Blog verjaardag: één jaar + winactie

Blog verjaardag: één jaar + winactie

Precies een jaar geleden, op 20 november 2016, ging www.japkejanneke.nl online! Dat is eigenlijk wel een reden voor een klein feestje. In dit artikel wil ik eigenlijk vooral jullie als lezers in het zonnetje zetten. Daarom heb ik in het kader van deze blog verjaardag een winactie bedacht. 

Vorige week blikte ik al even terug op de meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Dat lees je hier. Gisteren vertelde ik ook nog wat ik heb geleerd van één jaar bloggen. Ik ben zo blij dat ik die stap heb gezet om te beginnen met japkejanneke.nl. En ik ben zeker nog lang niet uitgeschreven op deze blog. Het komende jaar kunnen jullie dus gewoon weer leuke hardloop- en fietsartikelen verwachten. Daarnaast zal ik doorgaan met het schrijven van persoonlijke artikelen. Ik zal blijven delen over mijn ervaringen met het hebben en herstellen van een eetstoornis. Verder blijf ik schrijven over werk, studie en zelfvertrouwen.

Wat ik in dit artikel eigenlijk vooral wil zeggen is: bedankt! Ik wil alle lezers en volgers bedanken voor het lezen en volgen. Ik wil jullie bedanken voor de leuke en lieve berichtjes, die ik regelmatig krijg. Zonder jullie zou het veel minder leuk zijn om te blijven schrijven. Want uiteindelijk wil ik natuurlijk graag dat mijn blog gelezen wordt en dat ik anderen mag inspireren en motiveren.

Winactie

In het kader van deze blog verjaardag wil ik ook graag iets aan jullie teruggeven en daarom heb ik een winactie bedacht. Je kunt namelijk kans maken op een heel leuk pakket. Daarin heb ik wat leuke én lekkere sportproducten samengevoegd. Zo bevat het bijvoorbeeld voeding voor tijdens en na het sporten, maar ook producten om je spieren goed te verzorgen. Wil je kans maken op dit pakket? Dat kan op verschillende manieren.

Je kunt meedoen door hieronder in een reactie te laten weten wat jou tot nu toe het meest is bijgebleven van mijn blog of Instagram. Heb je bijvoorbeeld iets bijzonders geleerd door een bepaald artikel? Aan welke tip heb je veel gehad? Is er een specifiek artikel dat je heel nuttig of belangrijk vond? Ik ben dus gewoon benieuwd naar waar jij veel aan hebt gehad of wat jou is bijgebleven. Je kunt ook meedoen door te reageren onder de Instagrampost of het Facebookbericht, behorend bij dit artikel. Uit alle reacties kies ik, volgende week maandag (27 november), een winnaar.

Wil jij meedoen met mijn winactie? Laat hieronder jouw reactie achter. Ik ben benieuwd!

De foto is gemaakt door Andy Astfalck.

26 Comments

 1. Lore
  november 20, 2017 / 4:42 pm

  Je artikel over het niet hebben van een weegschaal heeft mezelf doen overtuigen de mijne weg te doen. Dit heeft me erg geholpen in mijn herstel! In oktober liep ik dan eindelijk mijn eerste marathon met een fit en sterk lichaam😊! Bedankt om zo fijn en herkenbaar te schrijven!

 2. Emma
  november 20, 2017 / 5:16 pm

  Tonen dat je een eetstoornis kan overwinnen door op een gezonde manier met sport om te gaan!

 3. Iris de Ruiter
  november 20, 2017 / 5:36 pm

  Ik ondekte je insta account door op verkennen te kijken via instagram, ik zag dat je een blog had (nog steeds hebt) ik begon je te volgen en je blogs te lezen. Ik zag hoe ver je al was gekomen met hardlopen en je dromen achterna ging. Je blogs zijn heel erg leuk en ookal gaat het soms niet goed je gaat altijd door! Ik heb ook een droom, mijn droom is om een marathon te gaan lopen! Door jou tips en de wil dat ik mijn doel wil halen heb ik me opgegeven voor een halve marathon en hopelijk ga ik die halen. Ik heb nog nooit sportvoeding gebruikt voor tijdens of na het hardlopen maar de meeste mensen zeggen dat het erg goed is voor je en zal het ook graag willen proberen. Hopelijk win ik maar ik gun het iedereen natuurlijk! Ik vind je blog echt geweldig en blijf vooral doorgaan! Heel erg veel succes met je blogs en het hardlopen natuurijk :))

