16 apr 2017 | Geluk, Reizen

PLOG #2: koffie drama, wijnproeven & shoppen

Afgelopen vrijdag plaatste ik met moeite mijn eerste plog (fotodagboekje). Omdat ik geniet van een paasvakantie aan het Gardameer leek het me leuk om op de dagen dat er een artikel online komt, tijdens deze vakantie (vrijdag, zondag en maandag), een plog te maken. Er komen allerlei verschillende kiekjes langs. Kijk je mee naar deze tweede plog van mijn paasvakantie?

Vrijdag 14 april

Ik was hier gestopt in mijn vorige plog. Na een hele middag luieren en boek lezen in de tuin is het tijd om te gaan douchen en naar het restaurant te lopen.

IMG_2493

Ik heb m’n berenjasje aan. Overdag was het heel warm, maar ’s avonds koelt het snel af in de bergen.

IMG_2494

Omdat het relatief warm is, kunnen we nauwelijks de overkant van het meer zien. Dat is dan wel weer jammer!

IMG_2500

Nog net voordat ik het op had: mijn voorgerecht was prosciutto con melone, oftewel: parmaham met meloen.

IMG_2502

Als hoofdgerecht kies ik voor een pizza zonder tomatensaus! Ja echt, dat vind ik zo lekker. Ik houd helemaal niet van tomatensaus op een pizza.

IMG_2505

Ter afsluiting kies ik, voor de tweede dag op rij, tiramisu. Oeps!

Zaterdag 15 april

Op deze dag werd er regen voorspeld. We hadden het plan om een dag met de auto op pad te gaan. Ik nam een rustdagje wat betreft het hardlopen. Het liefst loop ik iedere dag hier, maar ik weet dat dit, binnen een week na de marathon, niet verstandig is.

IMG_2509

Dan maar Italiaanse koffie zetten.

IMG_2510

In principe gaat dit prima. Zo ingewikkeld is het namelijk niet. Totdat ik dit potje koffie -met mijn domme hoofd- op een schuin randje zet. Alles ging over de vloer. Uiteraard ben ik vergeten daar een foto van te maken. Dan maar geen koffie.

IMG_2512

Het is tijd voor een bezoekje aan Salo! We lopen over een Italiaanse markt en we genieten van een lunch op het terras.

IMG_2513

Het is een heel fijn stadje aan het Gardameer.

IMG_2514

In een chocoladewinkel verkopen ze paaseieren van meer dan dertig euro per stuk. Hoe dan!?

IMG_2519

Hoewel het heel regenachtig is, blijft het erg warm. Het is zeker 21 graden.

IMG_2520

Onze volgende stop is bij een wijnboertje. Mijn ouders halen hier altijd hun wijnen. Het is een bijzonder familiebedrijf en uiteraard mag alles geproefd worden!

IMG_2523

De Marzemino is bij mij favoriet!

IMG_2529

In deze tanks wordt de wijn opgeslagen, nadat de druiven zijn geplukt. Er volgt een heel proces bij verschillende temperaturen. Heel tof om te zien!

IMG_2534

Vervolgens rijden we door naar een groot winkelcentrum. Daar shoppen we nog een paar uurtjes en doen we boodschappen. Vanavond moet er zelf gekookt worden. We maken kip, met aardappeltjes uit de oven en een salade.

IMG_2546

Ik shopte nieuwe sandaaltjes. Ze komen uit een winkeltje in het winkelcentrum en ik zou dus niet weten van welk merk ze zijn.

IMG_2569

Het mag dan geen zonnige dag zijn geweest, maar het uitzicht is er niet minder om.

IMG_2570

Dit is het uitzicht vanuit onze woonkamer. Prachtig toch?

IMG_2567

Ik ben dol op lezen, maar thuis kan ik het niet. Ik heb dan geen rust in mijn lijf. Op vakantie kan ik het uren achterelkaar doen. Dit boek kocht ik voor mezelf om te gaan lezen in de vakantie. Het is een aanrader: het leest gemakkelijk en is heel spannend!

IMG_2566

We sluiten de dag af met een wijntje en wat lekkers. Voor zondag en maandag wordt weer stralend weer verwacht. Ik kijk er naar uit om van die zonnestralen te gaan genieten. Fijne paasdagen!