4 dec 2016 | Hardlopen

#DOcember

De maand december is begonnen en dat betekent dat 2017 alweer staat te trappelen om te gaan beginnen. Hallelujah, wat is dit jaar snel gegaan! December mag dan de laatste maand zijn, maar absoluut niet de minste. Sinterklaas is voor mij altijd iets magisch gebleven. Ik ben dol op de gezelligheid, de etentjes met wijntjes en cadeautjes. Ook zet ik het liefst op 1 december de kerstboom al neer. Wat betreft het hardlopen: in december doe ik natuurlijk weer mee met #DOcember van Girlslove2Run.

Dit jaar doe ik voor de derde keer op rij mee. Voor de mensen die het niet kennen: #DOcember is een evenement bedacht door Girlslove2Run. Ieder jaar in december is het de bedoeling dat je in die ene maand 70 kilometer gaat hardlopen. Het idee erachter is dat je niet pas in januari begint met je goede voornemens, maar dat je in december al aan de slag gaat. Niets is fijner om voor de kerstbrunch al een rondje te gaan rennen of om in de vrieskou te genieten van krakend helder weer. Voor mij persoonlijk is 70 kilometer hardlopen in één maand niet echt meer een uitdaging. Gemiddeld loop ik tussen de 150-200 kilometer in de maand. Af en toe heb ik uitschieters richting de 250 kilometer.

In mijn eerste jaar liep ik tijdens #DOcember 114 kilometer. Toen was dat voor mij erg veel. Ik was in dat jaar nog niet zo heel erg veel bezig met hardlopen. Ik liep af en toe 50 kilometer in een maand. Tijdens #DOcember 2014 begon ik fanatiek te worden en liep ik meer dan ik ooit had gedaan. Dat resulteerde ook in overbelaste schenen en zere spieren. Het was het wel waard, want vanaf dat moment werd mijn loopplezier met de dag groter.

docember-girlslove2run
In #DOcember 2015 liep ik in totaal 283 kilometer. Toen ik me daar weer bewust van raakte een paar dagen geleden, schrok ik. Wanneer je jezelf wilt uitdagen en altijd meer en beter wilt, zou je dan nu denken: dit jaar ga ik voor de 300 kilometer. Toch denk ik niet dat dit voor mij verstandig is. Het vele aantal kilometers in december 2015 zijn goed te verklaren door de marathontrainingen, waar ik toen mee bezig was. Ik liep grote afstanden en dan tikt dat natuurlijk gauw aan. Wellicht kom ik dit jaar wel weer in de buurt van de 280, maar voor meer dan dat ga ik zeker niet.

Mijn #DOcember doel voor 2016 is dan ook niet gericht op de getallen. Mijn doel is om te genieten van het lopen. Mijn doel is ook om eens iets vaker rust te nemen, mijn spieren extra goed te verzorgen en te kiezen voor ontspanning. Het hele jaar is in principe al druk genoeg geweest. Omdat ik toch wel weet dat ik een behoorlijk aantal kilometers ga lopen, ga ik me er niet teveel op focussen.

De laatste week van december begint mijn tweeweekse kerstvakantie. Hierdoor zal ik in de laatste week van december nog wat extra kilometers kunnen maken in de vorm van langere duurlopen. Deze zal ik ook nodig hebben, omdat dan mijn marathon training gaat beginnen. En nee, ik begin dan nog niet met trainen voor de marathon van Berlijn. Ik start de trainingen voor een andere marathon, een voorjaarsmarathon! Welke marathon dit gaat worden? Dat lezen jullie morgenvroeg in een artikel! Houd mijn blog hiervoor in de gaten.

img_3822

Waar ik me verder bezig mee ga houden in december? Werken, bloggen en bedenken wat ik in 2017 wil gaan doen. Aan goede voornemens doe ik eigenlijk nooit, maar ik vind het niet verkeerd om te bedenken wat voor doelen en dromen ik heb voor het nieuwe jaar. Het lijkt me tof om dit jaar eens een visionboard te gaan maken met alles wat ik in 2017 wil gaan bereiken. Genoeg om over na te denken in de decembermaand, maar gelukkig heb ik ook genoeg leuke evenementen en activiteiten op de planning. Zo ga ik vrijdag 9 december naar het Allerhande Kerstevent in Utrecht, 17 december loop ik halve marathon tijdens de Ameland Adventure Run en 18 december volg ik de masterclass Bloggen en Vloggen van Annic van Wonderen. Drukke, gezellige en prachtige laatste maand van 2016: ik ben klaar voor je!

Doe jij ook mee aan #DOcember? Wat is jouw doel? En kun je al raden aan welke voorjaarsmarathon ik deelnemen? Ik ben benieuwd! Laat het me hieronder weten in de reacties.