23 dec 2020 | Geluk

Over de kerstdagen

Dit jaar zal kerst (zeer waarschijnlijk) voor iedereen anders zijn. Misschien kun jij het niet met je hele familie vieren of is kerst vanwege financiële redenen, overwerken of gezondheid niet hetzelfde. Het is heftig en verdrietig, maar tegelijkertijd een moment om dankbaar te zijn voor datgene wat er wel is.

Voor ons is kerst (vanwege meerdere redenen) ook anders dan andere jaren, maar ik ben dankbaar dat wij heel veel dingen wel kunnen doen. Zo hebben mijn vriend en ik een driegangendiner besteld bij een restaurant in Haarlem voor kerstavond. Ik kan niet wachten om daaraan te gaan beginnen! Verder hoop ik op veel foute kerstfilms, spelletjes, wat fijne kerstkilometers hardlopend (of fietsend) en wandelend met de familie. Het zijn dingen die wij nu nog kunnen en waar ik heel blij mee ben. Ook probeer ik rondom de kerstdagen iets meer vrij te nemen, zodat ik hopelijk uitgerust aan het nieuwe jaar kan beginnen. Dit vind ik lastig, maar het is wel heel belangrijk in het kader van ‘luisteren naar je lichaam’.

Met dit artikel wil ik jullie, als lezers van mijn blog, in ieder geval hele fijne kerstdagen wensen! Geniet van alles wat wél kan, ga (als het mogelijk is) af en toe lekker naar buiten voor frisse lucht en beweging en wees extra lief voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Nog een reminder voor de komende feestdagen als je hier gevoelig voor bent: je hoeft niet te compenseren voor wat je hebt gegeten deze periode. Je hoeft je niet schuldig te voelen over wat je eet, je hoeft geen calorieën te tellen en je hoeft jezelf niet te straffen. Been there, done that. Het is niet nodig, want het is oké. Je mag genieten, je mag rust nemen en je mag eten. Dat verdien je!