28 dec 2020 | Persoonlijk

Over de laatste dagen van 2020

We zijn bezig aan de laatste dagen van 2020. Het is een jaar om nooit te vergeten en zal paginagroot de geschiedenisboeken ingaan. Hoe zien mijn laatste dagen van dit jaar eruit? Wat wil ik loslaten? Waar besteed ik mijn tijd aan en hoe kijk ik vooruit naar 2021? Ik deel het in dit artikel.

De laatste dagen van een jaar staan altijd in het teken van terugblikken. Dit heb ik op mijn blog al een aantal keren gedaan. Hier kun je lezen wat ik zoal leerde in 2020 en hier lees je hoe mijn sportjaar er nou eigenlijk uitzag. Verder sta ik altijd even stil bij de hoogtepunten, maar ook de minder mooie momenten. In 2020 was het kopen van ons huis een absoluut hoogtepunt. Iets minder leuk was natuurlijk dat ik de gezonde balans tussen inspanning en ontspanning kwijtraakte en obsessief bezig was met sport. Gelukkig kijk ik daar nu goed op terug en ga ik sterker het jaar uit, dan dat ik erin ging!

Naast deze terugblikken vind ik het ook fijn om vooruit te kijken. Want daar ligt immers datgene wat we nog kunnen creëren, maken of behalen. Zo is het leuk om voor het nieuwe jaar voornemens en doelen te bedenken, hoewel je natuurlijk iedere dag daarmee kunt starten. Daar heb je niet per se 1 januari voor nodig. Toch kan het een soort extra stok achter de deur zijn.

Verder is het goed om voor de jaarwisseling te bedenken hoe jij je zorg in het nieuwe jaar wilt inrichten. Het is een thema dat bij veel mensen terugkomt eind december. Misschien is het dit jaar ook wel actueler dan ooit! Vlak voor de jaarwisseling kun je namelijk nog overstappen van zorgverzekeraar en ook ik ben er dit jaar meer mee bezig geweest dan voorheen. Waarom? Omdat ik in 2021 misschien wel andere zorg nodig heb dan ik in 2020 had. Zo had ik geen aanvullende verzekering voor de tandarts, maar achteraf had ik dat wel kunnen gebruiken. Een nieuwe vulling, een afdruk van mijn gebit en het vervangen van een spalkje bleek een dure hobby! Daarnaast kreeg ik lichamelijke klachten waarvoor ik misschien toch wel beter wat fysiotherapeutische behandelingen had kunnen gebruiken en heb ik gebruik gemaakt van psychologische zorg. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. We gaan nu vooruit kijken naar een nieuw jaar!

Eerlijk gezegd vind ik het altijd veel gedoe om een passende verzekering te vinden. Natuurlijk wil je niet teveel betalen, maar je wilt ook verzekerd zijn voor de zorg die je nodig hebt. Lastig! Ik kwam in contact met Jaaah* en zij beloven een verzekeraar te zijn zonder gedoe. Dat klinkt prettig! Ze werken met een basisverzekering, met daarnaast twee eenvoudige en overzichtelijke verzekeringen met zorg die jij belangrijk vindt. Bij de basisverzekering krijg je gratis een verzekering voor mondzorg bij ongevallen. De premie is gunstig, de verzekering is overzichtelijk en ze werken met een hele duidelijke app. Dat klinkt in ieder geval heel erg makkelijk!

Naast het uitzoeken van de verzekering ga ik in deze laatste dagen van 2020 natuurlijk op zoek naar de beste oliebollenkraam van Haarlem, haal ik champagne in huis en geniet ik van de laatste hardloop- of fietskilometer van dit gekke jaar. Ik kan niet wachten op een nieuw jaar met hopelijk nieuwe mooie doelen, dromen en kansen voor ons allemaal.

Hiermee wil ik jou in ieder geval alvast een hele fijne jaarwisseling wensen en alle geluk, gezondheid en liefde voor 2021.

*Dit artikel is in samenwerking met Jaaah tot stand gekomen.