1 nov 2017 | Favorieten

5 x favoriet in oktober

Oktober is inmiddels voorbij en vandaag is november alweer aangebroken. Dat klinkt meteen heel winters, maar daar wil ik nog eventjes niet aan denken. Als ik terugdenk aan oktober heb ik eigenlijk vooral warme en zonnige herinneringen. Ik ging namelijk nog heel fijn tien dagen op vakantie in deze maand. Verder vierden we onze housewarming, kreeg ik leuke pakketjes toegestuurd en ontdekte ik de boeken van schrijfster Esther Verhoef. In dit artikel deel ik mijn vijf favorieten van de maand oktober.

De maand begon eigenlijk verschrikkelijk. Precies op zondag 1 oktober werd ik opgenomen op de bewaakte neurologie afdeling van het ziekenhuis. Twee nachten moest ik daar blijven. Voor mijn gevoel is dit alweer heel lang geleden. Ik kan me niet voorstellen dat ik me zo ziek voelde die dagen. Gelukkig ben ik weer helemaal fit. Nu ga ik over tot de leuke dingen van de afgelopen maand.

1. Nazomer in Toscane

Het kan je niet ontgaan zijn dat ik de afgelopen dagen in Italië ben geweest. Mijn Instagramfeed vulde zich in een razend tempo met zonnige kiekjes vanuit Toscane. We begonnen onze roadtrip in Sienna. Daar ontdekten we stadjes als Montepulciano, San Gimignano, Pienza en Volterra. Ons tweede onderkomen lag dichterbij Florence. Met de trein brachten we dus ook een bezoekje aan deze geweldige stad. Verder ontdekten we ook in die regio het stadje Lucca. Op de terugreis van onze vakantie sliepen we nog drie nachten bij het Gardameer in het huis van mijn ouders. Met maar één dag bewolking was dit een prima nazomer in Toscane.

2. Strade Bianche

In dit artikel heb je er al het één en ander over kunnen lezen. Voor het eerst in mijn leven fietste ik over de Strade Bianche in Toscane. We hadden er geweldig fietsweer bij. Uiteindelijk zijn we de hele middag op pad geweest en ontdekten we een groot deel van de Via Francigena en de L’Eroica. Indien je er meer over wilt weten, raad ik je aan het artikel even te lezen.

3. New Balance x TCS NYC marathon

New Balance is dit jaar de hoofdsponsor van de TCS New York Marathon. Speciaal voor de marathon heeft New Balance een geweldige collectie ontworpen met jasjes, longsleeves, shirts en hoodies. Ik voelde me ontzettend vereerd om deze collectie alvast te mogen ontvangen en te dragen. Ben je benieuwd naar de items van New Balance? De collectie is exclusief verkrijgbaar via Run2Day.

4. Housewarming

Eind juni ontving ik samen met mijn vriend de sleutels van ons eerste koophuis. Na een zomer verven, klussen en dozen uitpakken vonden we het in oktober wel tijd worden voor een houswarming. Zo ontzettend leuk om alle lieve familie en vrienden uit te kunnen nodigen en te proosten op je eigen plek. Dit was absoluut een favoriet moment in oktober.

5. ‘Lieve mama’ door Esther Verhoef

Ik vind lezen heerlijk, maar ik kan het eigenlijk alleen tijdens een vakantie. Vorige week nam ik dus ook weer boek mee naar Toscane. Persoonlijk vind ik spannende boeken het leukst en daarom koos ik voor het eerst voor een boek van Esther Verhoef. Het boek ‘Lieve Mama’ was al bekroond met ‘De Gouden Strop’. Ik moest er wel een beetje inkomen, maar uiteindelijk las ik het boek in twee middagen uit. Absoluut een aanrader als je, net als ik, van spannende romans houdt.

Dit waren mijn favorieten van oktober! Wat waren jouw geluksmomentjes in oktober?