29 okt 2017 | Hardlopen, Marathon

Road to New York: nog een week

Over precies een week sta ik om 10:15 aan de start van de New York City Marathon. Het lijkt nog zo ver weg en zo onwerkelijk! In deze update deel ik mijn laatste voorbereidingen, trainingen en piekergedachten met jullie.

De afgelopen tien dagen was ik heerlijk op vakantie in het zonnige Italië. Momenteel zit ik weer in het koude en winderige Nederland en ben ik druk bezig om mijn vakantiewas weg te werken. Ik heb namelijk welgeteld drie dagen om thuis alles weer op orde te brengen, voordat ik in het vliegtuig stap naar New York.

Laat ik beginnen met de trainingen van afgelopen week. Afgelopen maandag deed ik nog een langere duurloop. Deze wilde ik vooral heel graag doen om mezelf gerust te stellen. Voor Berlijn liep ik deze duurloop op zondag en toen waren het 24 kilometers. Nu deed ik er 18 in het zonnige Italië. Dolblij was ik dat er een vlakbij ons hotel prachtige route langs de rivier liep zonder auto’s en volledig vlak. Dat maakt zo’n duurloop net even iets gemakkelijker. Ook het herstel wat erbij hoort verliep hierdoor best soepel. Uiteindelijk liep ik 18 kilometer met een pace van 5:11 minuut per kilometer. De rest van de dag slenterden we door Florence. Op deze manier maakte ik die dag heel wat kilometers!

Dinsdagochtend deed ik een herstelloopje langs dezelfde rivier. Wat is het heerlijk om voor je ontbijt even een halfuurtje los te lopen. Dat zou ik iedere dag wel willen, maar ik weet ook dat dit niet heel bevorderlijk is voor mijn marathon volgende week. Na dit herstelloopje gingen we de stad Lucca bezichtigen. Zo mooi!

Op woensdag zijn we verder gereisd naar onze laatste stop in Italië: het Gardameer. We verbleven nog drie nachtjes in het huis van mijn ouders in de bergen. Op woensdag deden we verder niets meer. Ik plofte in mijn bikini neer in een ligstoel en begon aan mijn boek. Op die manier vind ik ‘niks doen’ nog wel acceptabel.

Donderdagochtend moesten er broodjes worden gehaald en hoe kun je dat nou beter doen dan hardlopend naar de bakker? Ik liep in totaal zes kilometer, maar begon heel erg branderige longen te krijgen. Kwam het door de frisse berglucht? Kwam het door de pittige beklimmingen waar mijn hartslag flink van omhoog ging? Voelde ik ook nog een verkoudheid opkomen?

De rest van de vakantie wilde ik in ieder geval niet meer hardlopen. Of althans: ik wilde het wel, maar het leek me niet verstandig. Ik had genoeg gedaan de afgelopen weken (én maanden). Extra rustdagen zijn misschien wel beter voor me. Dit betekende dat ik vrijdag nog een hele dag in de zon aan het luieren was en dat we zaterdag naar huis reden. Vandaag is het zondag en dus nog precies een week tot de marathon. Straks ga ik de deur uit voor een duurloopje van circa 10 kilometer met aan het eind een paar tempowisselingen.

De laatste dagen voor de start in New York

Daarmee breekt straks de week van de marathon aan. Wat moet er nu nog gebeuren? Ik moet mijn koffers gaan inpakken en ik moet wat gegevens bij elkaar gaan zoeken. Ons programma in New York is inmiddels ook binnen en dat geeft wat rust. Woensdagmiddag komen we aan in New York en we hebben dan de rest van de dag om rustig te acclimatiseren. Op donderdag gaan we richting de marathon Expo om ons nummer te halen. Vrijdag lopen we samen met TUI Sports een verkenningsrondje door Central Park. Zaterdag doe ik vooral rustig aan en dan op zondagochtend -héél vroeg, om 6:00 wel te verstaan- stap ik in de bus richting Staten Island. Daar start ik om 10.15 met mijn 42,195 kilometer door New York City. Mijn startnummer is 24487 en ik start in Blue Wave 2 Corral F. Met de TCS New York City Marathon app kun je me natuurlijk gaan volgen.

Ik ben zo benieuwd hoe het zal zijn en hoe mijn lichaam dit gaat verteren. Ik kan momenteel nog niet echt verder denken dan Schiphol en voor mijn gevoel wordt alles daarna één groot avontuur. Zo wil ik het ook graag gaan beleven. Natuurlijk spelen er allerlei piekergedachten door mijn hoofd en wil ik overal op voorbereid zijn. Het scheelt dat dit (alweer!) mijn vierde marathon gaat worden. Hierdoor weet je toch al een klein beetje wat je kunt verwachten.

Nog maar zeven nachtjes slapen en dan mag ik gewoon weer een marathon gaan lopen. Ik kan niet wachten!

Ga je me ook volgen in New York? Of loop je zelf mee? Deel dan hieronder je startnummer en/of startvak!