15 apr 2018 | Marathon

Road to London: nog 1 week

Over precies één week loop ik de Virgin Money London Marathon in samenwerking met TUI Sports. De afgelopen twee weken ben ik flink aan het afbouwen geweest. In dit artikel praat ik je nog één keer bij over m’n laatste marathonvoorbereidingen. Hoe heb ik afgebouwd? Wat spookt er door mijn hoofd? Zie ik het nog zitten?

Nog maar een week en dan sta ik, toch wel met knikkende knieën, aan de start van de Virgin Money London Marathon. De laatste weken heb ik nog behoorlijk wat trainingen afgewerkt. Ik heb drie weken voor Londen de laatste duurloop van 35 kilometer gelopen en daarna ben ik begonnen met afbouwen. Ik deed overigens ook nog een pittige Yasso training op de baan. De beelden daarvan zie je later deze week terug in een laatste vlog voor Londen.

Afbouwen

In de intensieve trainingsweken liep ik 80 kilometer per week. Vorige week bouwde ik dit af en liep ik er 60. Deze week kwam ik niet verder dan 40 kilometer. Een prima afbouw, denk ik. Toch blijf ik het moeilijk vinden. Het meeste werk voor Londen is inmiddels gedaan. Ik heb hard getraind en op dit moment kan ik het alleen nog maar kapotmaken door teveel te doen. Toch merk ik dat mijn benen het ook fijn vinden om te gaan. Mijn lichaam is het gewoon niet gewend om zo ”weinig” te doen.

Hoewel de omvang van mijn trainingen flink is afgenomen, probeer ik de snelheid en intensiteit wel te behouden. Zo wil ik vandaag, op Terschelling, gewoon even een snelle zes kilometer knallen. Ook volgende week zal ik nog drie keer gaan lopen voor de marathon. Dat zullen korte loopjes zijn, van maximaal 45 minuten, maar wel zal ik af en toe het tempo omhoog gooien.

Rustig blijven

Ik vind het moeilijk om mezelf rustig te houden. Allerlei gedachten passeren in mijn hoofd vlak voor zo’n marathon. Ook komen af en toe de nare gedachten en gevoelens van Rotterdam terug. Wat als het mis gaat? Ook na Berlijn gaf mijn lichaam het even op en lag ik onverwachts in het ziekenhuis. Kan mijn lijf die marathon wel aan?

Dit soort gedachten horen er volgens mij gewoon bij. Diep van binnen weet en voel ik dat ik het kan. Ik heb hard getraind, ik heb een sterk lijf en ik voel me ook klaar voor dit volgende avontuur. Naast dat ik zin heb om goed te lopen, heb ik ook echt heel veel zin in het hele marathoncircus eromheen. Want hoe leuk het ook is om een snelle tijd of PR te lopen, het genieten en de reis eromheen is voor mij het allerbelangrijkste.

In New York heb ik geleerd dat het niet gaat om het lopen van een tijd, maar vooral om het hele avontuur en de bijzondere herinneringen die je eraan overhoudt. Ik verheug me ontzettend op dit nieuwe avontuur. Ik kan dan ook niet wachten om vrijdag aanstaande in het vliegtuig te stappen.

De laatste voorbereidingen

Wat zijn nu de laatste voorbereidingen die ik zal gaan treffen? Allereerst zal ik natuurlijk nog de laatste loopjes gaan afronden. Verder begint woensdag het pakken van mijn koffer al, aangezien ik vanaf donderdag al afreis naar mijn ouders. Dit in verband met de verbouw van onze tuin. Ik vind het wel prettig dat ik niet de gehele donderdag in de herrie en tussen de rotzooi zit. Daarnaast zal mijn moeder als trouwe fan en supporter meegaan naar Londen. We vliegen al vroeg en dat betekent dat we vrijdagochtend rond 06:30 al in de auto zullen zitten richting Schiphol.

Aangekomen in Londen zullen we vrijdag meteen met de hele groep onze startnummers gaan halen op de Expo van de Virgin Money London Marathon. Aan het eind van de middag komen we dan aan in ons hotel en gaan we lekker uitrusten. Zaterdagochtend mogen we de benen even strekken tijdens een verkenningsrondje georganiseerd door TUI. De rest van de zaterdag zal ik mijn benen sparen, maar stiekem wil ik ook nog even op zoek naar leuke hotspots in Londen.

Zondagochtend vertrekken we al vroeg met de bus richting het startterrein en verder denken dan het startschot, lukt me nog even niet. Vanaf dat moment ga ik volop genieten; wat er ook gebeurt! Mochten mijn benen onverhoopt niet mee willen werken, hoop ik toch op een prachtige dag.

Tot slot: een vraag voor jou

Dan heb ik nog wel even één vraag voor de absolute Londen kenners. Hoewel ik inmiddels al best vaak in deze gave stad ben geweest, heb ik nog niet bedacht waar ik goed kan eten. Voor vrijdag- en zaterdagavond zoek ik leuke en vooral lekkere restauranttips! Ik ga natuurlijk een marathon lopen, dus het moet wel een beetje ”hardloopproof” zijn. Ideaal is dus een goed restaurant waar ik pasta kan eten of een hele goede sushibar. Op sushi loop ik namelijk ook altijd heerlijk.

Als ik dat nou ook allemaal van te voren al heb geregeld, kan er bijna niets meer mis gaan. Ik heb er vooral heel veel zin in! Virgin Money London Marathon, ik ben (bijna) klaar voor je!

Heb jij een restaurant tip voor me? Laat het hieronder weten in de reacties.