 4. Jolien
  november 20, 2017 / 6:05 pm

  Van harte gefeliciteerd🎈🎉👟 Via insta in aanmerking gekomen met je blogs! Het is nooit alleen een foto maar ook een stukje eerlijk, motiverende tekst erbij! De blogs lees ik echt altijd ff als ik er voor kan zitten – ik leer er zelfs van👊😉 ik kan niet één ding noemen wat me het meest bij is gebleven op de NY marathon na dan😄 De verhuizing, je leuke nieuwe huis, ik weet nog dat ik dacht; wat een goede tijd voor zn zware wedstrijd bij de halve op Ameland. Ook de verandering in je snelheid/tempo sinds je bent gaat trainen met het schema van Vifit is me zeker niet ontgaan en het resultaat al helemaal niet🎉👍 Zo kan ik nog wel ff doorgaan…. Kortom, een super leuk eerste jaar – op naar jaar twee! Succes🍀

 5. Nynke
  november 20, 2017 / 7:30 pm

  Hii Japke!

  Gefeliciteerd met het één jarig bestaan van je blog! Afgelopen september, nog helemaal niet zo lang geleden dus, ben ik je gaan volgen op instagram. Niet lang daarna liep je de Berlijn marathon, ik had je blog toen nog niet bekeken. Toen ik zag hoe snel je die marathon had gelopen, meteen maar even een kijkje gaan nemen op je blog. Iemand die zo snel kan lopen, heeft vast ook wel tips voor mij om sneller te worden, dacht ik :)

  Jou blog over je marathon ervaring in New York en wat dat voor je betekende blijft me nog steeds bij. Een blog die mij aan het denken heeft gezet om misschien ook de marathon te gaan lopen, omdat het je zo veel meer brengt dan alleen het lopen van 42.2 KM.

  Liefs, Nynke

 6. Bibi
  november 20, 2017 / 7:53 pm

  Ik vind dat je in je blogs heel goed omschrijft hoe dingen voor jou zijn en je heel bewust bent van je persoonlijkheid. Je beschrijft heel mooi wat hardlopen jou heeft gebracht en welke dingen je hebt geleerd en nog steeds leert van je eetstoornis die je hebt gehad, het hardlopen en het dagelijkse leven.
  Bepaalde dingen zijn heel herkenbaar voor mij en ik denk voor veel van jouw volgers!
  Jij bent een van de weinige personen die ik volg waarvan ik echt alle blogs lees die worden gepost.
  Jij bent een inspiratie voor hardlopen en met alle persoonlijke verhalen die daarbij komen moet je zeker doorgaan!
  Ik hou van hardlopen, maar helaas maken bepaalde dingen dat nu vaak wat lastig. Maar vandaag weer een rondje gelopen en hoop eigenlijk een marathon in 2018 te kunnen rennen voor een goed doel.
  Ga echt door zoals je bezig bent en gefeliciteerd me het 1-jarig bestaan! Op naar nog heel veel inspirerende jaren!

 7. Richard
  november 20, 2017 / 8:32 pm

  Ondanks dat ik het redelijk druk heb met mijn gezin met twee kinderen; heb ik mijn oude hobbies weer opgepakt lopen en fietsen.
  Door jouw blogs en foto’s heb ik goeie ideeën gekregen om mijn twee favoriete sporten te kunnen combineren.

  Bovendien staan er heel goeie tips in voor looptrainingen en racefietsen.
  Bedankt voor de inspirerende foto’s en goeie verhalen….ga zo door! Net als het lopen en fietsen…ga zo door! Ik ben overtuigd dat mensen zowel mentaal als fysiek in beter evenwicht kunnen komen door te sporten. De natuur, buitenlucht en gevoel van vrijheid dragen bij aan een goeie balans van werk,privé en sportief bezig zijn. Ook denk ik dat sporters gewoon goed voor zichzelf zorgen maar ook voor andere kunnen zorgen.

  Liefde geven doe je door ook van jezelf te houden. Ik denk dat dat jou ook geholpen heeft bij je eetstoornis destijds…wie weet?

 8. Veerle
  november 20, 2017 / 9:04 pm

  Ik vind je blogs een mooie combinatie van een stukje persoonlijkheid en hierin je passie voor hardlopen en wielrennen. Echt een inspiratie voor mij! Wat ik ook mooi vind is dat je je eigen persoonlijke verhaal over je eetstoornis durfde te vertellen en te delen. Dat lijkt mij best lastig, maar toch iets wat je hebt gedaan! Ook zijn je blogs vaak herkenbaar en herken ik mezelf er vaak in terug.

