18 sep 2017 | Hardlopen, Marathon

Mijn Road to Berlin & New York #10

Dit is de laatste ‘Road to Berlin & New York’. Vanaf volgende week zal ik deze serie veranderen in: ‘Road to New York’. Aanstaande zondag sta ik namelijk aan de start van de marathon in Berlijn. Nog maar zes nachtjes slapen en dan gaat het gebeuren. In dit artikel deel ik de laatste voorbereidingen met jullie. Ben ik er klaar voor? Heb ik er zin in?

De afgelopen week mocht ik eindelijk wat rustiger aan gaan doen. Niet dat ik dit zo gemakkelijk vind, want taperen is misschien wel het moeilijkste van mijn hele trainingsschema. Rust nemen is niet echt aan mij besteed, maar op dit moment heeft mijn lichaam het duidelijk nodig. Ik houd me dus nu heel trouw aan mijn schema.

Ik begon op de dinsdag met een rustige 9 kilometer. Helaas kreeg ik een aantal pittige buien op mijn kop. Hierdoor was ik behoorlijk koud geworden. Ik liep wel erg lekker dus uiteindelijk was ik best tevreden over mijn training. Op woensdag was er een najaarsstorm aangekondigd. Aan het eind van de dag had ik echt zin om even naar buiten te gaan. De storm was gaan liggen en het zonnetje kwam erbij. Ik liep twee rondjes door de buurt en het Noorderplantsoen. Het was heerlijk! Ik liep uiteindelijk vijf kilometer en kwam aan het eind runninggirl Kelly nog tegen.


Donderdag mocht ik 60 minuten in zone één lopen, waarvan ik de laatste twee kilometer versnellingen moest doen. Helaas regende het de eerste kilometers weer ontzettend hard. Wederom was ik doorweekt aan het eind van mijn loopje. Vrijdag plande ik mijn volgende run, omdat ik liever op zaterdag een rustdag had. Vrijdag moest ik zes kilometer in 11 km/uur en zes kilometer in 12 km/uur doen. Het was zo’n prachtige herfstdag. Wat kan het dan fijn zijn om weer even in het zonnetje te kunnen lopen. Dat had ik best gemist.

De laatste training van afgelopen week deed ik op zondag. Ik mocht 9 rustige kilometers doen in zone één. Hoewel mijn Garmin een beetje in de war was, heb ik heel fijn gelopen. Dat was een mooie afsluiter van een rustige trainingsweek. Mijn lijf voelt goed aan en ik heb echt het gevoel dat ik langzaamaan aan het herstellen ben.

Aftellen..

De komende week staan er nog drie kleine trainingen in mijn schema. Op dinsdag loop ik 45 minuten, op donderdag wederom 45 minuten met aan het eind wat versnellingen en op zaterdag loop ik nog even een paar kilometer in Berlijn tijdens de Frühstückslauf. En dan is het zondag en mag ik gaan knallen en genieten van een (hopelijk) prachtige marathon in Berlijn.

Aan de ene kant voel ik spanning, maar tegelijkertijd ook een soort rust. Hoewel ik heel graag een PR zou lopen, wil ik ook echt gaan genieten van de stad. Ik wil de hele route in me op kunnen nemen. Ik ben zo benieuwd! De weersvoorspelling is wat bijgesteld. Voor nu geven diverse weerberichten aan dat het in Berlijn 16 graden en bewolkt gaat worden. Voor mij is dat prima hardloopweer! Hopelijk blijft het zo.

De komende week zal ik de laatste inkopen gaan doen. Ik ga nog wat gelletjes halen en ik moet wegwerp bidonnetjes hebben. Ik zal zorgen dat ik voldoende eten bij me heb (ook voor in het hotel). Er moeten altijd koolhydraten beschikbaar zijn natuurlijk. Voor de rest is het vooral genieten van de voorpret, tas inpakken, uitrusten en veel eten en drinken. Het aftellen is nu echt begonnen!

Wie zie ik nog meer in Berlijn aankomend weekend? Laat het hieronder weten in de comments!

De uitgelichte foto is gemaakt door Anouk Mos.