17 apr 2017 | Geluk, Reizen

PLOG #3: morningrun, gratis drank & een mooi uitzicht

Omdat ik geniet van een paasvakantie aan het Gardameer leek het me leuk om op de dagen dat er een artikel online komt, tijdens deze vakantie (afgelopen vrijdag, gisteren en vandaag), een plog te maken. Er komen allerlei verschillende kiekjes langs. Kijk je mee naar deze derde en tevens laatste plog van mijn paasvakantie?

Zondag 16 april

Nadat het gisteren een regenachtige en bewolkte dag was, werd ik vanmorgen wakker van de zonnestralen die mijn slaapkamer binnenvielen. Yes!

IMG_2575

Dit weer vraagt om een klein rondje hardlopen. Deze keer ga ik samen met mijn schoonmoeder. We halen de broodjes bij de bakker en vervolgens loop ik nog een lusje alleen.

IMG_2871

Dat doen we natuurlijk wel in stijl: allebei op New Balance. Ik ben tot nu toe heel tevreden over mijn nieuwe New Balance hardloopschoenen. Ze zitten als pantoffeltjes!

IMG_2869

Ik loop naar het mooiste uitzichtpunt in de buurt. Het is 8:15, dus het is nog heel stil en rustig. Het uitzicht is echt adembenemend. Na zoveel jaren kan ik hier nog steeds heel erg van genieten.

IMG_2698

Ik loop zes kilometer met een pace van 5:16 minuut per kilometer. Het is een pittig loopje, want ik moet behoorlijk wat hoogtemeters maken.

IMG_2870

Gelukkig staat er na deze morningrun een paasontbijt klaar. We ontbijten in de zon met de verse broodjes en meloen.

IMG_2867

Vandaag gaan we weer een dag op pad. We besluiten om met de boot naar de overkant van het meer te gaan. Daar ligt het mooie stadje Malcesine. Wat mij betreft is dit één van de mooiste stadjes aan het Gardameer.

IMG_2866

Aangekomen in Malcesine ploffen we meteen op het terras! We drinken een cappuccino in de zon, met natuurlijk een paaseitje erbij.

IMG_2845

Een heel ‘spontaan’ fotomomentje!

IMG_2865

We shoppen en slenteren door de smalle Italiaanse straatjes. Ook lopen we naar het kasteel van Malcesine. We klimmen via de trappen naar de hoogste toren.

IMG_2864

Vanaf de toren heb je dit uitzicht over de stad. Ik vind die daken zo mooi! De huizen verschillen allemaal in hoogte en alle dakpannen hebben andere kleurtjes. Typisch Italiaans!

IMG_2863

Na het slenteren worden we hongerig. Het is net 14:00 geweest en alle terrasjes zitten bomvol. Al gauw worden we door de ober gesignaleerd. Met een prosecco van het huis worden we aan het lijntje gehouden. Binnen enkele minuten heeft hij een tafeltje voor ons gereed gemaakt. Ik bestel een grote salade met onder andere mozzarella, tonijn, ei en olijven.

IMG_2862

Na de lunch brengt de ober een fles Limoncello (van het huis) op tafel met drie borrel glaasjes. We schenken ze dankbaar vol. Maar hier blijft het niet bij. Wanneer we, na het betalen van de rekening, weg willen lopen, komt de ober met nog meer drank aanzetten.

IMG_2839

Naast de grappa en een andere sterke drank brengt hij drie scroppino’s. Daarna is het echt tijd om weg te gaan. Het is immers pas 15:00. We hebben in ieder geval heel erg gelachen.

IMG_2868

Het is helaas een beetje bewolkt geworden. Ik verruil deze outfit voor een lange broek.

IMG_2860

Om half 5 pakken we de boot terug en rijden we naar huis. Plots begint het te onweren en ontstaat er een regenboog.

IMG_2859

Al snel klaart het op en maak ik een laatste foto van ons uitzicht. Zijn jullie deze foto’s al zat?

IMG_2861

Bij Pasen hoort een paasei! In Italië zijn deze niet bescheiden. Na de chocola, een soepje, wat lekkere hapjes en Boer Zoekt Vrouw duik ik mijn bed in. Als dit online staat, is alweer onze laatste dag in Italië aangebroken. We genieten op deze tweede paasdag nog even van de zon, het lekkere eten en van niets moeten. Op dinsdag rijden we vroeg terug naar Nederland en woensdag kunnen jullie weer een ‘gewoon’ artikel van mij verwachten.

Hoe is jullie eerste paasdag geweest? Geniet van deze extra vrije (paas)dag!