6 mei 2020 | Favorieten

Mijn hardloopfavorieten

Eens in de zoveel tijd ontdek ik nieuwe favoriete producten. Voor het hardlopen heb ik momenteel een behoorlijk aantal producten waar ik niet zonder kan. Maar wat gebruik ik dan graag? Van sporthorloge tot voeding en hardloopschoenen: ik deel vandaag mijn hardloopfavorieten!

Favoriete sporthorloge

Misschien is dit wel mijn belangrijkste item tijdens het hardlopen. Inmiddels gebruik ik de Garmin Forerunner 945 alweer bijna een jaar en ik ben er zo blij mee. Hiervoor was ik een tevreden gebruiker van de Forerunner 935. Dit is dus een vernieuwde versie en net iets geavanceerder. Ik zou het horloge iedereen aanraden, hoewel het wel een prijzige variant is. Mocht je het te duur vinden, kan ik ook de 935 aanraden! Zowel de 945 als de 935 heb ik van Garmin gekregen om te proberen.

Favoriete trainingsschoen

Momenteel heb ik twee paar favoriete trainingsschoenen. Voor mijn lange duurlopen gebruik ik de Nike Pegasus 36. Deze schoen is licht en neutraal. Ideaal voor mijn lange duurlopen. Mijn snelheidstrainingen doe ik op de Nike Zoom Fly 3. Deze schoen is reactiever, maar nog steeds erg licht. Ook dit is een neutrale schoen, maar meer geschikt voor wedstrijden.

Favoriete wedstrijdschoen

Omdat er momenteel geen wedstrijden in mijn agenda staan, ligt mijn favoriete wedstrijdschoen al een tijdje te verstoffen. Voor de marathon van Tokyo bestelde ik de nieuwste Nike VaporFly NEXT% Ekiden. Deze Ekiden-editie was gemaakt ter ere van de prominente Ekiden-run in Japan. Zo hebben de linker- en rechterschoen een verschillende kleurstelling. De schoen is, vanwege het coronavirus, nog niet gebruikt. Ik bewaar ze dan ook graag voor de Tokyo Marathon van 2021. Nooit eerder liep ik op de VaporFly NEXT%, maar wel liep ik Boston al op de VaporFly 4% schoen van Nike. Dit is me heel goed bevallen. Ook mijn PR’s op de halve marathon heb ik op de 4% schoen van Nike gelopen.

Favoriete hardloopkleding

Momenteel heb ik twee favoriete broeken voor in de wintermaanden. De ene is van Nike. Deze kocht ik ooit in de outlet, maar ik heb geen idee hoe de tight heet of wat het model is. Zo jammer, want ik krijg er vaak vragen over. Daarnaast draag ik graag de leggings van Lululemon.

In de zomer draag ik graag dit broekje van Nike. Het heeft namelijk hele handige vakjes waar zelfs mijn iPhone 11 pro in past! Ook de korte broekjes van Lululemon vind ik fijn. Qua shirtjes ben ik overigens vrij gemakkelijk. Ik heb fijne tops van Nike, New Balance en Adidas.

Favoriete hardloopapps

Er zijn een aantal apps waar ik echt niet zonder kan als het over hardlopen gaat. Zo maak ik al jaren gebruik van Strava. Ik vind het heel leuk om hier mijn trainingen in te delen en te zien wat anderen doen. Ook vind ik het handig om hierin mijn routes te bewaren, zodat ik altijd genoeg inspiratie heb waar ik zou kunnen lopen.

Naast Strava maak ik veel gebruik van de Garmin Connect app, omdat deze bij mijn sporthorloge hoort. Ook heb ik sinds kort de app TrainingPeaks op mijn telefoon staan. In TrainingPeaks kan ik mijn trainingsschema vinden. Deze app synchroniseert automatisch met mijn Garmin, waardoor alles ook in mijn horloge staat. Ideaal!

Favoriete hardloopsokken

Het belang van goede hardloopsokken moet je niet onderschatten. Inmiddels heb ik meerdere keren sokken van STOX mogen testen. Deze ankle socks vind ik ontzettend fijn om te gebruiken! Het zijn momenteel mijn favoriete hardloopsokken, omdat er dus compressie in zit. Hier kun je de review lezen. Ook heb ik al vaker de hoge compressie kousen gebruikt van STOX. Deze gebruik ik vooral wanneer ik pijntjes voel in mijn kuiten. Het is een snelle manier om de pijn wat te verlichten en spierpijn te voorkomen.

Favoriete oordopjes

Tijdens het hardlopen luister ik graag naar muziek of podcasts. Hoewel ik al heel veel oordopjes mocht proberen vanwege een samenwerking, ben ik toch gehecht aan mijn zelf gekochte exemplaar. Ik loop inmiddels alweer bijna twee jaar met de AirPods en ik heb nog niks beters gevonden. Ze zijn licht, blijven perfect zitten en het geluid is top. Ik heb vaak niet eens door dat ik ze in mijn oren heb.

Favoriete sportvoeding

De meeste sportvoeding die ik gebruik, komt via Body & Fit. Daar bestel ik graag deze repen van Clif Bar. De repen gebruik ik altijd voor het lopen van een wedstrijd. Ik neem ze dan circa 1 tot 1,5 uur voor de wedstrijd. Mijn favoriete smaak? Blueberry Crisp!

Naast de repen van Clif Bar die ik voor mijn wedstrijd eet, gebruik ik ook graag producten na het sporten. Deze shakes gebruik ik al jaren meteen na het sporten, zodat ik op een snelle en lekkere manier wat eiwitten binnenkrijg. Dat vind ik heel handig, omdat ik niet altijd meteen trek heb in eten na het sporten. Drinken met eiwitten werkt heel goed voor mij.

Benieuwd wat ik verder eet rondom het hardlopen? Ik maakte er een video over. Deze kun je hier vinden!

Dit zijn mijn hardloopfavorieten van dit moment. Het wisselt altijd gedurende de maanden. Soms mag ik een nieuw product testen waar ik dan weer ontzettend enthousiast over ben. Sommige dingen heb ik zelf gekocht, maar ook heel vaak krijg ik dus producten thuisgestuurd. Voor dit artikel krijg ik overigens niet betaald. Het zijn echt mijn favorieten op dit moment. Als ik iets heb gekregen, staat dat erbij!

Wat zijn jouw hardloopfavorieten? Op welke schoen loop je? Welke apps gebruik je en welk sporthorloge?