29 jun 2020 | Dagboek

Dagboek: valpartij & vakantie in Italië

Het was een hele gekke week. Het begon maandag heel ongelukkig met een valpartij, maar toch eindigt de week wel heel fijn in Italië. Ben je benieuwd hoe mijn week is geweest? Ik deel het met je!

Maandag

Over maandag, en de valpartij, schreef ik al een uitgebreid artikel. Daarin kun je precies lezen wat er die dag gebeurde. Al met al heb ik heel veel geluk gehad. Inmiddels heb ik zelfs alweer mijn eerste hardloop- en fietsrondje erop zitten.

Dinsdag

Het was een beroerde nacht en ik werd behoorlijk stijf wakker. Natuurlijk had ik overal spierpijn na de val. Dinsdag deed ik dan ook heel rustig aan. Het was een hele warme dag en ik besloot even van het zonnetje te genieten tijdens een wandeling met een vriendin. Dat deed me goed. Verder had ik wat zakelijke afspraken en aan het eind van de dag mocht ik nog bij Canyon langs in Eindhoven. Samen met mijn vriend haalde ik twee nieuwe fietsen op. Het zijn gravelbikes. Daarmee hebben we een heel leuk plan voor aankomende zomer. Wat ik precies ga doen, vertel ik later! Na het ophalen baalde ik extra hard dat ik nog niet kon gaan fietsen.

Woensdag

Ik voelde me gelukkig al veel beter! De spierpijn trok weg en mijn ribben waren ook minder pijnlijk. Alleen bij het liggen in bed had ik nog veel pijn. Overdag werkte ik en ik koos ervoor om weer een wandelingetje te maken door Amsterdam. ’s Avonds sprak ik met twee vriendinnen af om te gaan picknicken langs de Amstel. We waren uiteraard niet de enige met dit plan. Het was zo druk! We zochten een rustiger plekje langs het water en genoten tot half 10 van het zonnetje. Heerlijk!

Donderdag

Het werd minstens zo warm als woensdag. Deze dag probeerde ik voor het eerst een stukje te gaan hardlopen. Ik wisselde wandelen af met steeds een minuutje joggen. Dat ging pijnvrij! Yes! ’s Avonds hadden mijn vriend en ik gereserveerd bij de Tolhuistuin aan het IJ. Wat een heerlijke plek om te eten!

Vrijdag

Vrijdag pakte ik mijn spullen in voor de vakantie en had ik nog wat afspraken staan. In de middag wilde ik een testrit gaan maken op de fiets, maar wegens omstandigheden kon dat niet doorgaan. Daar zal ik later meer over delen.

Zaterdag

De wekker ging vroeg. Heel vroeg. Om 3:45 vertrokken we met de auto richting Italië. Uiteindelijk besloot ik alsnog om mijn nieuwe gravelfiets in te laden, zodat ik hopelijk in Italië een rondje kan gaan maken. De reis ging echt heel soepel. Via Instagram heb ik veel vragen gekregen over het verloop. Er waren geen grenscontroles en het was rustig op de weg. Eigenlijk was het net als voorheen, maar dan rustiger. Alleen in Duitsland moet je een mondkapje op als je een wegrestaurant of tankstation binnengaat. In Zwitserland is dit niet nodig.

Rond 16.30 kwamen we aan bij ons huisje, dat eerst flink schoongemaakt moest worden. De tuin was ook verwilderd. Normaalgesproken komen er in het voorseizoen huurders of gaan we zelf en blijft het hierdoor goed onderhouden. Dit jaar was dat natuurlijk niet mogelijk. ’s Avonds reserveerden we bij ons favoriete restaurant, Il Camino, en daar konden we redelijk ”normaal” eten. Als je binnenkomt, draag je een mondkapje. Eenmaal aan je tafeltje, mag het mondkapje af en kun je gewoon eten, zoals je dat gewend bent.

Zondag

Wat is het heerlijk om weer wakker te worden op mijn favoriete plek! Na een koffie in het zonnetje en een korte hardloopronde, wandelden we naar een ontbijttentje voor een typisch Italiaans ontbijt. Aangezien wij in de bergen zitten, is het hier erg rustig. In het dorpje dragen mensen wisselend een mondkapje. De één heeft het gewoon op. Een ander draagt het als soort armbandje om de pols of ketting om de nek. Ik kan me voorstellen dat het in grotere steden meer wordt gedragen dan hier.

In de middag vertrekken we naar het strand. Ook daar hoef je geen mondkapje te dragen. Wel als je een strandtentje binnenloopt, maar aan je tafeltje mag het dan weer af. Op het strand begon ik aan mijn nieuwe boek van Saskia Noort en vervolgens genoot ik van een verkoelende duik in het Gardameer.

’s Avonds ging de BBQ aan en speelden we spelletjes om deze gekke, maar toch ook fijne week af te sluiten.

Op dit moment, maandagmiddag, zit ik in de Italiaanse zon dit dagboek te schrijven. Het gaat vast een heerlijke week worden in Italië! Hoe was jouw week? Heb jij nog vakantieplannen voor deze zomer?