6 aug 2018 | Persoonlijk

Nieuwe energie, nieuwe doelen

Het is maandagochtend 6 augustus en mijn vakanties liggen nu echt achter me. Hoewel het hartje zomer is en de zon volop aan het schijnen, voelt het voor mij alsof de zomer alweer bijna ten einde is. In dit artikel praat ik jullie bij over de afgelopen weken, de komende weken en de rest van 2018!

De afgelopen weken was ik ontzettend veel van huis. Ik begon juni met twee werkreisjes naar Spitsbergen en Girona. Vervolgens stond er echt een vakantie gepland. Drie weken genoot ik van alles op het mooie Sri Lanka met twee vriendinnen. Na Sri Lanka was ik een week thuis om vervolgens een week naar het meer van Annecy af te reizen. Daar zocht ik, samen met mijn schoonmoeder, mijn vriend op. Hij werkt als fysiotherapeut bij team Sunweb en was dus vier weken van huis. In Annecy was ik ook nog deels aan het werk, omdat ik wat leuke opdrachten had die ik in de Tour kon uitwerken.

Na die week in Frankrijk was ik wederom een week thuis om vervolgens naar Parijs te vertrekken. Op 29 juli finishte daar namelijk de Tour de France op de Champs-Élysées. Samen met de andere ”vrouwen van” mocht ik daarbij aanwezig zijn. Het was echt bijzonder om eens van zo dichtbij mee te maken! Na Parijs reden mijn vriend en ik door naar het Lago Maggiore om nog een paar dagen te genieten van ”niks doen”. We relaxten op het strand, aten bij leuke restaurantjes en genoten van het warme weer. Het was een korte vakantie, maar wel fijn om nog even mee te pakken.

Nieuwe energie

Nu ben ik thuis en het voelt eigenlijk best gek dat ik de komende weken ook echt thuis zal blijven. Er staan (voorlopig) geen reisjes meer gepland en ik weet ook even niet wanneer mijn volgende vakantie of werkreis zal zijn. Aan de ene kant geeft het rust, maar tegelijkertijd vind ik het heerlijk om zoveel op pad te zijn.

Misschien is het voor mijn lijf en hoofd wel beter om even een tijdje thuis te blijven. Ik merk dat het reizen veel energie kost en ik hierdoor misschien niet helemaal kan uitrusten of kan opladen. Gelukkig voel ik me veel beter dan voordat ik naar Parijs en het Lago Maggiore ging. Toen had ik nog last van mijn ziekenhuisbezoekje en voelde ik me vrij uitgeput. De Italiaanse zon doet altijd wonderen en ik heb nu weer nieuwe energie en motivatie om aan mooie doelen te gaan werken.

Nieuwe doelen

Qua sporten staat er dit jaar nog één groot doel gepland. Welk doel dat is, zal ik heel snel bekend maken. Kun je al raden welk doel het zal zijn? Verder wil ik de komende maanden mijn werk meer gaan inplannen en structureren. Voor de zomer heb ik alles rondom mijn werk als orthopedagoog afgerond. Dat betekent dat mijn blog én de uren bij 99gram nu mijn fulltime bezigheden zijn. Hoewel ik hier het liefst dag en nacht mee aan de slag ga, wil ik toch meer gaan plannen, zodat ik af en toe ook echt het gevoel heb dat ik vrij ben. Dus de weekenden zullen meer weekenden worden en in de avonden wil ik ook iets meer rust.

Naast mijn blog ben ik ook bezig met nevenactiviteiten. Ik wil namelijk verder in het coachen van meiden met een eetprobleem of eetstoornis. Dit zal ik iets breder gaan trekken, zodat ik ook meiden of vrouwen kan begeleiden die op zoek zijn naar een gezonde balans tussen het genieten van (gezond en ongezond) eten en sporten. Ook in de vorm van Runningtherapie wil ik dit oppakken. Mocht je hiervoor interesse hebben of meer informatie willen, stuur dan even een berichtje of mailtje (info@japkejanneke.nl).

Naast de coaching heb ik nog veel meer leuke ideeën, maar deze zal ik pas delen als ze concreter zijn geworden. Zoals je kunt lezen heb ik in ieder geval voldoende nieuwe energie en nieuwe doelen om de komende weken en maanden aan de slag te gaan. Wat is het fijn om weer zo opgeladen te zijn!

Heb jij je vakanties ook al achter de rug? Waar ben je geweest? Heb je ook weer nieuwe energie gekregen? Ik ben benieuwd!