23 mei 2018 | Essentials

Mijn favoriete hardloopkleding in de zomer

Mooie hardloopkleding is niet alleen heel leuk en motiverend, maar het is ook heel belangrijk. Goede hardloopkleding is niet altijd gemakkelijk te vinden. In de winter zijn weer andere dingen belangrijk dan in de zomer en daarom deel ik vandaag meer over mijn favoriete hardloopkleding in de zomer.

Waar je in de winter vaak moet nadenken over laagjes, zachte stofjes en goede kolletjes, gaat het in de zomer al gauw over schuurplekken en ventilatie. Want één ding is wel duidelijk: in de zomer is er weinig hardloopkleding nodig. Wanneer het kwik boven de 15 graden komt, kun je eigenlijk al gauw in korte mouwen en korte broek lopen. Zelf ben ik een redelijke koukleum en heb ik vaak nog een paar graden extra nodig. Maar wat draag ik nou zelf eigenlijk het liefst qua hardloopkleding in de zomer?

Shorts

Laten we beginnen bij het broekje. Zelf houd ik niet heel erg van strakke broekjes. Het liefst draag ik een short met daaronder pijpjes. Een groot probleem bij shorts vind ik de opbergmogelijkheden. Ik kan mijn iPhone X zelden in zo’n broekje kwijt. Momenteel heb ik één broekje van New Balance waarbij dat wel lukt, maar dan kan ik ook echt niets anders meer mee nemen. Ik wacht op het moment dat Lululemon ook een kort broekje gaat ontwikkelen waarin vakken op je dijbenen of bovenbenen zitten. Op die manier zou ik mijn telefoon gemakkelijk mee kunnen nemen en daarnaast ook nog gelletjes of andere voeding.

Wanneer ik een marathon loop in warm weer, zoals tijdens de marathon van Rotterdam of London, heb ik echt moeite met het vinden van de juiste outfit. Het bovenlijf is geen probleem, maar juist een fijn broekje met opbergmogelijkheden is lastig. Dan heb ik eigenlijk altijd een Flipbelt nodig om mijn spullen mee te nemen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet echt prettig vind lopen. Het ideale korte hardloopbroekje heb ik dus nog niet gevonden.

Tops

Qua bovenlijf heb ik iets minder moeite om in de zomer iets te vinden wat ik prettig vind. Toen ik net begon met hardlopen droeg ik het liefst een t-shirtje. In ieder geval een loopshirt met mouwtjes. Nu vind ik een hemdje steeds fijner worden. Onlangs mocht ik een paar mouwloze shirts van Röhnisch proberen uit de Summer Training collectie. Daarover ben ik helemaal te spreken. De stofjes zijn prettig en het voelt super licht en ventilerend aan. Tot slot zien ze er ook nog eens heel leuk uit.

Sportbh

Dan wil ik het nog even hebben over de sportbh. Voor mij geeft het eigenlijk nauwelijks problemen, maar wel heb ik bij heel warm weer last van schuurplekken. Na de marathon van Londen had ik allemaal kleine brandblaren, waar ik zelfs een paar lelijke littekens aan over heb gehouden. Het liefst draag ik een sportbh zonder plastic, dus geen riempjes, ritsen of verstelbare bandjes. Ik vind het prettig als de sportbh één geheel vormt. Zo heb ik een hele fijne van New Balance, maar ook Under Armour heeft naar mijn mening hele fijne sportbh’s.

Overige accessoires

Ik ben niet zo’n fan van petjes, zweetbandjes en overige accessoires in de zomer. Hoewel ik in de winter niet zonder mijn haarband kan, heb ik in de zomer niets op mijn hoofd. Vorig jaar liep ik nog wel vaak met een klein haarbandje om plukjes uit mijn gezicht te halen, maar op één of andere manier heb ik dat ook niet echt meer nodig. Met een goed antislip elastiekje van Zenner kom ik al een heel eind.

Verder heb ik altijd goede hardloopsokken aan. Daarin heb ik geen specifieke voorkeuren. Het kunnen sokken van Asics, New Balance of Adidas zijn. Eigenlijk is alles goed, mits ze niet te hoog zijn. Daarnaast houd ik zelf niet van wit. Ik zal dus eigenlijk altijd zwarte sokken dragen, omdat ik dit simpelweg mooier vind.

Tot slot is het natuurlijk het belangrijkst dat hardloopkleding in de zomer goed zit. Het moet prettig lopen, maar het is ook wel heel fijn als het er goed uit ziet. Gelukkig is er voor ieder wat wils op de markt en kun je heel wat variëren met kleuren en stijlen. Ik ben ook erg benieuwd wat jij graag draagt.

Dus wat draag jij graag qua hardloopkleding in de zomer? Ben je ook fan van hemdjes? En herken je mijn struggles wat betreft de shorts? Ik ben heel benieuwd!