Wat ga ik doen na de marathon van Londen? (+ winactie)

Wat ga ik doen na de marathon van Londen? (+ winactie)

Al maandenlang is de marathon van Londen het doel in mijn hoofd en mijn agenda. Maar wat ga ik daarna doen? Ik heb mijn agenda gelukkig al vol staan met allerlei leuke activiteiten en vooral leuke reisjes. Op sportief gebied heb ik daarnaast ook alweer een aantal mooie uitdagingen voor mezelf gepland. In dit artikel vertel ik wat mijn plannen zijn, waaronder Women on Wheels en Drenthe’s Mooiste, én hoe jij daar misschien ook bij kunt zijn.

Na mijn eerste marathon in Rotterdam viel ik een beetje in een zwart gat. Het was zo’n groot doel waarvoor ik aan het trainen was. Ik vond het lastig om verder te kijken dan dat en vervolgens kon ik daarna niet meer in een ritme komen. Ik miste de volgende uitdaging. Na mijn tweede en derde marathon ging dit beter. Toch had ik er na New York weer een beetje last van. Ik denk dat dit vooral kwam doordat New York gewoon al mijn verwachtingen had overtroffen. Het contrast met thuis was te groot.

Na Londen denk ik dat het mee gaat vallen. Ik heb namelijk alweer heel veel leuke plannen in mijn agenda. Allereerst ga ik na Londen genieten van een weekje vakantie. Na alle hectiek rondom het afbouwen van mijn werk en het trainen voor Londen ben ik wel toe aan een beetje ontspanning. Ik ga samen met mijn moeder naar het vakantiehuis van mijn ouders aan het Gardameer.

Van hardlopen naar wielrennen

Vervolgens zal ik er toch echt aan gaan geloven. Die mooie Specialized is nog veel te weinig gebruikt. Ik ga me iets meer richten op het wielrennen. Dus naast mijn hardlooprondjes ga ik weer lekker wat ritjes op de fiets maken. De hardloopdoelen liggen bij mij rondom de zomermaanden toch even stil. Voor het wielrennen heb ik wel een aantal leuke dingen gepland. Zo ga ik bijvoorbeeld een paar dagen kijken bij de Tour de France en uiteraard gaat mijn racefiets dan ook mee.

Daarnaast zal ik, net als vorig jaar, aanwezig zijn op het Women on Wheels event te Assen. Op zondag 13 mei vindt rondom het Regionaal Wielercentrum namelijk voor de derde keer dit evenement plaats. Het is een wielerevenement speciaal voor vrouwen en zowel voor beginners als voor gevorderde wielrensters een aanrader. Wat ik heel leuk vind, is dat het evenement zich dit jaar op meerdere disciplines richt. Naast de racefiets, kun je ook de BMX-baan op of over het mountainbike parcours fietsen.

De hele dag zijn er workshops te volgen over bijvoorbeeld voeding, materiaal en onderhoud. Daarnaast kun je ook clinics volgen waarbij je bijvoorbeeld oefent met behendigheid, waaierrijden, baanwielrennen, mountainbiken of BMX-en. Verder kun je struinen over een wielermarkt of kun je meerijden met de toertocht, zowel voor de racefiets als mountainbike. Tot slot is het zelfs mogelijk om mee te rijden met een wedstrijdje. Mocht je trouwens zelf nog geen fiets hebben, dan kun je deze tijdens het evenement ook huren.

Winactie

Omdat ik bij dit evenement aanwezig zal zijn, mag ik ook weer twee gratis toegangskaarten weggeven! Dus lijkt het jou leuk om samen met een vriendin, collega, zus, moeder, buurvrouw, tante of iemand anders bij dit Women on Wheels evenement te zijn? Vertel dan hieronder in een reactie met wie je graag naar dit wielerevenement zou willen en natuurlijk waarom. Volgende week zal ik een winnares uitkiezen!

Naast dit evenement in mei staat er ook een toertocht gepland in de zomer. Ik ga namelijk op zondag 15 juli ‘Drenthe’s Mooiste’ fietsen. Ook daar zal ik, speciaal voor de fietsende vrouw, iets gaan organiseren. Na Londen zal ik daar meer over vertellen, want dat gaat ook heel tof worden! Als het je leuk lijkt om (met mij) mee te fietsen op 15 juli, houd dan zeker mijn blog in de gaten.

En weer terug naar hardlopen

Natuurlijk blijft hardlopen ook een hele grote passie en heb ik daarin heel veel dromen en doelen. Ik zou het heel gaaf vinden om in het najaar nog een marathon te gaan lopen, maar ook zou ik graag nog een PR willen lopen op de 10 kilometer of op de halve marathon. Genoeg redenen om dus na een zomer met vele fietstochtjes ook weer lekker te gaan lopen.

Doe jij mee aan deze winactie? Reageer dan hieronder en wie weet maak jij kans op twee kaarten voor het Women on Wheels event in Assen!

 

5 Comments

 1. april 13, 2018 / 2:55 pm

  Wat leuk, ik fiets ook Drenthe’s mooiste! Mijn allereerste wielerevenement :) Women On wheels kende ik nog niet maar klinkt super leuk! Ik ben nog redelijk nieuw in het fietsen, maar vind het nu al super tof.

 2. Zoe
  april 13, 2018 / 3:42 pm

  Oh het lijkt mij hartstikke leuk om die kaartjes te winnen! Dankzij mijn beste vriendin begonnen met wielrennen en ik weet zeker dat zij dit evenement heeel gaaf zou vinden. Helaas wonen we allebei aan een andere kant vh land (zij het oosten en ik noord-holland) en dus zien we elkaar helaas niet zoveel als we zouden willen. Dit soort uitstapjes geeft ons altijd een extra excuus om naast onze afspraken met aanhang elke 2 maanden ook even een meiden dagje samen te plannen. :-D

 3. Carlijn
  april 13, 2018 / 4:04 pm

  Wat een leuke winactie, ik had namelijk nog niet gehoord van dit evenement. Ik zou graag samen met een vriendin gaan, omdat we beide aan het trainen zijn voor onze eerste triathlon. En dan moet er natuurlijk ook gefietst worden! We waren nog op zoek naar clinics over bijvoorbeeld materiaal en onderhoud en wat nuttige trainingen, maar hier is alles in één: IDEAAL!

 4. april 13, 2018 / 8:37 pm

  Leuke plannen Japke! Ik ga sws ook naar womens on wheels. Gaan als t goed is met wat meiden van TH. :)

 5. Esther
  april 13, 2018 / 9:25 pm

  Wat leuk Japke!
  Mooie nieuwe avonturen na de marathon en lekker een weekje naar italie.
  Ik wil ook graag mee doen met de winactie. Alleen heb ik alleen maar op de BMX gezeten. Ik vind mountainbiken erg gaaf. Wielrennen heb ik eerlijk gezegd nooit gedaan.
  Ik en een vriendin van mij hebben wel veel interesse en zouden graag meer info willen.
  Een erg leuk en interssant evenement lijkt mij.
  Lieve groet Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?