21 mei 2024 | Essentials

Hardloopkleding in de zomer: mijn favorieten

Mooie hardloopkleding is niet alleen heel leuk en motiverend, maar het is ook heel belangrijk. In de winter zijn weer andere dingen belangrijk dan in de zomer en daarom deel ik vandaag meer over mijn favoriete hardloopkleding in de zomer.

Waar je in de winter vaak moet nadenken over laagjes, zachte stofjes en goede kolletjes, gaat het in de zomer al gauw over schuurplekken en ventilatie. Want één ding is wel duidelijk: in de zomer is er weinig hardloopkleding nodig. Wanneer het kwik boven de 15 graden komt, kun je eigenlijk al gauw in korte mouwen en korte broek lopen. Zelf ben ik een redelijke koukleum en heb ik vaak nog een paar graden extra nodig. Maar wat draag ik nou zelf eigenlijk het liefst qua hardloopkleding in de zomer?

Hardloopkleding in de zomer

Shorts

Laten we beginnen bij het broekje. Zelf houd ik niet heel erg van strakke broekjes. Het liefst draag ik een short met daaronder pijpjes. Voor mij is het belangrijk dat het broekje niet schuurt en voldoende opbergmogelijkheden heeft voor sleutels en mijn iPhone. Op dit moment is de METARUN SPLIT SHORT van ASICS mijn favoriet. Het heeft alles wat ik zoek in een fijne shorts.

Tops

Qua bovenlijf heb ik iets minder moeite om in de zomer iets te vinden wat ik prettig vind. Een losse en luchtige top vind ik het meest prettig. Ook kies ik in de zomer graag voor lichte kleuren, want dit voelt veel minder warm aan dan zwart. Op de meest warme dagen ga ik voor een tanktop. Zodra het tussen de 15 en 20 graden is, vind ik een t-shirtje ook prettig.

Sportbh

Dan wil ik het nog even hebben over de sportbh. Voor mij geeft het eigenlijk nauwelijks problemen, maar wel heb ik bij heel warm weer last van schuurplekken. Ik kies dus altijd het liefst voor een sportbh met zo weinig mogelijk randjes, beugels of naden. Ik vind zelf de sportbh’s van Brooks heel fijn, maar ik heb ook een aantal van ASICS en Lululemon die prettig zitten. Overigens ben ik ook altijd wel te spreken over de items van H&M. Zij hebben op dit moment ook een hele fijne move collectie.

Overige accessoires

Tegenwoordig zweer ik bij het dragen van een pet! Niet alleen op regenachtige dagen vind ik het fijn, maar ook hoort dit -wat mij betreft- echt bij mijn favoriete hardloopkleding in de zomer. Het is prettig dat ik dankzij een pet de zon niet direct in mijn ogen heb, want een zonnebril vind ik persoonlijk minder lekker lopen.

Ook zie ik steeds vaker een runningvest voorbijkomen. Wanneer je langere trainingen doet in de zomer kan zo’n vest uitkomst bieden. Zo kun je voldoende vocht meenemen. Zelf loop ik op dit moment niet langer dan circa anderhalf uur en dan vind ik het dus niet nodig om drinken mee te nemen. Vooraf genoeg drinken en achteraf aanvullen is voor mij dan voldoende. Mocht je wel snel dorst krijgen tijdens het lopen of je gaat in de zomer trainen voor, bijvoorbeeld, een marathon, dan kan zo’n vest uitkomst bieden.

Tot slot kan het natuurlijk in de zomer ook weleens minder warm of zonnig zijn. Hiervoor vind ik het dragen van een dun gilet ideaal. Ik heb zelf eentje van ASICS. Dit kan net zo’n extra laagje zijn tegen regen of wind. Het is gemakkelijk aan of uit te trekken onderweg en is lichtgewicht. Ideaal dus om in je sportkledingkast te hebben!