30 mei 2018 | Wielrennen

Fiets jij Drenthe’s Mooiste met me mee? (+ WINACTIE)

Binnenkort ga ik sinds een lange tijd weer eens een leuke fietsuitdaging aan. Het leuke aan deze uitdaging is dat JIJ mee kunt doen! Al veel langer liep ik met het idee om iets met het (vrouwen)wielrennen te gaan doen. Nu heb ik een tof idee en hopelijk zijn er een paar fietsende vrouwen die samen met mij deze uitdaging aan willen gaan. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Het heeft veel te lang geduurd. Ik roep namelijk al een hele lange tijd dat ik iets meer met het wielrennen wil gaan doen. Een leuke uitdaging vinden is nog niet zo gemakkelijk. In het buitenland wielrennen is tof, maar aangezien ik al heel veel reisjes heb staan, kon ik dat er even niet bijdoen. Zo ga ik volgende week drie dagen naar Girona om daar iets met wielrennen te doen. Daar vertel ik later meer over op mijn blog. Verder ga ik komende zomer een paar dagen naar de Tour de France, inclusief racefiets, om daar een paar tochtjes te gaan maken. Nog een reisje plannen met een fietsuitdaging leek me vooralsnog niet heel handig.

Een tijdje geleden kwam het idee om iets met een wielertocht in Nederland te gaan doen. Dat is natuurlijk gemakkelijker om te organiseren en gelukkig wordt er ook al heel veel georganiseerd. Na een tijdje rondneuzen kwam ik tot de conclusie dat Drenthe’s Mooiste een perfecte fietstocht is voor mij (en jullie!).

Waarom Drenthe’s Mooiste?

Drenthe’s Mooiste, ook wel de Erik Dekker Classic genoemd, voert je op zondag 15 juli langs de mooiste plekken van Drenthe. Zo gaat de route door de bossen, over de heide, langs hunebedden, pittoreske dorpjes én een stukje van de Hondsrug. Er zijn drie routes: 65, 110 en 165 kilometer.

Wat ik vaak lastig vind aan dit soort wielerevenementen, is het feit dat er vooral veel mannen aanwezig zijn. Dit kan best als een drempel worden ervaren om dan deel te nemen aan zo’n fietstocht. Het leuke van Drenthe’s Mooiste is dat het Women Proof is. Wat dat inhoudt? Er wordt extra rekening gehouden met de fietsende vrouw. Zo zijn er aparte kleedkamers en douches, aparte wc’s onderweg en er is speciale catering voor vrouwen. Het leukste vind ik dat er een start speciaal voor vrouwen georganiseerd gaat worden. En bij deze start zal ik dus ook aanwezig zijn!

Het lijkt me veel leuker om samen deel te nemen dan alleen. Het idee is dus ook om met zoveel mogelijk enthousiaste vrouwen te verzamelen bij de start. We krijgen dan de kans om samen te starten en te genieten van deze prachtige tocht. Iedereen is welkom: van beginners tot gevorderden. Samen starten kan altijd en mochten er groepjes vrouwen iets meer gas willen geven, is daar zeker ruimte voor! Tenslotte kan er natuurlijk altijd aangehaakt worden bij de mannen.

Winactie

Het idee is dus om samen te gaan fietsen. Ik zou het heel leuk vinden als jij erbij bent. Houd je van wielrennen? Lijkt het je leuk om eens een mooie tocht samen met andere vrouwen te gaan maken? Meld je dan hier aan en gebruik bij je inschrijving de volgende code: DM-Japke. Als je deze code gebruikt, maak je ook nog eens kans op een hele leuke prijs. Je kunt namelijk een uitgebreide fietsmeting, t.w.v. 190 euro, bij het Energy Lab winnen. Tijdens deze fietstest krijg je een uitgebreide intake, wordt er een conditietest afgenomen waarin jouw trainingszones worden bepaald, volgt er een wetenschappelijke analyse en wordt er een persoonlijke trainingsschema opgesteld. Heel tof om dat eens te laten meten!

Wil je trouwens niet met me meefietsen (omdat je al een groepje hebt, liever alleen fietst of stiekem een man bent), maar wel kans maken op die gave fietstest? Schrijf je dan ook in met de code DM-Japke. Dan weet je zeker dat je kans maakt op de fietstest!

Fiets jij mee met Drenthe’s Mooiste op zondag 15 juli? Lijkt het je leuk? Heb je nog vragen? Twijfel je nog? Laat het hieronder weten of stuur me even een mailtje: info@japkejanneke.nl.