31 mrt 2017 | Specialized, Wielrennen

I Am Specialized!

Ik sport het liefst buiten. En dan gaat het echt niet alleen over hardlopen. Iets wat ik minstens net zo leuk vind om te doen is wielrennen. Misschien vind ik het stiekem nog wel leuker dan lopen. Volgens de statistieken delen niet heel veel vrouwen deze voorkeur met mij. Hardlopen is razend populair en nog steeds groeiende. Gelukkig trekt het wielrennen ook steeds meer vrouwen op de fiets. Dat is een mooie beweging, maar ik zou dit nog veel groter willen zien. Ik was daarom ook heel enthousiast, toen ik werd benaderd door een prachtig merk met de vraag of ik hun ambassadrice wilde worden.

Dat merk is Specialized! Ik ben heel blij dat ik dit nieuws met je mag delen, want ik ben echt wel een beetje vereerd dat ik werd benaderd. Nu vraag je je misschien af: Wie of wat is Specialized? Specialized is wereldwijd één van de grootste wielermerken. Specialized heeft de missie om het favoriete merk te worden van de veeleisende rijder. Dit geldt zowel voor profrenners als voor de echte hobbywielrenners. Specialized probeert op innovatieve manieren bij te dragen aan het fietsplezier. Ook voor vrouwen zijn zij innovatief, doordat de producten en materialen afgestemd wordt op het vrouwenlichaam. Ideaal!

Wielrennen gaat mij, zoals je kon lezen in het intro, echt aan het hart. Het is voor mij een hele belangrijke sport, naast het hardlopen. In dit artikel beschreef ik al eens wat nu precies de voordelen zijn van het fietsen. Wielrennen betekent voor mij vooral een gevoel van vrijheid. Anders dan hardlopen krijg ik bij wielrennen echt een soort rust over me. Na het hardlopen krijg ik vaak de welbekende ‘runners high’. Wielrennen zorgt ervoor dat ik me juist relaxt en ontspannen voel daarna. Mijn hoofd is dan echt even geleegd.

bicycleNatuurlijk hebben hardlopen en wielrennen ook vele overeenkomsten. Hierdoor denk ik dat een groot deel van de hardloopvrouwen wellicht ook zouden kunnen genieten van het wielrennen. Dit is iets wat ik de komende tijd wil gaan ontdekken.

Hoe wil ik dat gaan doen? Natuurlijk blijf ik op www.japkejanneke.nl schrijven over zowel hardlopen als wielrennen (en natuurlijk over alle andere onderwerpen die mij interesseren). In de afgelopen maanden heb ik eigenlijk nauwelijks geschreven over wielrennen, omdat het in de winter niet mijn hoofdsport is. Nu het wielerseizoen geopend is, ga ik hier meer over delen. Na de marathon (van volgende week zondag) ga ik het liefst, bij mooi weer, één of twee keer per week fietsen. Naast dat er binnen het hardlopen leuke loopevenementen te vinden zijn, heb je in de wielerwereld leuke fietsevenementen. Ik hoop de komende maanden ook deel te nemen aan leuke tochtjes (in binnen- en buitenland).

Ik vind het tof om me in te zetten voor het vrouwenwielrennen. Ik wil mijn enthousiasme voor het wielrennen heel graag delen. In samenwerking met Specialized ga ik proberen om jou, als lezer en volger, te inspireren en te motiveren om ook eens een tochtje op de fiets te gaan maken.

Ben je ook zo dol op wielrennen? Heb jij je eerste ritjes alweer gemaakt met dit mooie weer? Of heb je juist niets met wielrennen? Ik ben benieuwd! Laat het me hieronder weten in de reacties!

#IamSpecialized
Volg Specialized via Instagram, Facebook of Twitter