.30, maar daarna wilde ik natuurlijk nog even die nieuwe racefiets gaan testen. Dat was een heel goed idee. Wat een heerlijke fiets! Hoewel ik inmiddels heel blij ben met de Grail van Canyon, vind ik de afwisseling op het asfalt ook super leuk. Daarnaast is het ook veel leuker om weer samen met anderen te kunnen fietsen.

Woensdag

Eerlijk gezegd was ik een beetje klaar met werken in die bloedhitte. Ik besloot dus al om 7.00 in de ochtend te beginnen, zodat ik ’s middags mezelf vrij kon geven en met een vriendin naar het strand kon gaan. Heerlijk! Daarna sloot ik de dag af met een etentje bij SLA!, want eigenlijk is dat het enige waar ik echt zin in heb op dit soort warme dagen.

Donderdag

Na het schieten van content in de ochtend, stapte ik op mijn nieuwe fiets voor een langere fietsrit. Ik tikte weer eens de 80 kilometer aan! Dat was heel lang geleden. ’s Avonds stond er een gezellig etentje met vrienden gepland bij Loetje aan het IJ.

Vrijdag

Al vroeg ging ik op pad voor een hardlooprondje. Dat was beter te doen dan die van afgelopen maandag. Verder hield ik me bezig met de laatste voorbereidingen voor het ‘Vrouwen die Fietsen’ event dat voor een dag later op de planning stond. Zo vulde ik alle goodiebags met een Bicycling, een bidon van Canyon, sportvoeding van Body & Fit, een blikje Doubdle en sokken van WATTWORKS. De goodiebags zelf had ik laten bedrukken en ook die waren erg in trek. Waarschijnlijk ga ik de overgebleven items in de webshop gooien!

Zaterdag

De dag van het event! Ik vond het vooraf best een beetje spannend. Zouden de meiden het wel leuk gaan vinden? Rond 12.00 was ik al bij WATTWORKS om de laatste voorbereidingen te treffen. Langzaamaan druppelde iedereen binnen en het was meteen ontzettend gezellig! De meiden raakten gemakkelijk met elkaar aan de praat en iedereen had het naar haar zin.

De training zelf was ook ontzettend leuk! Iedereen werkte zich goed in het zweet en na afloop kletsten we nog lang na. Pas rond half 5 waren de laatste dames de deur uit en konden we afronden. Wat een geslaagde middag! Dit vierde ik met een wijntje en nachos op het terras.

Zondag

Als een blok had ik geslapen, want ik was echt gesloopt na het event van zaterdag. Om 10.00 had ik met een vriendin afgesproken om te gaan ontbijten bij Anne&Max. Gezellig om zo de dag te beginnen!

’s Middags reden mijn vriend en ik richting Bussum voor wederom een leuke graveltocht. Ditmaal had mijn vriend de route zelf gemaakt, maar dat viel in de praktijk een beetje tegen. Er zaten iets teveel draai-en-keer dingen in, waardoor we soms op onmogelijke paden kwamen. Ik ben nog nooit zo vaak verkeerd gefietst! Dat maakte het een iets minder fijne tocht. Sowieso had ik niet echt mijn dag. Ik zat met mijn gedachten veel in mijn hoofd en kon hierdoor niet echt genieten.

Rond 17.00 waren we thuis en na een fijne douche en lekker eten, kon ik weer wat meer genieten. Eindelijk kwamen er verkoelende buien over Amsterdam en keken we een paar afleveringen van Nieuwe Buren op Videoland. Een perfecte afsluiting van een drukke week.

En nu is het maandag en mag ik alweer gaan aftellen totdat ik naar het buitenland vertrek. Ditmaal ga ik samen met twee goede vriendinnen. Ieder jaar gaan we samen op reis. Zo hebben we reizen gemaakt naar Indonesië, Sri Lanka en vorig jaar Israël. Dit jaar zijn we tien jaar vriendinnen en wilden we natuurlijk wederom samen een reis maken. De enige (veilige) optie leek ons om naar Italië te gaan en dat betekent dat ik voor de derde keer deze zomer een weekje bij het Gardameer zal verblijven. De laptop gaat mee, want het werk gaat door, maar tussendoor is er genoeg tijd om lekker te genieten!