8 mei 2020 | Wielrennen

Mijn fietsfavorieten

In navolging van mijn artikel van afgelopen woensdag, deel ik vandaag ook mijn fietsfavorieten. Wat gebruik ik graag rondom het wielrennen? Van fietscomputer tot fietskleding: ik deel vandaag mijn fietsfavorieten!

Favoriete fiets

In mijn hardloopfavorieten deelde ik waar ik graag op loop dus in deze fietsfavorieten deel ik graag waar ik op fiets. Al ruim een jaar mag ik de Canyon Endurace CF SL gebruiken. Het is een super lichte carbon fiets met disc remmen. Ik heb zelf de allerkleinste variant -een XS- en ik ben 1.71 meter. De fiets zit erg comfortabel door de fijne zadelpen, fietst ontzettend licht en gemakkelijk.

Favoriete fietscomputer

Vorig jaar mocht ik de Wahoo Elemnt Bolt proberen. Deze fietscomputer kan routes inladen, waardoor je nooit hoeft te verdwalen! Ik was helemaal niet gewend om te fietsen met een vooraf gemaakte route dus ik had ook niet verwacht dat ik hier zoveel waarde aan zou hechten. Eigenlijk kwam de Wahoo voor mij op een perfect moment. Ik was net verhuisd van Groningen naar Utrecht en kende helemaal nog geen (leuke) fietsroutes. Ook nu ik in Amsterdam woon, vind ik de Wahoo ideaal! Op Strava maak ik mijn route en deze kan ik synchroniseren met de Wahoo. Ook kun je natuurlijk allerlei andere gegevens uitlezen, zoals snelheid, afstand en hoogtemeters.

Favoriete fietskleding

Al eerder schreef ik over fietskleding voor vrouwen. Op dit moment ben ik ambassadeur van Rapha en ik moet ook eerlijk bekennen dat dit mijn absolute favoriet is op dit moment. De kwaliteit is geweldig en het ziet er mooi en stijlvol uit. Naast Rapha vind ik ook de kleding van Ingeklikt heel prettig zitten.

Favoriete fietskledingstukken

Naast dat Rapha mijn favoriete fietskledingmerk is op dit moment, deel ik ook graag welke items dan favoriet zijn. Allereerst natuurlijk een bibshort en een jersey. Ook vind ik een windstopper ideaal voor het wielrennen, omdat dit net even wat extra warmte kan bieden op de fiets. Arm- en beenstukken zijn absoluut onmisbaar én een goede thermobroek in de winter vind ik ook heel prettig.

Favoriete fietsvoeding

Hoewel je zou denken dat sportvoeding binnen het hardlopen en wielrennen vergelijkbaar is, ervaar ik dit zelf toch anders. Tijdens het hardlopen kan ik geen vaste producten (zoals koekjes of fruit) wegkrijgen, maar op de fiets wel! Het liefst neem ik een banaan mee onderweg, reepjes, maar ook winegums! Als je me volgt op Instagram heb je het waarschijnlijk al eens voorbij zien komen. Hoe ik dit meeneem? Simpel! Ik koop een zak dropfruit duo’s en doe een handje daarvan in een boterhamzakje. Die neem ik mee in mijn achterzakje van mijn fietsshirt. Heerlijk om onderweg af en toe te eten. Het is natuurlijk niet heel gezond, want het zijn pure suikers, maar je kunt er wel even snelle energie van krijgen. Verder zijn dadels, ontbijtkoek of krentenbollen onderweg ook prima fietsvoeding!

Favoriete fietssokken

Binnen het wielrennen kun je er eigenlijk niet omheen: fietssokken. Hoe hoger, hoe beter. Toch? Ik draag nu zelf vooral de sokken van Rapha, maar ook weet ik dat ze bij Sockgame toffe sokken verkopen. Verder hebben ze bij Sockeloen, Fingerscrossed of Veloine leuke fietssokken voor vrouwen.

Favoriete fietsapps

Tot slot deel ik ook nog graag mijn favoriete fietsapps. Net als voor het hardlopen gebruik ik Strava om mijn ritjes te delen. Zoals aangegeven gebruik ik Strava ook voor het maken van mijn fietsroutes. Deze synchroniseer ik dan met mijn Wahoo. Verder gebruik ik ook voor het fietsen mijn Garmin Forerunner 945 en de bijbehorende Garmin Connect app. Op deze manier kan ik al mijn activiteiten bijhouden, inclusief hartslag.

Dit waren mijn fietsfavorieten op dit moment. Ben je nog benieuwd wat ik verder graag gebruik voor het fietsen? Laat het dan hieronder weten in een reactie!