17 sep 2017 | Geluk

10 x waarom de herfst fijn kan zijn

Hoewel het officieel nog geen herfst is, voelt het wel zo. De verwarming is hier in huis alweer aan geweest en de eerste najaarsstorm hebben we gehad. Het mooie van de herfst hebben we nog niet echt kunnen zien, want tot nu toe is het vooral heel nat en koud. Echter heeft de herfst ook leuke dingen. In dit artikel geef ik 10 redenen waarom de herfst heel fijn kan zijn!

1. Kaarsjes aan

Het wordt weer eerder donker in de herfst en het is dus tijd voor lichtjes en kaarsjes. Ik heb inmiddels de kaarsen uit verhuisdozen gevist en leuke kandelaren aangeschaft. Ik vind het heerlijk om ’s avonds kaarsen aan te steken.

2. De eerste pepernoten

In de herfst begint de sinterklaasgekte alweer. Wat mij betreft altijd te vroeg, maar ik ben dol op pepernoten. Voor mij is het dus ook niet heel verstandig dat er nu een hele grote vestiging van de Van Delft Pepernotenfabriek in de stad Groningen zit. Met meer dan 50 smaken kun je daar vast je favoriete pepernoot scoren. Mjam! Ik heb de eerste zak al leeg.

3. Herfstkleuren

Ik ben dol op buiten zijn. Natuurlijk kom ik door het hardlopen al veel buiten. In de herfst is dat extra leuk, omdat de bomen dan zo prachtig gekleurd zijn in herfstkleuren. Ik vind het heerlijk om naar het bos te gaan en alle gekleurde blaadjes te spotten.

4. Nieuwe pantoffels

Inmiddels is het bijna mijn eigen traditie geworden. Ieder jaar, in de herfst, schaf ik nieuwe pantoffels aan van de Oysho. Het liefst koop ik deze wanneer ik in Italië ben. Nu ben ik net terug uit Italië en heb ik mijn nieuwe sloffen al aan. De Oysho had de herfstcollectie namelijk eind augustus al in de schappen liggen. Ideaal!

5. Dikke sjaals en warme truien

Ik ben ook dol op mooie sjaals en warme truien. Ik kan niet wachten om weer nieuwe vesten aan te schaffen. Het is altijd fijn wanneer je weer wat andere items uit je kast kunt trekken of kunt ontdekken: ‘Oja, die had ik ook nog!’.

6. Minder dan 100 dagen tot de kerst

Vandaag is het nog maar 99 dagen tot de kerst! Het aftellen kan beginnen.

7. Wintersportkriebels

Het begint bij mij altijd al vroeg: de wintersportkriebels. Inmiddels heb ik gezien dat er in het skigebied waar we vorig jaar waren alweer sneeuw ligt. We gaan pas in februari of maart, maar ik kan niet wachten!

8. Helder herfstweer

Dit vind ik het fijnst aan de herfst: helder herfstweer. Wanneer de lucht strakblauw is en er een heldere zon aan de hemel staat, word ik intens gelukkig. Je voelt dan de eerste ijzige kou, maar het herfstzonnetje kan er nog voor zorgen dat je in een mouwloos shirtje in de zon kunt zitten. Zo fijn!

9. Nieuwe (tv)series

In de herfst beginnen vaak nieuwe series op televisie of Netflix. Heel fijn om weer lekker op de bank te cocoonen met een dekentje en wijn, thee of chocolademelk. Momenteel volg ik Hollands Next Top Model en Heel Holland Bakt. Op Netflix wacht ik op seizoen 6 van Homeland. Deze schijnt binnen nu en december online te komen!

10. Pompoenseizoen

Herfst is natuurlijk ook het pompoenseizoen. Ik houd heel erg van pompoensoep en ik kan niet wachten om weer een heerlijk warm en vers soepje te gaan maken.

Wat vind jij fijn aan de herfst? Laat het hieronder weten in een reactie! Ik ben benieuwd.