Mijn favoriete hardloopkleding in de zomer

Mijn favoriete hardloopkleding in de zomer

Mooie hardloopkleding is niet alleen heel leuk en motiverend, maar het is ook heel belangrijk. Goede hardloopkleding is niet altijd gemakkelijk te vinden. In de winter zijn weer andere dingen belangrijk dan in de zomer en daarom deel ik vandaag meer over mijn favoriete hardloopkleding in de zomer.

Waar je in de winter vaak moet nadenken over laagjes, zachte stofjes en goede kolletjes, gaat het in de zomer al gauw over schuurplekken en ventilatie. Want één ding is wel duidelijk: in de zomer is er weinig hardloopkleding nodig. Wanneer het kwik boven de 15 graden komt, kun je eigenlijk al gauw in korte mouwen en korte broek lopen. Zelf ben ik een redelijke koukleum en heb ik vaak nog een paar graden extra nodig. Maar wat draag ik nou zelf eigenlijk het liefst qua hardloopkleding in de zomer?

Shorts

Laten we beginnen bij het broekje. Zelf houd ik niet heel erg van strakke broekjes. Het liefst draag ik een short met daaronder pijpjes. Een groot probleem bij shorts vind ik de opbergmogelijkheden. Ik kan mijn iPhone X zelden in zo’n broekje kwijt. Momenteel heb ik één broekje van New Balance waarbij dat wel lukt, maar dan kan ik ook echt niets anders meer mee nemen. Ik wacht op het moment dat Lululemon ook een kort broekje gaat ontwikkelen waarin vakken op je dijbenen of bovenbenen zitten. Op die manier zou ik mijn telefoon gemakkelijk mee kunnen nemen en daarnaast ook nog gelletjes of andere voeding.

Wanneer ik een marathon loop in warm weer, zoals tijdens de marathon van Rotterdam of London, heb ik echt moeite met het vinden van de juiste outfit. Het bovenlijf is geen probleem, maar juist een fijn broekje met opbergmogelijkheden is lastig. Dan heb ik eigenlijk altijd een Flipbelt nodig om mijn spullen mee te nemen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet echt prettig vind lopen. Het ideale korte hardloopbroekje heb ik dus nog niet gevonden.

Tops

Qua bovenlijf heb ik iets minder moeite om in de zomer iets te vinden wat ik prettig vind. Toen ik net begon met hardlopen droeg ik het liefst een t-shirtje. In ieder geval een loopshirt met mouwtjes. Nu vind ik een hemdje steeds fijner worden. Onlangs mocht ik een paar mouwloze shirts van Röhnisch proberen uit de Summer Training collectie. Daarover ben ik helemaal te spreken. De stofjes zijn prettig en het voelt super licht en ventilerend aan. Tot slot zien ze er ook nog eens heel leuk uit.

Sportbh

Dan wil ik het nog even hebben over de sportbh. Voor mij geeft het eigenlijk nauwelijks problemen, maar wel heb ik bij heel warm weer last van schuurplekken. Na de marathon van Londen had ik allemaal kleine brandblaren, waar ik zelfs een paar lelijke littekens aan over heb gehouden. Het liefst draag ik een sportbh zonder plastic, dus geen riempjes, ritsen of verstelbare bandjes. Ik vind het prettig als de sportbh één geheel vormt. Zo heb ik een hele fijne van New Balance, maar ook Under Armour heeft naar mijn mening hele fijne sportbh’s.

Overige accessoires

Ik ben niet zo’n fan van petjes, zweetbandjes en overige accessoires in de zomer. Hoewel ik in de winter niet zonder mijn haarband kan, heb ik in de zomer niets op mijn hoofd. Vorig jaar liep ik nog wel vaak met een klein haarbandje om plukjes uit mijn gezicht te halen, maar op één of andere manier heb ik dat ook niet echt meer nodig. Met een goed antislip elastiekje van Zenner kom ik al een heel eind.

Verder heb ik altijd goede hardloopsokken aan. Daarin heb ik geen specifieke voorkeuren. Het kunnen sokken van Asics, New Balance of Adidas zijn. Eigenlijk is alles goed, mits ze niet te hoog zijn. Daarnaast houd ik zelf niet van wit. Ik zal dus eigenlijk altijd zwarte sokken dragen, omdat ik dit simpelweg mooier vind.