  Ik denk dat de road to New York mij het meeste is bij gebleven, het toewerken naar zo’n marathon in de voorbereiding, maar ook dat het zoveel meer is dan alleen een marathon lopen. En ik denk dat dat ook het mooie is aan hardlopen/sporten. Het levert zoveel meer op dan alleen de prestatie.

 9. Michelle
  november 20, 2017 / 9:08 pm

  Hai Japke, van harte gefeliciteerd met je blog verjaardag!🎈🎉
  De blog waar ik me erg goed in kon herkennen, en ook veel aan had, was de blog over prestatiedruk. Ik merk dit ook in het dagelijks leven, zowel in mijn werk als in de sporten die ik beoefen. Alles moet zo goed mogelijk en dat vraagt nogal wat. Hardlopen geeft mij tegelijk ook een moment waarop ik juist minder kan nadenken, alleen aan de passen die ik nog ga lopen, heerlijk vind ik dat! De hardlopen momenten zijn dan ook de momenten dat ik het meest ontspannen weer thuis kom!
  Dankjewel voor je leuke maar ook eerlijke blogs en een echt kijkje in jouw visie en leven.

 10. Loes
  november 20, 2017 / 9:18 pm

  Happy Birthday to you(r blog) !!!
  Veel meer dan een Marathon.. Ik herkende mij hier zo in! Toen ik afgelopen zomer mijn eerste Marathon liep – ook in NY state- en met tranen over mijn ogen over de finish kwam. De emoties, de sfeer, de mensen en de band die je voelt met de mensen die met jou hebben gelopen. Woorden schieten eigenlijk te kort voor dit gevoel, maar in je blog beschreef je precies hoe ik mij voelde op dat moment. Het is zo bijzonder! Tranen van blijdschap – misschien ook een beetje van vermoeidheid en pijn, maar geluk overheerst!
  Ik geniet van je IG en je Blog, heel relatable maar vooral heel inspirerend

 11. Mandy
  november 20, 2017 / 9:31 pm

  Gefeliciteerd met alweer 1 jaar je blog. Ik ben blij met je eerlijkheid over dingen. Ook dat toen je in het ziekenhuis was, dat je dat ook gewoon post. Omdat niet alles altijd maar goed kan gaan. En je blijft gewoon heel erg bij jezelf. Je loopt niet naast je schoenen. :)

  Waar ik het meeeste aan heb gehad dat je moet werken naar je doel, en je ook mindere runs/dagen hebt. En dat ik dat helemaal niet erg moet vinden. Ook dat je goed naar je eigen lichaam moet luisteren, soms moet ik een stapje terug doen, en soms laat mijn lichaam mij versteld staan van wat hij aankan . Net zoals jij gewoon naar new york ging omdat je voelde dat het kon en ondanks de meningen.

  Ik hoop dat ik nog veel van je mag lezen. En je nog veel mooie wedstrijden kan lopen.

 12. John
  november 20, 2017 / 11:15 pm

  Tja als ik wil reageren moet dan natuurlijk wel vandaag he (op de 20e) :-)
  Sinds een aantal maanden volg ik je blog (via/via hier gekomen) maar ik vind het vooral leuk om te lezen hoe jij dingen ervaart ipv zeggen wat het zou moeten zijn. Vaak herken ik daar wel wat in, en dan is het leuk om te lezen dat ik dan niet de enige ben.
  Ga lekker door met schrijven, en ja ik snap dat het niet altijd vanzelf gaat zo’n artikel.
  Als ik het pakketje win, zal ik voor jou een gast artikeltje schrijven wat ik ervan vond. Dan kan ik het ook eens keer van me afschrijven…..

 13. Melissa van Dorp
  november 21, 2017 / 9:30 am

  Ik volg je blog eerlijk gezegd pas sinds kort, aangezien mijn hardloopcoach mij er op had gewezen. Meteen ben ik in je verhalen gedoken over het hardlopen en heb deze met veel plezier gelezen. Aangezien ik nu aan het trainen ben voor mijn eerste marathon (ook die van Rotterdam), heb ik vooral veel gehad aan je trainingstips en updates in aanloop naar je training voor de eerste marathon. Het is heel fijn om daar inspiratie uit te halen en wat ik vooral in mijn hoofd probeer te houden door jouw blogs is: geniet!

