13 nov 2017 | Persoonlijk

5 x de best gelezen artikelen na één jaar bloggen

Volgende week maandag, op 20 november, bestaat mijn blog precies één jaar. De komende dagen ga ik terugblikken op het afgelopen jaar. Vandaag trap ik af met een artikel waarin ik de best gelezen artikelen deel na één jaar bloggen.

Het is altijd interessant om te bekijken wat voor artikelen nu echt goed gelezen worden.Wat vinden jullie interessant? En wat vooral niet? Soms heb ik heel veel tijd en energie in een artikel gestoken, dat vervolgens amper gelezen wordt. Welke artikelen zijn nu wel goed gelezen het afgelopen jaar?

1. Persoonlijke update: wat is er gebeurd en ga ik nog naar New York?

Met stip op één staat dit artikel. In de nacht van 30 september op 1 oktober werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Uiteindelijk verbleef ik twee nachten op de bewaakte neurologie afdeling van het ziekenhuis. Na afloop schreef ik in een artikel wat er is gebeurd. Nog nooit eerder had ik zoveel bezoekers tegelijk op mijn blog. De reden was misschien niet zo leuk, maar het is wel bijzonder hoeveel lieve berichtjes ik heb ontvangen in die week. Iedereen leefde zo ontzettend met me mee, wat heel steunend en fijn is geweest.

2. Raceverslag: TCS New York City Marathon 2017

Het staat nog niet eens een week online, maar het is nu al één van de best gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Het raceverslag van de TCS New York City Marathon werd heel erg goed gelezen. Eerlijk gezegd vind ik het ook het mooiste raceverslag tot nu toe. De marathon was mijn mooiste ooit en de beleving is nog groter geweest dan alle voorgaande. Ik ben dus heel erg trots op dit raceverslag en op de prestatie die ik daarin beschreef.

3. Waarom ik al jaren geen weegschaal meer heb

Wat ben ik blij dat dit artikel zo goed is gelezen, want het is voor mij een heel belangrijk thema. In de eetstoornisgerelateerde artikelen stel ik mij altijd kwetsbaar op. Ik vind het mooi om te zien en te lezen hoe jullie hierop reageren en hoeveel lieve, eerlijke en open reacties ik vervolgens ontvang. Misschien vind ik dit onderwerp wel één van de mooiste en belangrijkste van mijn blog. Dit komt doordat ik het gevoel heb dat ik hiermee iets kan betekenen voor een ander. Toch blijf ik het schrijven over hardlopen en wielrennen ook heel leuk vinden. In het artikel over de weegschaal beschreef ik waarom ik geen weegschaal meer heb en waarom het eigenlijk, voor de meeste mensen, een heel nutteloos apparaat is.

4. Raceverslag: Marathon van Rotterdam 2017

Het raceverslag van de marathon van Rotterdam werd ook goed gelezen. Het was mijn eerste marathonverslag sinds ik was begonnen met bloggen. Hierdoor was het één van de eerste artikelen waarbij ik me verbaasde over de bezoekersaantallen. Ook in dit verslag waren jullie mogelijk heel nieuwsgierig naar wat er precies gebeurd was. Voor de tweede keer na een marathon in Rotterdam was ik namelijk in de medische tent beland. Ik beschreef hoe de marathon was verlopen. Na deze marathon vroeg ik mezelf echt af wat ik nou zo leuk vind aan het lopen van marathons. Na Berlijn en New York weet ik pas echt waarom het lopen van marathons geweldig is.

5. Raceverslag: Marathon van Berlijn 2017

Tot slot stond het raceverslag van Berlijn in mijn top vijf van best gelezen artikelen. In Berlijn behaalde ik meerdere overwinningen op mezelf. Ik kon namelijk echt mijn eigen grenzen bewaken. Ik luisterde goed naar mijn lichaam en ik liep ook nog een PR! Het was voor mij een hele belangrijke marathon. Sinds Berlijn weet ik dat ik een marathon ook op een andere manier kan lopen en beleven. Gelukkig heb ik dit in New York nog eens dunnetjes over gedaan.

Ik ben benieuwd wat voor artikelen jullie echt leuk en interessant vinden om te lezen. Waar zou je meer over willen lezen op mijn blog? Vind je voornamelijk de artikelen over hardlopen en wielrennen leuk? Of lees je liever persoonlijke dingen, zoals over mijn eetstoornis? Wil je af en toe eens iets lezen over mijn voeding op dit moment? Je mag het me altijd laten weten in een reactie hieronder, in een privé berichtje op Instagram of per mail (info@japkejanneke.nl). Na een jaar bloggen ben ik overigens nog lang niet uitgeschreven. Schrijven over mijn grote passies vind ik het allerleukste om te doen en ik hoop dat jullie mijn blog nog vaak zullen bezoeken.

De foto is gemaakt door Anouk Mos.