24 sep 2017 | Hardlopen, Marathon

Raceday: Marathon van Berlijn

Het is zover! Wanneer dit artikel online komt, is het nog slechts drie uren tot de start van de marathon van Berlijn. Waarschijnlijk ben ik net wakker en zit ik aan mijn bietensapje. Maar misschien ben ik ook al wel uren klaarwakker, omdat ik zo enthousiast ben. Wat het ook is: om 9.15 begin ik aan mijn 42,195 kilometers.

Afgelopen vrijdag heb ik mijn startnummer opgehaald. Als je me wilt volgen tijdens mijn race, zoek dan in de Belin-Marathon app van SCC Events naar Japke Janneke of zoek het nummer: 41162.

Bij deze wil ik alvast vermelden dat mijn raceverslag van Berlijn waarschijnlijk maandag nog niet online staat. Morgen wil ik namelijk na de marathon geheel genieten van de sfeer en de stad. Er staat een leuke borrel gepland met alle TUI lopers en natuurlijk moet er gegeten en gedronken worden. Op maandag hebben we hier nog tot 15.00 de tijd om van Berlijn te kunnen genieten. Omdat ik hier nog nooit eerder geweest ben, vind ik het dan zonde om mijn tijd achter mijn laptop te besteden. Ik verplaats het maandag artikel dus eventjes naar de dinsdag, zodat ik dit weekend Berlijn optimaal kan afsluiten. Natuurlijk kunnen jullie via Instagram geheel volgen hoe mijn marathon is gegaan en wat ik aan het doen ben.


Ik wil met dit korte bericht eigenlijk vooral iedereen bedanken die mij heeft gevolgd in aanloop naar Berlijn. Ook wil ik iedereen bedanken voor de lieve woorden, goede tips en aanmoedigingen voorafgaand aan deze marathon. Ik heb niet iedereen persoonlijk een berichtje kunnen sturen. Dus bij deze wil ik het even zo doen: DANKJEWEL! Hopelijk blijven jullie me ook na Berlijn volgen. Dan gaat mijn marathonavontuur namelijk gewoon door. Over precies zes weken sta ik alweer in New York aan de start.

Nu eerst: heel erg hard genieten en knallen tijdens mijn 42,195 kilometer door Berlijn.