10 aug 2018 | Marathon

Wat wordt mijn volgende hardloopdoel?

Zoals ik in dit artikel schreef, wilde ik in 2018 graag twee marathons lopen. Na de marathon van Londen wist ik lange tijd nog niet welke marathon dat zou gaan worden. Ik droomde wel over een bepaalde marathon, maar of ik daar nog aan de start zou kunnen staan? Ik had geen idee. Inmiddels weet ik al een tijdje dat mijn droom uit gaat komen en mij een geweldig hardloopavontuur te wachten staat. In dit artikel vertel ik je wat mijn volgende hardloopdoel wordt. 

De afgelopen weken zat ik nog vol twijfel. Kan mijn lichaam een volgende marathon wel aan? Moet ik dit in 2018 wel gaan doen? Toen ik een telefoontje kreeg van TUI Sports wist ik zeker dat ik geen nee kon zeggen. Dit was zo’n mooie kans!

Derde najaarsmarathon én vierde Major

De marathon die ik ga lopen is al veel eerder dan je misschien zou verwachten. Op zondag 7 oktober 2018 loop ik namelijk, in samenwerking met TUI Sports, de Chicago Marathon! Het wordt mijn derde najaarsmarathon en alweer mijn vierde Major. Om precies te zijn heb ik nog 58 dagen om me voor te bereiden.

De twijfel

Natuurlijk twijfelde ik of het verstandig was. Ook de mensen om me heen vragen zich af of het wel verstandig is om nog een marathon te lopen dit jaar. Die zorgen begrijp ik. Soms deel ik zelf ook die zorgen. Het vertrouwen terugkrijgen in mijn lijf is al best wel lang een thema. Mijn lichaam heeft al een aantal keren aangegeven dat de grens bereikt is.

Daarom heb ik deze beslissing niet zomaar genomen. Ik heb eerst overleg gehad met een aantal medisch specialisten. Wat is er met mijn lichaam aan de hand? Waarom reageert het zo? Wat kan ik er aan doen? Ben ik wel gezond? Dit soort vragen heb ik neergelegd bij mensen die daar verstand van hebben. Ze hebben me duidelijk laten weten dat ik kerngezond ben en iedere vorm van inspanning aan zou kunnen. Wel moet ik heel goed naar mijn lichaam leren luisteren en het opnieuw leren vertrouwen. Waar ligt de grens? Wat doe ik als ik bij die grens aankom?

Het doel

Het idee van een najaarsmarathon zat al heel lang in mijn hoofd. Het idee van een snelle tijd zit al heel lang niet meer in mijn hoofd. Dit maakt de keuze om wel te gaan iets gemakkelijker. Die marathon in Chicago zal ik anders ingaan dan de London Marathon. Het doel is genieten en mijn lichaam rust gunnen in plaats van uitputten. Ik zal dus niet keihard gaan trainen om daar zo snel mogelijk te gaan lopen. De focus zal liggen op het terugkrijgen van vertrouwen en conditie opbouwen. Ik ga 42,2 kilometer genieten in een prachtige stad. Het doel is die medaille met een glimlach in ontvangst nemen, net zoals ik dat in Berlijn en New York deed. Ik kan het dus wel!

De komende weken neem ik jullie mee in mijn trainingen en voorbereidingen. Dat vind ik zelf namelijk heel leuk om te delen. Er zullen diverse artikelen online komen, maar wellicht ga ik ook weer een video maken. Verder zal ik natuurlijk de hele week in Chicago voor jullie gaan vastleggen. Ik heb er nu al zo ontzettend veel zin in!

Ga je mijn avontuur volgen? Wie van jullie heeft Chicago al eens gelopen? Ik ben zo benieuwd naar de ervaringen van anderen!