14 apr 2017 | Reizen

PLOG #1: lange autoreis, droplullen & hardlopen

Goedemiddag vanuit Italië! Vanmorgen kon je al via Instagram lezen dat ik heel veel moeite heb met het internet. Hierdoor is het niet gelukt om dit artikel vanmorgen al online te krijgen. Als je dit leest, is het dus wel gelukt! Het is niet helemaal een artikel zoals je dat van mij gewend bent. Omdat ik geniet van een paasvakantie aan het Gardameer leek het me leuk om op de dagen dat er een artikel online komt, tijdens deze vakantie (vrijdag, zondag en maandag), een ‘plog’ (fotodagboekje) te maken. Ik geef jullie dus drie keer een kijkje in m’n vakantie. Er komen allerlei verschillende kiekjes langs. Kijk je mee naar deze plog van de eerste vierentwintig uur in Italië?

Donderdag 13 april

Deze dag begint vroeg! Om 1:45 gaat m’n wekker en stappen we al snel daarna in de auto. We gaan met z’n drieën naar het vakantiehuis van m’n ouders: mijn moeder, mijn schoonmoeder en ik!

IMG_2128

Bijna halverwege: tijd voor cappuccino in Duitsland. De duurste en minst lekkere van de komende dagen.

IMG_2126

M’n ouders hebben een zeven-persoons auto. Dat betekent dat ik lekker languit kan liggen op de achterbank. Je hoort mij niet klagen! Natuurlijk rijd ik ook mee. Om de twee uur wisselen we van rijder.

IMG_2137

M’n koptelefoon is echt ideaal. Het zit lekker en het geluid is perfect. Thanks to Tedje.

IMG_2142

Ik kan zo genieten van de muziek van the Lumineers. Afgelopen november heb ik ze live gezien in de HMH. Ze waren zo goed!

IMG_2173

De reis gaat heel voorspoedig, maar vanwege een file bij de Gotthardtunnel rijden via een bergpas. De route is zeker een uur langer, maar niet minder mooi. Mag ik nog eventjes skiën?

IMG_2182

Vraag me niet waarom, maar deze droplullen zijn bij ons traditie wanneer we op vakantie gaan. Mijn moeder haalt ze altijd in een snoepwinkeltje in Leeuwarden.

IMG_2187

Rond half vier komen we aan bij het Gardameer. We duiken meteen de supermarkt in. Kaaaaaaas!

IMG_2231

En natuurlijk wijn! De vakantie is nu echt begonnen.

IMG_2232

Deze plek voelt als een tweede thuis voor mij. Het is zo fijn om hier even in alle rust terug te trekken. Deze foto maakte ik onderweg naar het restaurant.

IMG_2221

Bij restaurant Il Camino eet je de beste carpaccio ter wereld. Het is flinterdun en zo simpel. Echt goddelijk!
Uiteraard vergat ik het hoofdgerecht op de foto te zetten. Ik at een huisgemaakte cotoletta alla milanese.

IMG_2223

Het toetje kon ik nog net redden voor een foto! In Italië eet je natuurlijk huisgemaakte Tiramisu.

IMG_2225

Bij Il Camino kom je niet weg zonder een Grappa te drinken. Ik vind dit echt heel vies. Na een nipje vind ik het wel weer mooi geweest. Voor mij proeft het alsof ik met mijn tong over een BBQ heen lik. Bah! Hiermee sluiten we een hele lange dag af.

Vrijdag 14 april

IMG_2367

Goedemorgen, deze goede vrijdagmorgen. Het is heerlijk weer! Ik besluit om een rondje te gaan hardlopen. Als blijkt dat het dichtstbijzijnde bakkertje dicht is, wordt het me ook nog opgedragen door mijn moeder. De broodjes moeten in het dorpje gehaald worden en ik wilde immers hardlopen. Dus hardlopend haalde ik broodjes!

IMG_2398

Het is echt al heel gauw warm! Ik ben blij dat ik maar zes kilometer heb gedaan, want doordat ons huisje in de bergen staat, wordt het loopje al snel intensief.

IMG_2407

Ik verbaasde mezelf over dit tempo. Het was niet de bedoeling om snel te lopen, maar mijn lijf voelt heel sterk en uitgerust aan. Die marathon lijkt alweer zo lang geleden!

IMG_2414

We ontbijten in het zonnetje, kleden ons om en wandelen vervolgens naar het dorpje voor een Italiaanse cappuccino. Zo fijn om weer korte broekjes en hemdjes te kunnen dragen!

IMG_2432

Daar is ‘ie al: de echte Italiaanse cappuccino! Deze smaakt een stuk beter dan die van 24 uur geleden.

IMG_2487

Fotomomentje!

IMG_2477

Na de lunch lopen we naar het zwembad. Helaas blijkt deze dicht te zijn. Daarom spendeer ik de rest van de middag in mijn nieuwe bikini en met een boek in de tuin.

IMG_2488

De eerste vierentwintig uur in Italië waren heerlijk. Het is heel fijn om tot rust te komen van de afgelopen maanden waarin werk en gedisciplineerd trainen voor de marathon centraal stond. Nu geldt deze vier dagen: niets moet, alles mag. Echt vakantie!