1 jun 2018 | Favorieten

5 x favoriet in mei

Gek genoeg voelde de maand mei voor mij als heel erg lang. Als ik terugdenk aan begin mei lijkt dit eeuwen geleden. Ik vind dat overigens helemaal niet erg, want het was een fijne maand. Qua hardlopen misschien niet bijzonder, maar ik deed genoeg leuke dingen. Benieuwd wat er favoriet was in de maand mei? Je leest het in dit artikel.

1. Italiaanse rust

De laatste dagen van april en de eerste dagen van mei genoot ik van een weekje vakantie in Italië. Het lijkt alweer ontzettend lang geleden, maar ik kijk er met een heerlijk gevoel op terug. Het was vooral een heel relaxt weekje, waarin ik lekker heb gelopen en wat heb gefietst. Daarnaast stond deze week vooral in het teken van bijslapen. Pas tijdens die vakantie merkte ik hoe moe ik eigenlijk was. Alle vermoeidheid na het trainen voor en het lopen van de marathon kwam eruit.

2. Back on the bike

Na al dat trainen voor die marathon van Londen eind april kon ik niet wachten om weer eens op de racefiets te stappen. Afgelopen weken heb ik weer een paar ritjes gemaakt. Heerlijk! Wat is het toch fijn om eindelijk weer eens wat sneller te gaan.

3. SolarBoost

Zoals ik in dit artikel al schreef, mocht ik aanwezig zijn bij de officiële lancering van de SolarBoost, een nieuwe hardloopschoen van Adidas. Tijdens het evenement zelf droeg ik de schoen met veel plezier. Ze zitten als pantoffeltjes en ze zien er geweldig uit. Toch twijfelde ik of ik ze tijdens langere loopjes aan zou kunnen doen. Afgelopen week besloot ik er een training van 14 kilometer op te lopen. Dat ging verrassend goed! Ik ben heel erg tevreden over deze schoen. Een uitgebreide review volgt nog!

4. Trainen voor een nieuwe uitdaging

In het begin van deze maand had ik eigenlijk geen doel om voor te trainen. Het beviel me ook eigenlijk niet zo goed. Doelloos trainen vind ik een beetje saai en ik mis dan echt de structuur in mijn week. Gelukkig kwam daar vrij snel verandering in. Op het moment dat dit artikel online komt, zit ik namelijk in het vliegtuig richting Spitsbergen. Daar ga ik morgen, op zaterdag 2 juni, de halve marathon lopen. Volg me op Instagram om niets van dit avontuur te missen.

5. Zomerse lentedagen

Wat hebben we de afgelopen weken toch geluk met het weer! Bijna iedere dag mogen we genieten van een heerlijk warm zonnetje. Nu ik meer vrijheid heb in mijn werk, is dat ideaal. Ik kan zelf bepalen wanneer ik werk en wanneer ik lekker naar buiten ga om van het zomerweer te genieten. Ook heb ik, ja zelfs ik, al een duikje genomen bij mijn ouders in de tuin. Ik ben niet zo’n zwemmer, maar dit was eigenlijk best wel fijn. Hopelijk houden we dit weer nog heel de zomer!

Wat waren jouw favoriete moment in de maand mei? Heb je ook zo genoten van het zomerweer de afgelopen weken?