 14. Rosanne
  november 21, 2017 / 10:35 am

  Hoi Japke, Ik herken veel van mezelf in waar je over schrijft (zelfvertrouwen, de lat hoog leggen en verslaafd zijn aan sporten(met name hardlopen). Ik lees je blogs dan ook graag. Het meeste dat mij is bijgebleven is dat ik zo met je meeleefde naar de marathon van Rotterdam toe. Ik gunde het je zo dat je daar een fijne marathon zou lopen. Ik kon niet wachten om te lezen dat je veilig over de streep gekomen was. Dankjewel voor je (hardloop) inspiratie:)

 15. Iene Vanherck
  november 21, 2017 / 10:35 am

  Ik heb van jouw blog voornamelijk geleerd dat een eigen tempo met eigen doelen belangrijk zijn. Het maakt niet uit wat de omgeving doet, loop naar jouw eigen mogelijkheden en leer te luisteren naar je lichaam. Ook was ik in het begin voornamelijk bezig met gewicht en afvallen, maar leerde ik door jouw artikels dat dit niets uitmaalt zolang je maar luistert naar je lichaam.
  Bedankt voor alle fijne artikels en de motivatie die ik hieruit kan putten om, ondanks tegenslagen, toch door te blijven gaan en mezelf beter kan leren ontdekken. 😘

 16. Marieke
  november 21, 2017 / 11:06 am

  Gefeliciteerd met ‘je’ verjaardag! Ik vind het vooral allemaal erg fijn om te lezen dat je met veel doorzettingsvermogen een heel eind kunt komen
  Ook ben je vooral jezelf in de blogs en is het itt een aantal andere blogs geen standaardverhaal over kiezen voor jezelf en jezelf fit voelen. Jouw blog is veel persoonlijker en het is natuurlijk ook leuk dat je veel over m’n studiestad Groningen schrijft :)
  Ik ben natuurlijke nog lang niet zover dat ook marathons kan (of wil) lopen maar de adviezen over oa kleding en gadgets vind ik ook erg leuk!
  Ga vooral zo door en het zou leuk zijn als ik het pakket zou winnen ☺️

 17. Anouk
  november 21, 2017 / 11:52 am

  Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blog !! WOEPWOEP op naar nog veel meer jaren !
  De road naar New York en maar ook al je andere raceverslagen geven mij zoveel kriebels om zelf meer races te lopen.
  Afgelopen najaar voor het eerste een halve marathon gelopen, mede dankzij jouw inspiratie en tips is het gelukt ! Ook is het hardlopen soms een oase van rust naast alle drukke aangelegenheden en het fijn om te weten dat meerdere er zo over denken, dat genieten net zo belangrijk is!

  Ik hoop dat je nog lang veel leuke artikels blijft schrijven, want ik blijf je volgen!

 18. Angela
  november 21, 2017 / 12:26 pm

  Gefeliciteerd met je 1e blog verjaardag!
  De post over het weg doen van de weegschaal is voor mij een echte eye-opener geweest. De combinatie van veel sporten en ‘te weinig’ eten is voor mij altijd een barriere geweest. De gedachtegang er achter is erg belangrijk en daarom ook doorslaggevend geweest. Ik wil je hier sowieso voor bedanken. Ik hoop dat je heel veel jaren nog doorgaat.

  Liefs een trouwe lezeres

 19. Stephanie
  november 21, 2017 / 1:40 pm

  Happy 1 anniversary!!! Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met instagram en je was één de eerste personen die ik volgde. Het gaf mij onmiddellijk de goesting om ook een account te hebben dat gericht is op hardlopen. Bloggen daar waag ik mij (nog) niet aan. Zoals in je vorig artikel, ik besef dat het veel tijd in beslag gaat nemen en die heb ik niet echt. Plus in het begin is het spannend maar je moet ook doorzetten na die eerste weken.
  Ik volg je blog dan ook sinds april, juist voor de marathon van rotterdam. De leukste artikelen vind ik juist road to…
  Ik heb heel hard genoten van je artikelen road to berlin en NY. Zelf had ik ook een marathon op de planning in oktober waardoor die artikels voor mij waardevol waren. Ik hou ook veel van af en toe eens een persoonlijk artikel zonder dat het te veel wordt. Alles is mooi in verhouding. Raceverslag van NY was natuurlijk super maar ik zou toch kiezen voor het raceverslag van Berlijn. Hopelijk blog je nog lang verder, en zoals je zegt je bent er nog niet klaar mee met al je nieuwe ideeën. Veel succes verder en ik volg het graag op!!!

