10 aug 2020 | Dagboek

Dagboek: hittegolf & kamperen

De eerste hittegolf in Nederland is een feit. Gelukkig zag ik deze aankomen en besloot ik Amsterdam te ontvluchten. Dat bleek een heel goed idee! In dit dagboekje deel ik weer mijn week met jullie.

Maandag

De eerste werkdag na de vakantie is altijd even inkomen. Na een ochtend werken, had ik een leuke lunchdate met een vriendinnetje. ’s Middags kwam het ineens met bakken uit de lucht. Gelukkig hoefde ik niet ver te fietsen om verder te werken, want ik had mijn laptop bij me. Ik dook een koffietentje in om wat werk af te maken.

Dinsdag

Dinsdag begon mijn werkdag wederom vanuit huis. Daarna stapte ik op de fiets, want ik had zowel nieuwe fietsschoenen als een nieuwe navigatie om te testen! Het was een stuk beter weer dan de dag ervoor en dus nam ik een kijkje in de duinen bij Bloemendaal. Onderweg staken er drie herten grote herten het pad over. Zo tof! Aan het eind van de dag reed ik nog naar Friesland heen en weer, want ik wilde de kampeerspullen voor het weekend ophalen bij mijn ouders.

Woensdag

Het begon al warmer weer te worden! Helaas had ik niet heel veel tijd om daarvan te genieten, want mijn to-do list was redelijk lang. Na een ochtend content maken voor een campagne en één en ander schrijven, stapte ik toch nog eventjes op de fiets. Heerlijk om de dag zo af te sluiten en mijn hoofd leeg te maken.

Donderdag

Eigenlijk had ik een vrije dag met een vriendin in mijn agenda staan, maar dit ging last-minute niet door. Jammer, maar hierdoor had ik wel meer tijd voor het afmaken van wat taken. Ook pakte ik alvast de spullen in voor het weekend. Vanaf vrijdag had ik namelijk een camping op de Veluwe geboekt. ’s Avonds had ik overigens echt geen zin om te koken, door het warme weer, dus besloten we bij SLA te gaan eten. Een lekker zomerse salade ging er wel in! Normaal gesproken kies ik vaak voor de Green Proteïn, maar deze keer ging ik eens voor iets anders. Dat bleek een goede keuze: de Vegan Kapsalon is echt een aanrader!

Vrijdag

Na het opstaan was ik wat onrustig en ik kon het niet laten om een halfuurtje te gaan hardlopen. Het lukte me wel om eerst de onrust een beetje van me af te schrijven. Rond 10.00 was de auto ingepakt en reden we richting de Veluwe. Eenmaal aangekomen was het al ontzettend heet, maar gelukkig heb ik een makkelijke tent die we in een korte tijd hadden opgezet. We aten even een broodje en koelden vervolgens af in het zwembad op de camping. Heel fijn dat we die optie hadden!

Toch wilden we ook nog even de bossen in. We hadden natuurlijk niet zomaar een camping uitgezocht. Deze plek in Loenen lag pal aan de Veluwe en binnen twee minuten zat je middenin een natuurgebied. Daar konden we oneindig over onverharde paden rijden. Hoewel het natuurlijk erg warm was, kozen we voor een route van 37 kilometer (via Gravelrides.cc). Het was geweldig! Het leek alsof wij alleen op de wereld waren, want onderweg kwamen we niemand tegen. Na ruim twee uur kwamen we de bossen weer uit en genoten we van een welverdiend waterijsje. Ook doken we nog even het zwembad in om echt goed af te koelen.

Zaterdag

Opstaan op een camping vind ik echt heerlijk! Broodjes halen bij de winkel, (pruttel)koffie zetten op een gaspitje en wandelend naar het sanitair. De kleine dingen worden ineens een activiteit. Ook vind ik de hele dag buiten zijn zo fijn!

We besloten in de ochtend met de fiets op pad te gaan. Mijn vriend had een gravelroute van ongeveer 50 kilometer gemaakt. Het was wederom genieten! Aangezien vele paden van heel mul zand waren, ging het niet erg snel en waren we al gauw drie uren onderweg. Natuurlijk moest er ook even een waterijsje gehaald worden en al met al waren we pas halverwege de middag terug. Meteen doken we het zwembad in om af te koelen. De rest van de middag en avond hebben we heerlijk buiten gezeten voor een potje Rummikub, borrelen en lekker eten.

Zondag

Na twee fietsdagen wilde ik ook nog een rondje hardlopen. Om half 8 stond ik al naast de tent in hardloopkleding. Ook hardlopen is echt genieten in deze regio. Echter ben ik altijd een beetje bang om te verdwalen en voel ik me ook heel kwetsbaar (alleen in zo’n groot bos), dus een heel lang rondje liep ik niet. Toen we aan het ontbijt zaten en beseften dat we straks gingen inpakken, vonden we dat toch wel heel jammer. Mijn vriend stelde voor om na het inpakken van de tent toch nog even op de fiets te stappen. En dat deden we.

We kozen voor een korte route die we online hadden gevonden. Het was slechts 21 kilometer, maar echt een mega aanrader! We kwamen over de mooiste paadjes door de bossen, over de hei en langs water. Uiteindelijk waren we na 26 kilometer weer bij de auto en doken we daar nog even het terras op voor een lunch. Vervolgens brachten we de kampeerspullen terug naar Friesland. Gelukkig konden we daar de fietsen even goed schoonmaken, want die waren behoorlijk stoffig geworden. Ook namen we, bij mijn ouders in de tuin, nog even een verfrissende duik, voordat we terugreden naar Amsterdam.

Het was wederom een heerlijke week! Zo’n weekend kamperen geeft me meteen een vakantiegevoel. Dat buiten leven doet me heel goed, merk ik! Wie weet kunnen we dat deze zomer nog eens vaker doen. Maar nu eerst weer terug aan het werk, vanuit het warme hok in Amsterdam!