22 nov 2017 | Eten

10 x eten en drinken waar ik niet zonder wil

Ik schrijf niet zo vaak over voeding, maar ik krijg er wel heel vaak vragen over. Een eet dagboek bijhouden vind ik helemaal niet leuk en fijn. Om toch een kijkje te kunnen geven in mijn eetpatroon lijkt het me leuk dit op een andere manier te doen. In dit artikel beschrijf ik tien producten waar ik niet zonder wil leven. Welk eten en drinken kan ik niet laten liggen en moet ik eigenlijk altijd in huis hebben? Je leest het in dit artikel.

1. Koffie

Koffie vind ik heel belangrijk. Het is echt niet zo dat ik verslaafd ben, maar het liefst begin ik iedere dag met een goede kop koffie. Meestal drink ik twee koppen per dag. Dat valt dus best mee. Zelf heb ik een Italiaanse koffiemachine, waarmee ik meestal een cappuccino maak. Met een elektrische melkopschuimer is dit namelijk zo gepiept. Veel moeite doen in de ochtend is niet echt aan mij besteed.

2. Brood

Ik ben echt een broodliefhebber. Mij maak je absoluut niet gelukkig met havermout of kwark. Misschien is dit ook zo ontstaan, doordat mijn buik niet zo blij wordt van zuivelproducten. Sinds ik dat weet, gebruik ik meer sojaproducten, maar yoghurt en kwark eet ik weinig. Veel liever eet ik gewoon een boterham. Alle kleuren en vormen brood zijn favoriet! Het liefst met kaas of hagelslag. Meer broodliefhebbers hier?

3. Rijstwafels

Om even in de gezonde hoek te blijven: rijstwafels heb ik sinds een aantal jaar ontdekt en ik vind ze heerlijk. Het liefst ook met kaas of appelstroop. Ik vind ze lekker makkelijk en heerlijk als tussendoortje of bij het ontbijt of de lunch.

4. Rode wijn

Voor mensen die me kennen is dit geen verassing. Zonder rode wijn wil en kan ik echt niet. Eigenlijk ben ik helemaal geen drankliefhebber. Dat wil zeggen: bier en sterke drank vind ik niks. Af en toe een goede cocktail is trouwens wel prima. Maar waar ik echt van kan genieten, is een goed glas rode wijn. Ik probeer mezelf hierin wel te beperken. Iedere avond aan de wijn gaat me namelijk wat te ver.

5. Chocola

Chocola hoort ook absoluut in dit rijtje. Ik houd van allerlei soorten, maar de laatste tijd zijn de repen van Tony’s wel echt favoriet. De pure reep met zeezout en amandel vind ik het lekkerst. Ook caramel zeezout gaat er goed in. Ik krijg meteen weer zin in chocola nu ik erover schrijf.

6. Avocado

Valt dit eigenlijk in de categorie groente? Of is het fruit? Avocado is echt favoriet bij mij. Ik vind het vooral lekker door mijn avondeten: in een salade, door de pasta of couscous en bij wraps. Ik eet ze heel erg graag!

7. Pizza

Wanneer mensen mij vragen naar mijn favoriete avondeten is het er de laatste jaren niet gemakkelijker geworden. Het is voor mij altijd een twijfel tussen meerdere dingen. Pizza is al langer favoriet. Wel is het grappig om te vermelden dat ik dit als kind helemaal niet lekker vond. Dat kan ik me nu niet meer voorstellen. Echter eet ik natuurlijk het liefst de echte Italiaanse pizza’s en daarvoor moet ik eigenlijk wel in Italië zijn. In Nederland eet ik ze dus minder vaak.

8. Sushi

Een andere optie voor favoriet avondeten is sushi. Sushi heb ik circa vier jaar geleden ontdekt en sindsdien kan ik het iedere dag wel eten. Inmiddels is het alweer te lang geleden en wordt het dus tijd om binnenkort weer eens naar een sushirestaurant te gaan.

9. Kaas

Ik ben een echte kaaskop. Niet alleen de Nederlandse kazen vind ik lekker, maar ook Franse, Spaanse en Italiaanse kaasjes zijn favoriet. Iedere dag eet ik kaas: bij mijn ontbijt of lunch en ook door het avondeten zit vaak kaas. Geraspte kaas, brie, mozzarella of geitenkaas. Alles komt wel een keer voorbij. Daar kan en wil ik echt niet zonder!

10. Fruit

Eigenlijk is fruit in alle soorten en maten onmisbaar voor mij. Ik houd van zomerfruit: aardbeien, mango en kersen. Maar ook de gewone appels, peren en sinaasappels vind ik lekker. Ik eet iedere dag fruit en eigenlijk eet ik ook eerder teveel fruit dan te weinig.

Waar zou jij echt niet zonder willen en kunnen? Wat eet of drink jij het liefst iedere dag? Laat het me hieronder weten in de comments!