 20. Manon
  november 21, 2017 / 1:53 pm

  Hoi! Super leuke winactie uiteraard! Maar wat een topper ben jij zeg! Ik heb met jaloezie gekeken naar je New York foto’s en filmpjes. Had mijzelf ook opgegeven om mee te gaan, maar helaas pindakaas….ga vooral zo door! Ik blijf je volgen 😊

 21. Lindsy
  november 21, 2017 / 6:43 pm

  Zonder twijfel t stuk over de eetstoornis! Bij een vriendin van mij zag het er ook langzaam insluipen en steeds erger worden.. Bij alles wat er op tafel kwam was er wel een smoesje, zo verschrikkelijk om mee te maken. Na een flinke ziekenhuisopname ging het langzaam berg opwaarts en is ze nu een super sterke meid geworden. Als ik zo jou blogs lees heb ik altijd haar in Mn achterhoofd! Zo super knap, van een kwetsbaar meisje tot iemand die marathon naar marathon loopt!! Respect!!

 22. Tineke
  november 21, 2017 / 8:40 pm

  Lieve JapkeJanneke, Gefeliciteerd met een jaar bloggen, heb veel bewondering, over hoe open en eerlijk je schrijft.

 23. Annabelle
  november 22, 2017 / 11:07 am

  Gefeliciteerd met je 1-jarig jubileum! Leuk!!
  Ik heb geen specifiek artikel. Wat ik wel erg leuk vind is dat je over hardlopen én wielrennen schrijft.
  Ik doe zelf ook aan beide sporten, maar heb nog geen (leuke!) bloggers gevonden die aan beide doen en dit combineren. Voor mij dus super leuk dat ik deze nu gevonden heb!

 24. iris
  november 22, 2017 / 6:48 pm

  Wat leuk een winactie! Ik volg je al vanaf het begin en je inspireert me echt om lekker te gaan hardlopen. Ook vind ik het fijn dat je zo open bent in je blog! Het verhaal dat mij het meest bijgebleven is de reden waarom je in het ziekenhuis lag. Ik schrok hier enorm van en zo heb ik maar weer goed gezien dat het menselijk lichaam geen machine is. Ik vond het ook erg mooi hoe je toch vertrouwen in je lichaam bleef hebben en daarom genoten hebt van de NY marathon!

 25. Annelies
  november 24, 2017 / 3:57 pm

  Lieve Japke, allereerst van harte gefeliciteerd met het eenjarig jubileum van je blog.
  Wat heb je mooie artikelen geschreven en bijzondere dingen meegemaakt in het afgelopen jaar.
  Ik wil je bedanken voor alle tips omtrent het hardlopen en wielrennen en voornamelijk je open- en eerlijkheid over hoe jij omgaat met voeding, sport en hoe je bent herstelt van je eetstoornis. Helaas heb ik zelf ook jaren een eetstoornis gehad.
  Het gaat nu al ruim twee jaar erg goed met me, maar ik weet dat het iets is waar ik alert op moet zijn,
  Mede door jou mooie blogs en het hardlopen heb ik zoveel respect gekregen voor mijn lijf en ben ik dankbaar voor de goede gezondheid en wil ik goed voor mijn lichaam blijven zorgen. In maart loop ik de halve marathon in Den Haag (CPC) en in september 2018 ga ik de halve marathon lopen in Stockholm. Een pakketje met sportvoeding en iets voor m’n spieren zou erg goed van pas komen haha! Ik weet dat ik een groot deel van mijn motivatie en inspiratie aan jou te danken heb, dus dankjewel Japke! Dat je nog vele jaren mag bloggen, hardlopen, wielrennen en genieten van dit succes!

 26. Amber
  november 26, 2017 / 9:49 pm

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog! Het is heerlijk om je blogs te lezen. Je schrijft eerlijk, herkenbaar en inspirerend. Ik heb zelf ook last van keuzestress, twijfel en prestatiedruk. Door je artikelen kan ik dit beter relativeren. Ik heb net zoals jij een enorme passie voor hardlopen. Het is leuk om te lezen dat jij er ook zo van geniet. Bovendien test jij altijd de nieuwste hardloopproducten, wat leuk om te lezen is (en ik soms ook wel een beetje jaloers van word ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?