21 dec 2020 | Dagboek

Dagboek: lockdown & rustdagen

De afgelopen week zou mijn laatste werkweek moeten worden, maar helaas heb ik nog wat kleine dingetjes te doen. Naast mijn werk heb ik vier keer hardgelopen, een aantal fijne wandelingen gemaakt én gingen we in Nederland opnieuw in een soort van lockdown.

Maandag

De dag dat Mark Rutte opnieuw een toespraak hield vanuit zijn torentje. Gedurende de hele dag volgde ik het nieuws, omdat er werd gespeculeerd over het sluiten van niet essentiële winkels. Zelf liep ik even langs de winkelstraat en ik zag daar al lange rijen staan. Wow! Ik was blij dat ik zelf niet per se iets nodig had. Daarna besloot ik een rondje te gaan hardlopen. In de duinen was het heerlijk rustig!

Dinsdag

Weer een rustdag! Ik moet er nog wel een beetje aan wennen, maar het is dus de bedoeling om de dag een rustdag te nemen. Het is belangrijk voor mijn lijf en mijn toekomst om dit nu vol te houden, maar ik vind het best lastig. Na een aantal uren werken en een afspraak wandelen mijn vriend en ik door Haarlem. Wat is het mooi in de avonduren wanneer alle lichtjes in huizen aangaan!

Woensdag

Op mijn blog schreef ik openhartig over mijn menstruatie. Het is een van de redenen om nu ook nog minder te sporten zodat deze nog (hopelijk) nog regelmatiger gaat worden. Daarna mocht ik weer een rondje rennen en daar genoot ik dan ook volop van!

’s Avonds kwam er een vriendinnetje eten. We hadden helemaal geen zin om te koken en bestelden heerlijke burgers van de Burger Maffia in Haarlem. Aanrader!

Donderdag

Rustdag nummer twee van deze week! Gelukkig stond er in de middag een wandeling op het strand gepland met mijn moeder en de hond. Zij kwamen namelijk gezellig naar Haarlem. Wandelen is dan een ideale activiteit in coronatijd. Aan het eind van de dag fietsten mijn vriend en ik (op de Swapfiets) nog een rondje door de duinen waar de zon prachtig onderging.

Vrijdag

Ik begon de dag met het schrijven over mijn sportjaar 2020. Het was zo’n bijzonder jaar! Daarna zocht ik weer de duinen op voor een lekker rondje hardlopen. ’s Middags kwam er een vriendinnetje langs en gingen we wederom naar het strand om te wandelen. Ook deze dag ging de zon prachtig onder!

’s Avonds wilden mijn vriend en ik een spelletje gaan spelen. We gingen voor Ticket to Ride. Dit gaven we aan elkaar voor kerst, maar hadden het al eerder uitgepakt (ja, zo zijn wij). Wat een leuk spel! Vooral natuurlijk omdat ik had gewonnen. Omdat we zo in ons spel zaten, hadden we geen zin om nog te gaan koken dus ondertussen bestelden we pizza bij Nolita. Heerlijk!

Zaterdag

Vandaag was ik een dagje alleen thuis. In de ochtend werkte ik aan een campagne voor eind december en daarna ging ik naar Amsterdam om daar een rondje door de stille stad te lopen met een vriendin. Ik had niet echt mijn dag, want ik had eindeloos veel plannen, maar uiteindelijk precies niks daarvan gedaan (behalve die campagne). Dat voelt zo ellendig, maar ik probeer dit soort dingen echt te accepteren. Het is oké!

Zondag

De laatste dag van de week was een hele fijne! Ik begon opnieuw met een heerlijk rondje hardlopen door de duinen. De zon scheen en ik genoot van een fijne podcast onderweg. Daarna lunchten mijn vriend en ik uitgebreid en fietste ik opnieuw terug naar de duinen. De laatste wandeldate van de week stond gepland! Het is bijna de enige activiteit die je op dit moment met vrienden kunt gaan doen, maar ik vind het heel gezellig. We haalden een lekkere koffie en wandelden door de natuur. Heerlijk om zo bij te kletsen!

Helaas heb ik deze week niet alles af kunnen krijgen wat ik wilde, dus komende dagen werk ik nog een beetje door. Vanaf donderdag hoop ik echt helemaal vrij te nemen. Dit betekent dat er na donderdag ook even geen nieuwe artikelen online komen. Dit komt vanaf begin januari wel weer! Natuurlijk blijf ik op Instagram wel gewoon lekker actief dus daar zul je zien wat ik de komende tijd allemaal uitspook. Fijne week!