Tot slot is het natuurlijk het belangrijkst dat hardloopkleding in de zomer goed zit. Het moet prettig lopen, maar het is ook wel heel fijn als het er goed uit ziet. Gelukkig is er voor ieder wat wils op de markt en kun je heel wat variëren met kleuren en stijlen. Ik ben ook erg benieuwd wat jij graag draagt.

Dus wat draag jij graag qua hardloopkleding in de zomer? Ben je ook fan van hemdjes? En herken je mijn struggles wat betreft de shorts? Ik ben heel benieuwd!

9 Reacties

 1. Kim
  mei 23, 2018 / 9:19 am

  Ik heb shorts van Nike gekocht een paar weken geleden. Een strakker broekje met vakjes op allebei mijn bovenbenen en daarover een los shortje. Ik heb alleen altijd het probleem dat het strakkere broekje omhoog kruipt en het wel erg kort wordt dus.

 2. mei 23, 2018 / 10:52 am

  Net als jij heb ik al brandplekken opgelopen bij mijn oksels. Ik dacht eigenlijk dat dat door hempjes kwam, waar blote huid schuurt tegen andere blote huid. Bij mijn bovenbenen heb ik daar ook last van als mijn short te kort is. Hoe ben je erachter gekomen dat het door een slechte sport bh komt? Heb er nu eentje van Decathlon, deze heeft inderdaad verschillende stofjes en “opleukingen” 😅

 3. Mies
  mei 23, 2018 / 1:05 pm

  Ik vind de sportbh’s van Under Armour ook heel fijn! Ze hebben ook fijne broekjes, zowel strak als los, ik heb er een aantal met zakken en vakjes om bijvoorbeeld je mobiel, een gelletje of je sleutel in op te bergen :)

 4. Stephanie
  mei 23, 2018 / 1:17 pm

  Ik moet zeggen dat de hardloopkleding van Decathlon steeds beter wordt. Sinds dit jaar hebben ze shorts en loopbroeken met enkel naden aan de buitenkant waardoor ze veel minder schuren dan vroeger. En Decathlon heeft ook veel aandacht voor opbergplaatsen. Ongelooflijk blij met deze nieuwe items. Ik heb ook altijd last met hemdjes door de schuurplekken, mss probeer ik er wel eens van degene die je hierboven beschrijft.
  Sportbeha’s vind ik moeilijk. Ik had er leuke gevonden van Odlo maar die maken ze niet meer sinds vorig seizoen.
  Ondertussen één van Shockabsorber gekocht maar niet volledig overtuigd. Under Armour al geprobeerd maar in mijn ogen geven ze te weinig steun aan mijn wat grotere boezem. Dus tips altijd welkom. Ik hou ook van gekruiste banden op de rug omdat ze anders nogal snel afvallen.

  • Melanie
   mei 4, 2020 / 8:56 pm

   De Shock Absorber run bra padded vind ik echt een aanrader voor grotere cupmaten. Ik heb de ‘oudere’ modellen van Shock Absorber ook gepast en die zaten me niet echt lekker, toen ben ik verder gaan sporten in mijn H&M sportbeha (die niet de beste support had) omdat die me lekkerder zat. Maar deze padded variant is echt heerlijk, zo goed dat ik laatst een tweede heb besteld voor erbij.

  • Melanie
   mei 4, 2020 / 8:57 pm

   De Shock Absorber run bra padded vind ik echt een aanrader voor grotere cupmaten. Ik heb de ‘oudere’ modellen van Shock Absorber ook gepast en die zaten me niet echt lekker, toen ben ik verder gaan sporten in mijn H&M sportbeha (die niet de beste support had) omdat die me lekkerder zat. Maar deze padded variant is echt heerlijk, zo goed dat ik laatst een tweede heb best eld voor erbij.

 5. mei 24, 2018 / 10:58 am

  Ik loop echt het liefst zo snel mogelijk in een short met een hemdje. Heerlijk! Een t-shirt vind ik vaak bij m’n schouders niet zo lekker zitten. Verder ben ik ook echt team zwarte sokken haha!

 6. Evelyne
  juni 23, 2018 / 9:35 pm

  Prachtige tank top op de cover van runner’s world! Waar is die te vinden ? Ik zie geen labeltje… ‘t Moet goed zitten, maar mooi motiveert inderdaad :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?