4 jan 2021 | Persoonlijk

Mijn doelen voor 2021

2021! Yes! Een nieuw jaar is begonnen en ik ben daar, meer dan ooit, klaar voor. Zoals ieder jaar stel ik voor mezelf een aantal doelen. Dit kunnen sportieve doelen zijn, maar ook doelen op privé gebied of werkgerelateerd. Wat zijn mijn doelen voor 2021? Ik deel ze hier met jullie.

Eerlijk gezegd begin ik steeds iets minder fan te worden van het woord ‘doelen’. Ik zou het misschien liever voornemens, dromen of intenties willen noemen. Het zijn eigenlijk de dingen waar ik komende tijd mijn aandacht op wil richten en dit wil laten groeien.

Genieten van minder

Misschien is dit wel één van de belangrijkste doelen voor 2021: meer genieten van minder. Vorig jaar heb ik meer gesport dan ooit en daar wil ik niet naar terug. Natuurlijk blijf ik sportief en wil ik het liefst iedere dag lekker gaan hardlopen of fietsen, maar dit is niet altijd het beste voor mijn lijf. In 2021 wil ik de gezonde balans in het sporten vasthouden. Dat betekent niet altijd meer doen, maar vooral meer genieten. Ik merk ook dat ik meer kan genieten van unieke routes door de duinen of fietsen op onverharde paden. Op dit soort wegen gaat het dan ook niet om snelheid, maar veel meer om de beleving. Natuurlijk lijkt het me ook leuk om nog een keer te trainen voor een snelle 10, halve of hele marathon. Dit wil ik dan wel doen voor een fysieke wedstrijd en niet een virtuele. Daar wacht ik dus nog eventjes op!

Bikepacking

Het was eigenlijk al een doel in 2020, maar in 2021 hoop ik dit echt te kunnen gaan doen. Misschien niet over de grens, maar wel in Nederland. Mijn vriend en ik hadden in 2020 het plan om van Amsterdam naar Stockholm te gaan fietsen. Deze droom heb ik nooit gedeeld op mijn blog of Instagram, maar is er nog steeds. Ik verwacht ook dat dit in 2021 nog niet direct mogelijk zal zijn. Wel kunnen we het bikepacken in Nederland gaan proberen.

Yoga en meditatie

In 2020 ontdekte ik yoga en meditatie. En ik kan eindelijk zeggen dat ik er echt iets aan heb. Dit is dan ook iets dat ik in 2021 graag wil voortzetten. Het is zo fijn om af en toe een momentje stil te zitten en je aandacht te richten op je ademhaling.

Offline

Dit is met mijn ‘werk’ best een uitdaging, maar toch wil ik het gaan proberen. Mijn telefoon is zo’n grote afleiding en soms stoorzender in mijn leven. Hoe vaak komt het wel niet voor dat ik iets moet opzoeken en verdwaal op Instagram? Zo zonde! Ik wil dan ook proberen om mijn telefoon op bepaalde momenten weg te leggen in de kast, zodat ik gefocust kan werken of juist echt helemaal kan ontspannen en aandacht heb voor iets anders.

Alcohol en koffie

Dit is misschien wel een van de meest opvallende voornemens, maar ik wil in 2021 minder alcohol en koffie drinken. Als je me kent, weet je dat ik heel erg houd van een goed glas wijn (of meer) en goede koffie. Toch ben ik er ook achter dat dit niet altijd het beste is voor mijn lichaam. Ik slaap veel minder goed na het drinken van alcohol, maar word ook wakker met een slecht gevoel. Zonder alcohol ben ik heel helder, positiever en sta ik in de ochtend meteen aan. Op dit moment drink ik al een maand geen alcohol (ja, zelfs tijdens kerst en de jaarwisseling) en ongeveer één koffie per dag. Ik ben benieuwd hoe lang ik dit ga volhouden, maar vooralsnog heb ik er weinig problemen mee.

Werk

Op het gebied van werk gaan er ook wat dingetjes veranderen voor mij. Zo ben ik bezig met mijn eigen programma. Hier hoop ik binnenkort meer over te kunnen delen. Ik wil namelijk heel graag mensen gaan begeleiden in het vinden van een gezonde balans op het gebied van sport. Verder blijft mijn blog natuurlijk gewoon doorgaan en blijf ik mijn sportieve doelen en avonturen met jullie delen. Dit doe ik ook nog altijd op Instagram. Wel heb ik vanaf dit jaar daar hulp bij en hoef ik gelukkig niet alles meer alleen te doen.

Tot slot ga ik voor Vrouwen die Fietsen hele mooie plannen uitwerken. De komende tijd staat in het teken van brainstormen, uitwerken en realiseren. Wanneer het fietsseizoen van start gaat, zijn deze plannen hopelijk helemaal uitgerold en klaar om te delen.

Wat zijn jouw doelen voor 2021?